Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 червня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 червня 2024 року

6 Червня 2024
389

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 червня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
389
Саміт миру та роковини знищення Каховської ГЕС.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 червня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоку «Інтера» у національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ми — Україна» про політику президента Франції Емманюеля Макрона та очікування від Глобального саміту миру говорили з політичним оглядачем Петром Олещуком

У нічному блоці почали трансляцію нової для марафону програми «Версії реальності». На YouTube-каналі телеканалу «Ми — Україна» програма виходить з грудня 2023 року. Також показали новий випуск програми «Лінія фронту».

Про роль Китаю у світовій політиці та Глобальний саміт миру говорили з політичним коментатором Дмитром Левусем. Він сказав, що, якщо у саміті візьме участь віцепрезидентка США, то це свідчитиме про значну підтримку з боку країни, але не дасть приводів для маніпуляцій російській та китайській пропаганді.

У блоці телеканалу «1+1» протягом першої години повторили випуск «Нічної варти», який вже двічі показували 1 червня цього року.

Про роботу енергетичної інфраструктури розповідав заступник міністра енергетики Микола Колісник. Він казав, що росіяни намагаються досягти повного блекауту в Україні, тому встановлення альтернативних джерел енергії не буде зайвим. Та додав, що наразі в Україні втрачено понад 9 гігаватів потужностей. Через це не виходить забезпечити людей електрикою зранку та ввечері.

Про роковини знищення Каховської гідроелектростанції у студії телеканалів ICTV та СТБ говорили з фахівцем зі збереження екосистем громадської організації «Екодія» Богданом Кученком. Також цю тему обговорили з генеральним директором «Укргідроенерго» Ігорем Сиротою. Останній сказав, що, якщо природоохоронні організації проти відновлення водосховища, то вони можуть запропонувати інші дієві формати. Та додав, що фактично Україна втратила 35% прісної води й рано чи пізно люди відчують втрату водного балансу, яку вже відчуває промисловість та сільське господарство.

У блоці телеканалу «Рада» показали випуск нової програми «Патріот» за участі ветерана російсько-української війни Сергія Позняка. Говорили про мобілізацію та намагання її уникнути.


Про Глобальний саміт миру розмірковував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Він сказав, що своїми діями Росія обнулила норми міжнародного права та міжнародні організації, які мали б контролювати їхнє дотримання.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
389
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду