Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 червня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 червня 2024 року

10 Червня 2024
489

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 червня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
489
Столичне метро та цивільні партнерства.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 червня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоків «1+1» та «Ради» у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Ми — Україна». З політичним оглядачем Ігорем Рейтеровичем говорили про вибори до Європарламенту. Він сказав, що у деяких країнах буде велика явка виборців, проте будуть і країни-аутсайдери за цим показником. Також гість додав, що цього разу буде більше правих політиків, проте вони не зможуть створити дієвих коаліцій.

Про намагання зірвати Глобальний саміт миру розмірковував міжнародний оглядач Юрій Олійник. Він сказав, що Китай продовжує розвивати свою риторику щодо мирних переговорів за участі Росії. Також китайці пропонують заморозити окуповані території, що фактично означає їхню передчу Росії.

О 7 ранку в етері нацмарафону розпочалась трансляція програми «Марафон. Ранок», яка виходить у суботу та неділю й займає по три години етерного часу. Новинні блоки у цей час готувала команда телеканалів ICTV та СТБ.

Про російську пропаганду у студії телеканалів ICTV та СТБ розповідала керівниця VoxCheck Світлана Сліпченко.

Цивільні партнерства для представників ЛГБТК+ спільноти коментували голова громадської організації «Інсайт» Олена Шевченко та військовослужбовиця Марія Воля.

У блоці «Інтера» про реабілітацію поранених говорили з ветераном російсько-української війни Андрієм Кучером. Він сказав, що серед військових побутує думка, що після поранення ти нікому не потрібний. Тож важливо, аби поруч із пораненими були побратими, які вже пройшли шлях відновлення. 


Андрій Вітренко, депутат Київської міської ради від «Слуги народу», розмірковував про ситуацію зі столичним метро. Він критикував міську владу, ставлення влади до петицій та говорив про роботу міського транспорту під час тривоги. Також Вітренко сказав, що бізнесові інтереси для міської влади важливіші ніж інтереси людей.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
489
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду