Новини «Українського радіо» — є над чим працювати

Новини «Українського радіо» — є над чим працювати

5 Листопада 2015
2683

Новини «Українського радіо» — є над чим працювати

2683
Журналісти «Українського радіо» найменше дотримуються стандартів повноти, балансу й відокремлення фактів від думок. Незбалансованість новин на користь влади зберігалася протягом усіх моніторингових тижнів. Моніторинг за 19–24 жовтня 2015 року
Новини «Українського радіо» — є над чим працювати
Новини «Українського радіо» — є над чим працювати

Огляд матеріалів із порушеннями стандартів, коли перевагу віддано окремим учасникам політичного процесу.

У тексті кожного матеріалу маркуються ключові ознаки порушень стандартів:

жовтим маркером — ознаки порушення стандарту відокремлення фактів від думок (тобто журналістські оцінки й висновки),

голубим маркером — ознаки порушення стандарту достовірності інформації (тобто відсутність чи розмитість посилання на надійне джерело інформації),

червоним маркером — ознаки порушення стандарту точності (тобто фактична неточність або критична розмитість фактичної інформації).

Зауваження в тексті даються так: (напівжирним шрифтом і в дужках).

У кінці сюжету напівжирним шрифтом описово — про порушення стандартів оперативності, балансу думок і повноти інформації.

Також подано важливі теми кожного дня, про які не було згадано у випуску новин.

Тексти взято за розшифровками Центру контент-аналізу.

Порушення стандартів точності й оперативності визначаються за допомогою повідомлень агентства УНІАН. Якщо певний факт «UA: Перший» і «Українське радіо» подають однаково, а УНІАН інакше, — в таких випадках правильним вважається подача факту каналами.

Від ГО «Телекритика: Перші два тижні (7–11 вересня та 21–25 вересня) здійснювався моніторинг новин випуску, який виходить о 20:00. Другі два тижні (5–10 жовтня та 19–23 жовтня) моніторилися новини випуску, який виходить о 23:00.

19 жовтня (понеділок)

«Міноборони оприлюднило детальний звіт про “Іловайський котел”

Ведуча: Міноборони оприлюднило детальний звіт про так званий Іловайський котел. У висновках ідеться, зокрема, про те, що до трагічної ситуації призвели: самовільне залишення позицій окремими підрозділами сил АТО та порушення Російською Федерацією домовленостей про вихід колон українських військ, а також погана координація між Збройними силами та добровольчими батальйонами. Аналіз бойових дій у районі Іловайська після вторгнення російських військ 24-29 серпня минулого року також свідчить (цю думку не марковано чітко як висновок зі звіту МО, відтак слухачем вона сприйматиметься як думка ведучої), що незважаючи на несприятливу обстановку, українські підрозділи завдали значних втрат противнику, стабілізували лінію протистояння та не допустили подальшого просування ворога у глибину української території».

Позиція Міноборони ніяк не балансується думкою критиків відомства, які покладають відповідальність за втрати під Іловайськом на головнокомандувача і саме керівництво МО і Генштабу.

«Президент закликав уряд і Верховну Раду прискорити виконання плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС

Ведуча: Президент Петро Порошенко закликав уряд і Верховну Раду прискорити виконання плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС. Виступаючи на 13-му засідання Національної ради реформ, глава держави нагадав, що до 9 листопада МЗС України має подати європейцям усю інформацію про виконання цього плану і закликав уряд і Парламент скоординувати дії для забезпечення реалізації взятих Україною на себе зобов’язань, — говорить Петро Порошенко.

Петро Порошенко, Президент України: Ми попросили би уряд, щоби ми проаналізували причини зволікань із виконанням окремих заходів плану дій безвізового режиму і щоби були ухвалені всі необхідні рішення. І окремо хочу звернутися до Верховної Ради, насамперед до частини парламентської коаліції — при розгляді цих питань винести за дужки політичні симпатії і антипатії, бо мова йдеться про долю України, про наші зобов’язання надати всім українцям право безвізово подорожувати країнами Європейського союзу».

Матеріал незбалансований на користь Порошенка.

У випуску за 19 жовтня не повідомлялося про такі важливі теми дня:

Громади Ірпеня, Бучі, Ворзеля і Гостомеля вимагають від влади втрутитися в ситуацію з незаконною забудовою земель.

Суд зобов’язав прокуратуру почати розслідування по скарзі на Вілкула за зловживання службовим становищем.

Блок Порошенка веде до Київської облради власника магазинів, що працюють в «ДНР».

Петиція про припинення повноважень депутатів при невиконанні передвиборних обіцянок набрала понад 25 тисяч підписів.

Ще в травні цього року СБУ передала до Генпрокуратури документальні докази участі Суркова і ФСБ в організації розстрілів Майдану — Наливайченко.

ЦВК скасувала проведення виборів у Затоці Одеської області, оскільки туди раптово були прописані 300 студентів юракадемії Ківалова.

Активісти в Маріуполі заявляють про грубі порушення при друку виборчих бюлетенів.

Екс-міністра фінансів Колобова адвокати намагалися звільнити з-за грат в Іспанії за допомогою підробленого листа з Генпрокуратури України.

Активісти заявляють, що бюлетені в Маріуполі друкуються в приватній друкарні, що належить «Метінвесту» Ахметова.

20 жовтня (вівторок)

«Об’єднання партій перед виборами

ВЕДУЧА: У Блоці Петра Порошенка відкидають звинувачення (чиї?) щодо об’єднання для участі у місцевих виборах із представниками партії “Опозиційний блок” і колишніми представниками «Партії Регіонів»,про це заявив перший заступник голови фракції Блоку Петра Порошенка Ігор Кононенко. За його словами, не відповідає дійсності звинувачення у тому,що партія Блок Петра Порошенка, “Солідарність” блокується із колишніми регіоналами на виборах до місцевих органів влади».

Відсутність балансу думок полягає в тому, що не наводяться повністю аргументи звинувачення, яке і стало приводом для спростування, не згадується авторство обвинувачень. Також у бекґраунді до цієї новини слід було згадати конкретні приклади, коли від БПП кандидатами йдуть одіозні вчорашні регіонали. Матеріал із грубими порушеннями стандартів на користь пропрезидентської політсили.

«Розслідування справи про розстріли учасників Революції гідності

Ведуча: Генеральна прокуратура, розслідуючи справу про розстріли учасників революції гідності, не відкидає жодної з версій цих подій,повідомив заступник Генпрокурора Дмитро Басов. За його словами, перевіряється, зокрема, версії висловлені публічно політиками,посадовцями чи іншими громадянами. Як, наприклад, заяви колишнього керівника Служби безпеки України Валентина Наливайченка, про начебто причетність до трагічних подій російських спецслужб. Ця версія поки що підтвердження не знайшла, заявив Дмитро Басов, а колишній голова СБУ, за його словами, доказів не надав.

Дмитро Басов, заступник Генпрокурора: Ще у квітні 2014 року до слідчої Генеральної прокуратури надійшла інформація про те, що в період майдану до України неодноразово приїздили представники Федеральної служби безпеки Російської Федерації: у грудні — 27 осіб приїжджало,у січні — 7 осіб, і 20 лютого — 7 осіб, у тому числі представник Адміністрації Президента Російської Федерації Сурков. За результатами розслідування встановлено, що ці делегації приїздили з ознайомлювальною метою, як відбуваються протестні акції, як організовуються вони, як вони фінансуються. Інших даних, у тому числі із Служби безпеки України, отримано не було.

Ведуча: В Генпрокуратурі сподіваються,що допомогти у розслідуванні вбивств на майдані допоможе спілкування із Валентином Наливайченком. Відтак його запросили на допит до Генеральної прокуратури».

Грубе порушення стандарту балансу. Наливайченко цього ж дня коментував заяви ГПУ, сказавши, що «розчарований спробами ГПУ захистити Росію» (повідомляв, зокрема, УНІАН о 14:25).

У випуску за 20 жовтня не повідомлялося про такі важливі теми дня:

У справі про вибух біля будівлі СБУ в Одесі встановлено російський слід — Грицак.

МЗС жорстко засудив захоплення Росією культурних, матеріальних і історичних цінностей України в Криму.

ОБСЄ знайшла 27 не відведених танків російсько-терористичних військ.

Бойовики не пускають на окуповані території Донбасу 16 тисяч тонн гуманітарної допомоги міжнародних організацій.

У Краматорську «Опозиційний блок» висунув кандидатом до міськради сепаратиста, який воював в угрупованні Гіркіна.

Кількасот чорнобильців пікетували Мінсоцполітики, протестуючи проти урізання пенсій.

21 жовтня (середа)

«Концепція судової реформи в Україні

Ведучий: Та чи не найбільше уваги на Кабінеті Міністрів приділили виконанню вимог Закону "Про очищення влади". Повне перезавантаження судової системи, передбачає концепція судової реформи, яку сьогодні схвалив уряд. Окрім цього були оприлюднені результати перевірки державної фіскальної служби на предмет дотримання закону про люстрацію. Вона засвідчила, що 42 % керівництва цієї структури підлягають звільненню. Докладніше у матеріалі Віолетти Карлащук.

Віолетта Карлащук, кореспондент: За результатами недавнього дослідження американського інституту "Геллап", рівень довіри до українських судів один з найнижчих у світі, а понад половина громадян нашої держави переконані, що замінити необхідно абсолютно усіх суддів, а нині їх понад дев'ять тисяч. Загалом, концепцією судової реформи, пропонується звільнити увесь суддівський корпус. Нових же служителів Феміди, обрати за таким же принципом, як і Національну поліцію, говорить міністр юстиції Павло Петренко.

Павло Петренко, міністр юстиції: Так само судді діючі, мають право взяти участь у конкурсі. З моменту оголошення конкурсу до моменту формування складу суду, діючі судді виконують свою функцію. Якщо діючий суддя пройшов публічний конкурс, він залишається в новій структурі, якщо не пройшов публічний конкурс, виграла інша особа, тоді він звільняється в силу норм Конституції.

Кор.: Концепцією судової реформи пропонується запровадити трирівневу систему: місцеві суди, апеляційні інстанції і верховний суд, повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. За його словами, переважна більшість справ має розглядатися саме в місцевих судах. Серед ключових аспектів судової реформи позбавлення політичного впливу на суди і суддів, каже Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк, прем'єр-міністр: Повне позбавлення політичного впливу, як Вищої ради юстиції так і інших органів, які здійснюють контроль. Структура і система судів, повинна визначатися виключно законами України.

Кор.: На засіданні також обговорили і питання очищення влади, зокрема у Державній фіскальній службі. Спеціальна робоча групи Мін'юсту перевірила 344 особові справи керівництва фіскальної служби. Перевірка виявила, що 42 % керівників центрального апарату і 15 % обласних підрозділів підпадають під люстрацію. Прем'єр-міністр доручив їх негайно звільнити. А от у Міністерстві юстиції додають, під люстрацію, зокрема підпадає керівник управління фіскальної служби у Києві Людмила Демченко, яку призначив чинний голова служби Роман Насіров. За невиконання Закону "Про очищення влади" він може понести дисциплінарне покарання, припустила директор департаменту з питань люстрації Мін'юсту, Тетяна Козаченко.

Тетяна Козаченко, директор департаменту з питань люстрації Мін'юсту: Дисциплінарна відповідальність передбачає також і звільнення. Він відповідальний за організацію Державної фіскальної служби, формування кадрів і відповідно до закону.

Кор.: До слова, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абрамовічус запропонував на рівні із суддівським корпусом і податківців, провести люстрацію і серед керівників державних підприємств».

Матеріал незбалансований на користь уряду. Крім того, не збалансовані звинувачення на адресу Насірова.

«Справа "діамантових прокурорів"

Ведучий: У справі, про так званих "діамантових прокурорів", додалися нові обставини та факт зловживань, розповів заступник Генпрокурора Віталій Касьо. Вже під час розслідування додано звинувачення у незаконному володінні зброєю, оскільки під час обшуку Корнійця, знайдено автомат і набої до нього. І володіння спецзасобами для негласного отримання інформації. Ці правопорушення є вірогідно тяжким злочином. За них теж передбачено тривале ув'язнення. До того ж, вже під час розслідування до слідчих почали звертатися бізнесмени і повідомляти про інші, за їхніми твердженнями, факти зловживань Олександра Корнійця, розповів Віталій Касько.

Віталій Касько, заступник Генпрокурора: До нас звернувся бізнесмен, який повідомив, що підозрюваний Корнієць рекетом заволодів його бізнесом, перебуваючи на посаді відділу нагляду за додержанням природо-охоронного законодавства. У 2009 році, шляхом погроз, приватній компанії з утилізації побутових відходів, вимагав від директора цієї компанії сплачувати щомісячно певні суми грошей за кришування бізнесу. У червні 2013 року взагалі примусив потерпілого безоплатно уступити 50 % своєї частки в статутному капіталі своїй рідній сестрі. Пан Корнієць одержав контроль над підприємством, особисто розробив таблиці обліку виконаних робіт і отриманого прибутку по яких працівники, змушені звітувати йому по електронній пошті. Це все підтверджується доказами. З цього приводу існувало кримінальне провадження, яке за вказівкою когось із керівництва Генеральної прокуратури, було незаконно закрите. Нами була перевірена ця інформація, факти підтвердились, постанова про закриття кримінального провадження була скасована. Інкримінований підозрюваному злочин, це вимагання за обтяжуючих обставин, є тяжким. Санкція його передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років, без будь-якої альтернативи.

Ведучий: Прокурор у кримінальній справі Олександра Корнійця найближчим часом планує звернутися до Печерського райсуду з клопотанням, про взяття того під варту, як стверджує обвинувачення, через системні неявки на допити і виявлення нових доказів у справі, що значно обтяжують провину звинуваченого. Нагадаю, Корнійця, колишнього заступника прокурора Київщини та Володимира Шапакіна, колишнього першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ, затримано з підозрою отримання хабара у розмірі 150 тисяч доларів. За таким звинуваченням, законодавство передбачає покарання від восьми до дванадцяти років ув'язнення».

Матеріал не збалансовано думкою обвинувачених (або їхніх адвокатів) у відповідь.

«Порушення виборчого законодавства

Ведучий: У Києві та області зафіксовано понад триста порушень виборчого законодавства кандидатами в місцеві депутати, про це йшлося сьогодні на засіданні, за круглим столом, щодо перебігу виборчого процесу. Часто працівники міліції виявляють агітаційні матеріали без вихідних даних. На рекламних листівках має бути вказаний наклад замовника, зокрема, щоб було видно скільки витратила політсила на рекламу і з ким вона співпрацює. Та наймасовішим порушенням залишається підкуп виборців. (Не зазначено авторство оцінок і розмито джерела фактичних даних.) Із подробицями Тетяна Власенко.

Тетяна Власенко, кореспондент: Гречка вже не актуальна. Щоби задобрити виборців кандидати у мери та місцеві депутати, змагаються у винахідливості. Перелік, так званих добрих справ, вражає розмаїттям. Нині вони масово оновлюють дитячі та спортивні майданчики у спальних районах столиці. (Не марковано авторство суб’єктивних оцінок, відтак, вони сприймаються як оцінки журналіста.) Серед найновіших послуг, надання безоплатної юридичної допомоги, медичних консультацій, організація свят, де безкоштовно наливають і годують, та навіть розіграш цінних призів, кажуть експерти мережі "Опора". Всі зафіксовані факти, вони передають до міліції, розповідає координатор виборчих програм у Київській області, Аліна Брезіцька.

Аліна Брезіцька, координатор виборчих програм у Київській області: [нрзб] у Київській області зверталися 52 рази до міліції, з проханням порушити справи, або вияснити обставини за яких вчинилися порушення виборчого законодавства.

Кор.: У міліції тим часом запевняють, жодного факту порушення виборчого законодавства без уваги не залишають. По Київській області, таких випадків виявили 228, а у самій столиці — 109, розповідає начальник головного управління Міністерства внутрішніх справ Олександр Терещук.

Олександр Терещук, начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ: Разом з поліцією, міліція виїжджає вчасно, реагуємо, затримуємо. Не цікаво від партії, від соціального там надходження. І так порушено десять кримінальних проваджень. Проводиться розслідування, допитуються свідки, протоколи направляються тут же до суду. Далі, справа за судами, лише вони можуть покарати штрафом, чи позбавленням волі найнахабніших кандидатів правопорушників. А ось зняти їх із реєстрації для участі у виборах не мають права. У новому законодавстві, це заборонено, щоби не було зловживань, пояснює координатор виборчих програм у Києві, Андрій Савчук.

Андрій Савчук, координатор виборчих програм у Києві: Ми всі пам'ятаємо минулі місцеві вибори, коли в принципі, завдяки адмінресурсу певного кандидата чи партію можна було зняти. Тобто, коли є в тебе конкурент, ти банально можеш розклеїти його плакатами зупинки, а потім сказати, що він розклеює агітаційні матеріали в недозволених місцях.

Кор.: Та водночас, нарікають експерти і правоохоронці, досить складно довести, що саме цей кандидат порушив виборче законодавство, адже треба задокументувати цей факт, а отже, фактично впіймати порушника на гарячому. А діють кандидати, як правило, кандидати не особисто, а через агітаторів. До того ж українці, яких намагаються підкупити не поспішають повідомляти про це у міліцію. (Висновки журналіста)».

«Важливість місцевих виборів і створення проукраїнської коаліції

Ведучий: Про важливість місцевих виборів і перемоги на них проукраїнської коаліції, сьогодні під час робочої поїздки у Івано-Франківськ, сказав Президент Петро Порошенко.

Петро Порошенко, Президент: Не менше, ніж світова коаліція і єдність в світі навколо України, нам потрібна внутрішня коаліція, яка зруйнує плани Путіна підірвати нашу країну з середини. Саме тому нам так потрібно місцеві вибори, щоби в кожному селі, селищі, місті була створена проукраїнська коаліція».

Матеріал незбалансований на користь Порошенка.

У випуску за 21 жовтня не повідомлялося про такі важливі теми дня:

ЄС вимагає від Росії пояснити наявність на Донбасі російських систем, які блокують зв’язок безпілотників ОБСЄ.

Міненерго просить у Кабміну збільшити нормативи споживання газа населенням без лічильників майже на 50 %.

Волонтери з Маріуполя повернули Порошенку свої державні нагороди на знак протесту проти передвиборних маніпуляцій на користь колишніх регіоналів.

Наказ про застосування зброї проти Євромайдану віддавав особисто Янукович — прокурор Куценко.

У Тернополі виявлено невраховані бланки бюлетенів і не знищені кліше для їх друку.

22 жовтня (четвер)

«Словник термінів для журналістів

Наталя Балюх, ведуча: Офіс координатора проектів ОБСЄ має намір розробити для журналістів – для висвітлення ситуації на Донбасі. Підтримали цю ідею також представники Міністерства інформаційної політики. За словами заступника міністра Тетяни Попової, автори ідеї прагнуть звільнити інформаційний простір від перебільшень, неточностей і перекручування, насамперед, у повідомленнях щодо ситуації на сході України. Ідею, як і самі терміни, планується обговорити із медіа-спільнотою, юристами та експертами. Говорить Тетяна Попова.

Тетяна Попова, заступник міністра з інформаційної політики: Деякі ЗМІ, особливо під час гострих ситуацій на фронті, дозволяли собі неперевірену інформацію публікувати, дещо перебільшувати. Кажуть про те, що російські медіа фейкують, показують фото з Сирії чи з Іраку, видаються за Слов’янськ, Макіївку, Донецьк. А наші канали інколи опускаються до дещо схожих ситуацій — із перебільшення, із використання мови ворожнечі. Це дуже загрозливо для нас, особливо, коли ми потім займаємося “паблік дипломасі”, приймаємо участь у якихось форумах. Це дозволяє російським пропагандистам казати: це роблять всі. Це викликало на останньому форумі ОБСЄ відповіді не тільки від нас, але і від британців, і від американців, і від європейців.

Ведуча: Журналісти, зокрема, присутні на засіданні за Круглим столом, під час якого обговорювалися перспективи створення словника, застерігають авторі ідеї від того, аби вона не набула ознак цензури для ЗМІ».

Порушено стандарти балансу думок і повноти інформації на користь Мінінформполітики.

«Вибори в Маріуполі не буде перенесено

Наталя Балюх, ведуча: Голова ЦВК Михайло Охендовський наголосив, що не вважає за можливе перенесення чи скасування місцевих виборів у Маріуполі. За його словами, нині ситуація із підготовкою до виборчого процесу у цьому місті поступово стабілізується. Зокрема, він зазначив, що міська виборча комісія вже сформувала у своєму складі групу із прийому бюлетенів від поліграфічного підприємства, і процес передачі 700 виборчих бюлетенів міськвиборчкому, найближчим часом може бути завершений.

Михайло Охендовський, голова ЦВК: Маріупольська міська виборча комісія вже замовила автомобільний транспорт для перевезення бюлетенів з поліграфічного підприємства до приміщення міської виборчої комісії. Звідти вони далі мають передаватись районним виборчим комісіям у місті Маріуполі. Таких комісій утворено чотири.

Ведуча: Голова ЦВК також висловив думку, що голосування в Маріуполі стане тестом на здатність держави проводити вільні, чесні, демократичні вибори. Надвечір стало відомо, що у Маріуполі передрукували 12 000 бюлетенів, які були надруковані із помилками. А на Хмельниччині передрукують понад 60 000 зіпсованих бюлетенів. Обласна виборча комісія проситиме на це 60 000 гривень у ЦВК».

Матеріал незбалансований і неповний на користь позиції ЦВК у конфлікті.

«З початку навчального року працює Українська академія лідерства

Наталя Балюх, ведуча: З початку навчального року працює Українська академія лідерства. Заклад, що передбачає новий формат навчання для випускників середніх шкіл. Зайняття тривають 10 місяців і будуються на поєднанні елементів фізичного, академічного і духовного виховання. Перших слухачів академії привітав президент Петро Порошенко. Додам, що наступного року такі навчальні заклади планують відкрити у Харкові, Дніпропетровську, Одесі та Львові».

У випуску за 22 жовтня не повідомлялося про такі важливі теми дня:

Понад 800 фур гуманітарної допомоги від ООН не пускають на Донбас сепаратисти.

Черговий російський «гумконвой» перетнув український кордон напівпорожнім без контролю українських прикордонників.

Артилерія сепаратистів стоїть біля Краснодона, Стаханова й Мосьпіна — розвідка Міноборони.

Суд відмінив арешт активів хімічного заводу Фірташа.

Голова антикорупційного комітету ВР Соболєв звинувачує Порошенка в реставрації системи Януковича.

У Мар’їнському районі сепаратисти застрелили місцевого жителя.

За рік заробітки українців у доларовому еквіваленті впали на третину.

Рівненські журналісти пікетували міліційний відділок, протестуючи проти побиття напередодні оператора каналу «Рівне-1».

Активісти пікетували КС, протестуючи, що судді, які давали диктаторські повноваження Януковичу, вирішують конституційність люстрації.

23 жовтня (п’ятниця)

«Порошенко про вибори на окупованих територіях

Ведуча: А демократичні вибори на поки що окупованих українських територіях, відбудуться тільки но наша держава відновить над ними, на цьому наголосив під час зустрічі зі спостерігачами від міжнародних місій Президент Петро Порошенко. Наразі ж Україна не в змозі провести вибори на тих територіях, констатував глава держави.

Петро Порошенко, Президент України: Ми зробимо максимум можливого, щоб в форматі трьохсторонньої контактної групи були розроблені і запропоновані Верховною Радою особливості проведення виборчого процесу, і одразу ж після виведення російських військ, після забезпечення діяльності українських партій, українських засобів масової інформації, українських комісій, які забезпечать підрахунок голосів, безпечну участь всіх кандидатів у виборчому процесі ми також мали можливість провести вибори на окупованій території.

Ведуча: Президент, також, нагадав, що на місцевих виборах в Україні, 25 жовтня, працюватимуть понад півтори тисячі міжнародних спостерігачів, за словами, Петра Порошенка, для нашої держави надзвичайно важливим є те, що міжнародні спостерігачі відгукнулися на запрошення України. Хоча, зазвичай на місцеві вибори такі місії не залучаються».

Матеріал незбалансований на користь Порошенка.

«Венеційська комісія сьогодні схвалила напрацьований українською владою проект конституційних змін у частині судової реформи

Аліна Біловірська, ведуча: Венеційська комісія сьогодні схвалила напрацьований українською владою проект конституційних змін у частині судової реформи, про це повідомив Міністр юстиції Павло Петренко, за його словами комісія Ради Європи «За демократію через право», відома як Венеційська комісія підтримала ідею зміни судової системи України шляхом формування нових судів. Раніше повідомлялося, що Кабмін схвалив Концепцію судової реформи у рамках якої суддів обиратимуть на конкурсних засадах.

Уряд виступає за повну зміну суддівського корпусу в Україні заявив Прем’єр Міністр України, Арсеній Яценюк під час сьогоднішнього українсько-німецького ділового форуму в Берліні. Це передбачає звільнення 9 тисяч діючих суддів уточнив Прем’єр. Інші подробиці про економічний форум, під час якого було підписано низку важливих документів, повідомляє кореспондентка УПРН, Ганна Снігур-Грабовська.

Ганна Снігур-Грабовська, кореспондентка: Арсенія Яценюка у Берліні супроводжувала численна Урядова делегація, зокрема, Міністри фінансів, агропромислової політики, інфраструктури, економічного розвитку та торгівлі. Головною метою форуму було привернути увагу німецьких інвесторів до України. Відкриваючи конференцію, український прем’єр запевнив, що Київ чітко дотримується курсу реформ, зокрема, активно намагається побороти корупцію. Своєю присутністю на заході канцлер ФРН вкотре підтвердила, що її Уряд підтримує Україну, не лише на словах, а й на практиці. В рамках бізнес форуму відбулося підписання низки угод, зокрема про відкриття у Києві німецько-української промислової торгівельної палати, представники українського уряду та Європейського банку реконструкції та розвитку, уклали угоду про надання Києву кредиту у розмірі 300 мільйонів доларів США на закупівлю природного газу на західному кордоні. Ангела Меркель та Арсеній Яценюк провели, також, у [нрзб] двосторонні переговори у відомстві Федерального канцлера, як повідомили політики на заключній прес-конференції йшлося не лише про економіку а й про політичні процеси в нашій державі. Сторони, знову, підтвердили важливість повного виконання Мінських домовленостей, для досягнення прогресу в процесі мирного врегулювання на Донбасі. Глава німецького уряду наголосила, що якщо виконання Росією Мінських домовленостей не буде досягнуто значних успіхів, дію європейських санкцій проти Кремля знову буде продовжено. Ганна Снігур-Грабовська з Німеччини для українського радіо».

У випуску за 23 жовтня про всі важливі теми дня повідомлено.

Моніторинг дотримання професійних стандартів у роботі інформаційних служб «UA: Першого» та «Українського радіо» здійснюється громадською організацією «Телекритика» в рамках проекту Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні", фінансується Європейським Союзом та Радою Європи. Метою моніторингу є підвищення рівня медіаграмотності українського суспільства, стимулювання медіа до відповідальності, дотримання журналістських стандартів та підвищення якості медійного продукту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: volyn.tabloyid.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2683
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду