Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 червня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 червня 2024 року

9 Червня 2024
319

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 червня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
319
Нова книга Дмитра Кулеби та критика столичної влади.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 червня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», «Ми — Україна».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ у національному етері цієї доби не було.

У «Нічній варті» говорили про міжнародну політику Ватикану та його ставлення до Росії. До розмови долучилась старша наукова співробітниця відділення релігієзнавства Інституту філософії НАН України Оксана Горкуша й посол України у Ватикані Андрій Юраш. Горкуша сказала, що церква не монолітна інституція й вона об’єднує людей з різними поглядами. Також вона вважає, що, коли Папа Римський говорить, що він турбується про усіх людей, він урівнює досвіди й це дисонує з українськими реаліями.

О 7 ранку в етері нацмарафону розпочався показ нового випуску ток-шоу «Марафон. Ранок». Новинні слоти у цей час закривала команда телеканалу «Рада».

До розмови долучився міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він розповідав про свою нову книгу «Війна і нові горизонти», яка зібрала есе 20 світових лідерів. Кулеба сказав, що всі автори чудові й для нього було принципово, аби вони представляли всі частини світу. Першим Кулеба зателефонував колишньому прем’єр-міністру Великобританії Борісу Джонсону.

Команда телеканалу «Рада» організувала виїзну гостьову студію у середмісті Києва. До неї долучився радник керівника Офісу президента Владислав Власюк, який розповідав про підтримку України зі сторони США.

Про ситуацію в Києві та  ремонт метро говорили зі столичним активістом Максимом Бахматовим. Він сказав, що метро на Троєщину та Виноградар немає й ніколи не буде. І додав, що цього року на Деміївці метро теж не буде, за останні 10 років у столиці не збудували жодної станції метро. 

Далі обговорення ремонту столичного метро продовжили з депутатом Київської міської ради Андрієм Вітренком («Слуга народу») та народним депутатом Віталієм Безгіним («Слуга народу»). Обидва критикували міську владу, а останній критикував і міського голову Віталія Кличка. Зазначимо, що представників київської міської влади до етеру не запрошували.

У блоці «Ми — Україна» про вступ України до Євросоюзу та спільний шлях із Молдовою розмірковував народний депутат Олексій Леонов («Слуга народу»). Він сказав, що розвиток стосунків із Молдовою відкриває багато спільних точок для діалогу з Румунією.


Інформаційну війну Росії проти України коментувала голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк. Вона розповіла про свою участь у 59-му засіданні європейської платформи регуляторних органів (EPRA).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
319
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду