Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 червня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 червня 2024 року

15 Червня 2024
143

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 червня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
143
Конференція з відбудови та нестача електрики.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 червня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоку «Інтера» у національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ми — Україна» з політичним коментатором Валентином Гладких обговорили надання Україні зброї. Він сказав, що росіяни досі не усвідомили, що програють війну й надалі сподіваються на свій успіх. Та додав, що це ґрунтується на тому, що окупанти зберігають здатність брати участь у боях. А усвідомити поразку мають російські солдати та російські командири, що деморалізує військо.

Американський депутат округу Рок штату Вісконсин Юрій Рашкін розмірковував про внутрішню політику США та власне президента Джо Байдена. Він сказав, що допомога Україні не дасть Байдену політичних балів перед виборами, оскільки його електорат й так цього очікує. Рашкін додав, що республіканці хоч якось намагаються пояснити, чому вони мають підтримувати Дональда Трампа.

Протягом першої години в етері телеканалу «1+1» повторили «Нічну варту», яку до того вже двічі показували 8 червня цього року. Говорили про політику Ватикану відносно України, а гостями студії були посол України у Ватикані Андрій Юраш і релігієзнавиця Оксана Горкуша.

Валерій Клочок, політичний оглядач, розмірковував про міжнародну політику та вибори до Європейського парламенту. Він сказав, що парламент не оновлюється, оскільки лишається повністю проукраїнським.

Про конференцію з відбудови у Берліні розповідала директорка проєкту з відбудови «Фонду партнерство за сильну Україну» Ірина Тушницька. Вона озвучила теми, які обговорювали під час Ukraine Recovery Conference 2024.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ з письменницею Софією Андрухович говорили про її нову книгу «Катананхе». Вона сказала, що роман показує, як її творчість змінилася під час війни. Й наразі лаконічний об’єм показує як важливо говорити про важливе й розуміти про що йдеться.

Про енергосистему розповідав заступник міністра енергетики Микола Колісник. Він розповів, що наразі в системі дефіцит, який закривають власними силами й імпортуючи електрику з-за кордону. Він закликав зменшити споживання електроенергії у години пікового навантаження та за наявності таймерів на техніці переносити роботу приладів на інший час.

Бійку між працівниками швидкої допомоги та територіального центру комплектування обговорили з народним депутатом Єгором Чернєвим («Слуга народу»). Він сказав, що це ганебна ситуація й наразі у комітеті Верховної Ради пропрацьовують варіанти, як уникнути подібних ситуацій. Розглядають варіант вивести функції ТЦК до цивільних органів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
143
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду