Про Тимошенко без балансу

12 Квітня 2012
1893

Про Тимошенко без балансу

1893
«1+1» нагнітає емоції навколо Онищенка, ICTV піарить «борців за права курців», 5-й зазирає до межигірських палаців, а «Україна» – за паркани Конча-Заспи. Огляд телевізійних тижневиків за 1 квітня 2012 року.
Про Тимошенко без балансу

Головним ньюзмейкером тижня стала Юлія Тимошенко – почасти з власної волі (відмовившись лікуватись у харківській лікарні), почасти внаслідок оприлюднення інформації про нові кримінальні справи та підозри, зокрема щодо причетності екс-прем’єрки та її тогочасного шефа Павла Лазаренка до вбивства Євгена Щербаня, а також Олександра Момота і Вадима Гетьмана. На відміну від низки попередніх інформаційних приводів, пов’язаних із Тимошенко, ці новини зацікавили практично всі підсумкові тижневики, окрім, хіба що, принципово аполітичних «Підсумків тижня» на Першому. При цьому чомусь майже всі «забули» збалансувати офіційну інформацію від прокуратури та переказ коментарів або пряму мову Руслана Щербаня позицією захисту Тимошенко. На додачу до цього маленькою сенсацією стала перспектива порушення кримінальної справи проти заступника Юлії Тимошенко Олександра Турчинова.

Тенденція суспільного та медійного інтересу до криміналу та в’язниць отримала черговий потужний стимул у вигляді демонстрації фільму «В’язниця №1» Костянтина Усова та подальшого розвитку подій, зокрема кадрової чистки в Лук’янівському СІЗО. Щоправда, телеканали були обмежені у висвітленні цієї теми безглуздою забороною на згадку назви «конкурентів» зі страху їх «пропарити». Наприклад, «1+1» каже про «один із телеканалів»: «Після відеодоказів, показаних одним із телеканалів, звільнили шістьох службовців. Сьомий – на черзі. Тюремники попалися на тому, що передавали в’язням плеєри, гроші, горілку і мобільні телефони. При цьому жодних випадків поганого ставлення до арештантів, про що повідомили журналісти, прокуратура не виявила». А варто було поєднати зусилля. Добрий приклад показав 5 канал, назвавши і ТВі, і Костянтина Усова.

Тим часом Конституційний Суд тихцем фактично змінив виборче законодавство, не дозволивши зараховувати закордонні округи до київських мажоритарних. Про цю подію провладні ЗМІ переважно мовчали – навіщо електоратові знати такі подробиці? Так само не поспішали вони відстежувати чергові заяви лідера «Фронту змін» щодо готовності створити спільний виборчий список із партією «Батьківщина». Ознаки злагоди в опозиційному таборі цікавлять медіа – й підсумкові тижневики не виняток – менше, ніж вияви розбрату.

«1+1», «ТСН. Тиждень»

Починають із «сирної війни» у найскандальнішому аспекті цієї теми – дебошу, який улаштував на прес-конференції голови Росспоживнагляду Геннадія Онищенка народний депутат України Олег Ляшко. Перед тим, як навести розлогий шмат їхньої перепалки, Алла Мазур робить «несподіваний» засновок: причина зовсім не в сирі: «Припинити війну хоча б на час свята на сирному фронті був шанс у Києва і Москви. Російські інспектори цього тижня перевіряли українських сироварів. Пальмової олії в їхньому продукті не знайшли, і головний переговорник, новий міністр економіки Петро Порошенко, вже майже оголосив перемир’я. Однак у росіян тут же знайшлися нові претензії до наших виробників. То чи в самому сирі річ?».

А висновок із самої перепалки робить автор сюжету Сергій Швець: «Комічна мізансцена від депутата Ляшка – ще одне підтвердження: основною зброєю російсько-української сирної війни є провокація. Тепер вже зрозуміло: коли 13 січня головний санітар Кремля Онищенко заявив, що український сир – суцільна пальмова олія, він блефував». «Зрозуміло» стало з результатів перевірки росіянами продукції українських підприємств – але яким чином те, що зараз у наданих для перевірки українських сирах немає пальмової олії, свідчить про те, що в грудні-січні її не було в сирах, імпортованих до Росії?

Пояснювати цього журналіст ТСН не збирається: увесь сюжет – класичний «перехід на особистості». Позиція Онищенка та його відомства подається непрямою мовою в авторському викладі («Тепер нібито сама технологія виробництва не відповідає інструкціям, які діють на території Росії. Зокрема, інспектори вимагають для сиру іншого розміру, ваги, форми і органолептичних якостей»), перериваючись емоційними синхронами росіянина, явно покликаними показати українському глядачеві, який він хам і клоун.

Розповідь про те, що Онищенко вчився в Донецьку й пив українське молоко, спогади його однокурсника про те, як він любив сир, також мало стосуються технологічної оцінки якості нинішніх сирів. На додачу до цього – узагальнення з недостовірними посиланнями: «Те, що головним дефектом українських сирних рецептів є політика, мало хто сумнівається»; «До того ж, перебудовуватись під російські стандарти, на думку фахівців, не значить робити сир кращим». І найпрекрасніше: «Навряд чи головні світові експортери французи і новозеландці роблять сир за російськими технологіями. Іще сумнівніше, що український сир за рецептом російського санітара зможе хоч коли-небудь потрапити за межі СНД». Усіх цих «сумнівно», «напевно», «не варто», «варто», «загальновідомо», «очевидно» та інших порушень стандартів достовірності та відокремлення фактів від коментарів можна було б уникнути, звернувшись до компетентних експертів.

Нарешті, причину того, що відбувається, знаходять у внутрішній «війні» двох російських відомств: «За контроль над харчопромом зійшлися у двобої чиновницькі інституції, зокрема, Росспоживнагляд під керівництвом Онищенка і Міністерство сільського господарства Росії. До речі, очільниця цього міністерства Олена Скринник ще на початку скандалу заявила, що претензій до українських сирів немає».

У найкращому світлі в цій історії показано Петра Порошенка: «Новий міністр економіки вдумливо добирає слова – ціна питання надто висока. Більше половини української сирної голови йде в Росію. Йдеться про 300 мільйонів доларів. Втім, чекати на швидке вирішення проблеми не варто».

Добру традицію ТСН відстежувати вже колись підняті теми продовжує матеріал Ольги Василевської про наслідки викриття корупції у фонді соцзахисту з утрати працездатності. Все гаразд, окрім нестриманості авторки в оцінкових судженнях: «Прокуратура Києва на диво стала на бік "ТСН. Тижня"», «На жаль, правління фонду звільнило і ось цю людину», «Директором фонду став колишній скандальний очільник міста Ірпінь Олег Бондар», «Директор не надто щирий з пресою» тощо. Вимогливе й прискіпливе ставлення до чиновників – це добре і правильно, одначе, демонструючи небезсторонність та даючи оцінки фактам, які аудиторія спроможна оцінити й самотужки, журналіст послаблює свою позицію.

Стисло, але збалансовано дають інформацію про нові звинувачення на адресу Тимошенко та можливе кримінальне переслідування Турчинова. Так само стисло – про заяву Арсенія Яценюка щодо формування спільного списку «Фронту змін» і «Батьківщини» (відповіді на найцікавіше запитання – яким чином буде вирішено питання з партійністю кандидатів від «Фронту змін», адже закон забороняє включення до виборчих списків членів інших партій, – у повідомленні немає).

Традиційно сильні розслідування – Григорія Жигалова слідами забороненого в Україні фільму «Шахта №8» й Ольги Кашпор про викрадені у Кабінеті Міністрів картини.

«ТСН. Тиждень» – єдина підсумкова програма, що повідомила про побиття Андрія Пясецького людиною, відомою як репер Ларсон. У повідомленні є баланс, але дещо засмучують оцінкові судження – «скандальний», «легендарний».

«Інтер», «Подробиці тижня»

Розпочинають із розслідування жорстокого поводження з в’язнями у криворізькій і бучанській колоніях. Героїня другого матеріалу – ув’язнена колонії Качанівської, причому дві новини про неї повідомляються вкупі, без переходу, ніби одне ціле:

«Юлия Тимошенко отказалась проходить лечение в больнице "Укрзалізниці". Заявление от её имени озвучила дочь экс-премьера у стен Качановской колонии. По словам Евгении, Тимошенко требует выполнить рекомендации независимых врачей. Напомню, немецкие медики из клиники "Шарите" должны прибыть в Харьков на следующей неделе. Их пригласил украинский МИД, чтобы специалисты вынесли свой вердикт, подходит ли медучреждение для лечения Тимошенко. На этой неделе сенсационное заявление сделал сын убитого в 1996 году народного депутата Евгения Щербаня – Руслан. Он обвинил в причастности к убийству своего отца двух бывших премьеров – Юлию Тимошенко и Павла Лазаренко. Документы, которые, якобы, подтверждают его предположения, Руслан Щербань передал в Генпрокуратуру. Уголовное дело возобновили. А на пресс-конференции Генеральный прокурор Виктор Пшонка заявил, что Юлию Тимошенко будут допрашивать в качестве свидетеля по делу об убийстве народного депутата Евгения Щербаня. И на этой же неделе стало известно, что осуждённый за убийство Щербаня Вадим Болотских переведён в Лукьяновское СИЗО из Луганской колонии, где он провёл 9 лет. Напомним, Болотских приговорён к пожизненному сроку. Заказчиков убийства – так и не нашли». Зауважмо, що повідомлення про звинувачення на адресу Тимошенко подано без балансу.

Далі – соціальний сюжет Геннадія Вівденка про невиплату зарплат бюджетникам, услід за яким – навіть не паркетне, а просто хвалебне повідомлення з синхроном Януковича:

«Несмотря на сложную экономическую ситуацию в мире, власти Украины все же ищут возможность увеличивать зарплаты, пенсии, повышать соцстандарты. Об этом сказал Президент Виктор Янукович. Он подчеркнул, что необходимость реформ в стране назрела давно, но нестабильная политическая ситуация не позволяла их проводить как следует. Тем не менее, власть намерена на 100% выполнить запланированное на нынешний год улучшение социальных стандартов.

Виктор Янукович, Президент Украины: "Зростання рівня життя, підняття рівня захисту, соціального захисту людей – це постійна складова нашої роботи. І на 13 рік ми будемо йти в тому ж напрямку, в якому ми йшли в цьому році"». На цьому політичні новини у випуску закінчились.

Перший національний, «Підсумки тижня»

Політики у випуску немає. Соціалка – лише така, що не кидає тіні на владу (якщо такою не вважати ДАІ, вічного цапа-відбувайла для вітчизняних медіа).

ТВі, «Підсумки з Віталієм Гайдукевичем»

Починають із нових звинувачень проти Юлії Тимошенко. Віталій Гайдукевич прямо каже про них як про штучно сконструйовані задля нейтралізації Тимошенко: «Юлія Тимошенко може залишитись за ґратами довічно. Цього тижня перед людьми почала озвучуватись схема, як це зробити». На противагу «1+1» та «Інтеру», які висвітлюють ці події побіжно, ТВі вишукує подробиці та можливі причини того, що відбувається. Зокрема, детально проаналізовано несподівану появу на «полі бою» Руслана Щербаня, а Роман Недзельський, не обмежуючись офіційними повідомленнями та заявами, сам дослідив умови, в яких збираються лікувати Тимошенко. Розвіявши таким чином низку міфів та хибних уявлень щодо нездійсненних вимог ув’язненої.

Уже традиційна тема – звідки влада братиме гроші на соціальні ініціативи, а також чому влада не заощаджує, скорочуючи свої власні витрати. Якісний (хоча трохи переобтяжений штампами на кшталт «популізм – головна зброя українських політиків») сюжет на цю тему підготував Мирослав Откович. Замість розмови у студії цього разу було продемонстровано інтерв’ю з Віталієм Кличком.

Ще один корисний матеріал – спроба Юлії Куценко розібратися, що насправді означало парафування угоди про асоціацію з ЄС, яке українська влада подавала як свій великий євроінтеграційний успіх. Далеко не в усіх провладних ЗМІ навіть згадувалося про те, що парафування є частковим. У матеріалі ТВі на цьому зроблено наголос, як і на тому, що повне парафування мало відбутися ще торік, але загальмувало через арешт Юлії Тимошенко. Важливий крок убік від стереотипної схеми «провладні стримано хвалять, опозиційні поверхово критикують», яка застосовувалась у висвітленні цієї теми дотепер. Остання тема випуску – масова еміграція в Україні (сюжет Олега Криштопи). Насамкінець – цитата Папи Римського про втрату духовних цінностей. З надмірною концентрацією негативу «Підсумкам» треба щось робити; можливо, на кінець випуску культурку якусь ставити, як на 5-му…

5 канал, «Час: Підсумки»

Як і ТВі, починають із ретельного розбору ситуації з Тимошенко, показаної з різних боків: «До майже десятка звинувачень на адресу Юлії Тимошенко можуть додатися ще три. Усі три – причетність до замовлення найгучніших убивств: донецького депутата і бізнесмена Євгена Щербаня, донецького ж бізнесмена Олександра Момота та голови Нацбанку Вадима Гетьмана. За словами першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна, такі версії перевіряються. Для такої перевірки до Києва у СІЗО був терміново етапований Вадим Болотських – людина, засуджена у 2003 році до довічного ув’язнена за убивство Щербаня. Він, а також син покійного, депутат Донецької облради від Партії регіонів Руслан Щербань – це всі живі очевидці злочину. Генпрокуратура тримає інтригу, як збирається доводити причетність Тимошенко, адже виконавець заявляв, що вбивав Щербаня не за гроші, а син усі ці роки мовчав, так і не спромігшись пояснити, чому заговорив зараз. Якщо версії Кузьміна підтвердяться – опозиціонерці загрожує довічне. Водночас той-таки Кузьмін підтвердив: влада веде переговори про можливість вивезення Тимошенко з України на лікування в Німеччину. Той-таки Кузьмін прозоро натякає, що їй там можуть надати політичного притулку. Позбутися звинувачень Тимошенко може і за гроші. Це новий поворот, озвучений Віктором Януковичем у найсвіжішому інтерв’ю німецькому Spiegel. Опозиціонерка має відшкодувати 300 мільйонів доларів, – заявив президент». Остання теза в цьому контексті викликає певні сумніви, адже, ймовірно, Янукович не мав на увазі, що Тимошенко може відкупитися від правосуддя й вийти на волю.

На початку сюжету Ірина Герасимова робить влучний акцент на тому, що влада весь час вигадує нові звинувачення на адресу Тимошенко: «Впродовж останнього року прокуратура взяла за звичку шукати скелети у шафі екс-прем’єрки. Спочатку було нецільове використання державних коштів і карети швидкої допомоги. Далі у хід пішли справи щодо газових контрактів з Росією…». Матеріал збалансовано коментарями Олександра Турчинова (інші канали себе балансуванням цієї теми не обтяжують), а також містить важливі коментарі журналіста «Української правди» Сергія Лещенка, який проводив розслідування фінансових справ Тимошенко та Павла Лазаренка.

У короткому огляді тижня кажуть про те, що Янукович закликав ООН та ЮНЕСКО зробити 2014-й роком Тараса Шевченка (а що? цікавий факт), рішення КС щодо закордонних округів, хворобу Юрія Луценка, фільм Костянтина Усова і скандал із примарним годинником патріарха Кирила. Замовчування останньої теми, вельми «телегенічної», у більшості тижневиків є або непорозумінням, або виявом дивної й нелогічної «політкоректності», адже в сусідній Росії курйоз широко обговорюють у медіа.

Цілий репортаж (автор – Інна Неродик) присвячують розкішнизатриманням інтер’єрам Межигір’я, фото яких опублікувала нещодавно «Українська правда». Тему розкрили ґрунтовно, розпитавши експертів про можливу вартість сфотографованих об’єктів та звернувшись до кількох представників Партії регіонів, які, кожен у свій спосіб, спробували заперечити правдивість фото або просто відбрехатися. І насамкінець – похмуре попередження Януковичу з уст експерта: мовляв, у разі шторму вся ця розкіш у плавучому палаці може не витримати.

Також у випуску ґрунтовне розслідування кабмінівської історії зі зникненням картин та сюжет, інформаційним приводом для якого стало  на митниці на сім годин німецьких журналістів. Марія Коренюк змалювала похмуру картину, яку побачать іноземці, приїхавши в Україну на футбол. «Інтерв’ю німецьких спецкорів під заголовком "Корупція – це хвороба" все ж облетіло інтернет-мережу. Про українські футбольні реалії заговорили й у Британії. Популярну газету The Sun прикрасили відверто вбрані донецькі повії. ВІЛ-інфіковані Катерина, Ганна, Тетяна та Яна мріють про наближення єврочемпіонату. Сподіваються, англійські вболівальники зроблять їх мільйонерками». FEMEN, СНІД, краснуха, кір, космічні ціни на житло… В такому контексті знущально звучить синхрон Януковича: «Держава при підготовці Євро-2012 зробила все для того, щоб звільнити власників готелів від податку на прибуток на 5 років, щоб вони врахували під час проведення Євро-2012 адекватні ціни». На жаль, матеріал важко назвати збалансованим, адже змоги відповісти на всі ці закиди представникам влади практично не дали, якщо не враховувати слова одного з чиновників: «Впевнений, що справжніх фанатів не може відлякати практично ніщо, щоби побувати на цьому видатному, визначному футбольному дійстві».

ICTV, «Факти тижня з Оксаною Соколовою»

Принцип «корпоративне понад усе» вочевидь залишається чинним: починають випуск із події, важливої насамперед для родини Пінчуків і холдингу StarLightMedia: премії «Гордість країни». Серед дійових осіб, чиї синхрони із виявом захвату наведено в матеріалі – Микола Азаров, Сергій Арбузов, Сергій Тігіпко, Леонід Кучма, Віктор Пінчук і Петро Порошенко.

На додачу до цього, у випуску міститься ще одна «корпоративна» інформація – про приїзд Домініка Стросс-Кана: «Найкращий фінансист світу Домінік Стросс-Кан цього тижня побував у Києві. Колишній голова МВФ прилетів на запрошення Фонду Віктора Пінчука аби прочитати публічну лекцію і дипломатичній академії України. Послухати його прийшли близько 300 студентів, бізнесменів, політиків. Стросс-Кан говорив про майбутні зміни у світовій економіці та їхні наслідки для України. Закликав нашу державу відновити довіру інвесторів, і для цього провести реформи. Ну, а на запитання у що краще інвестувати гроші, фінансист відповів – в освіту». Вся ця інформація, окрім хіба що останнього речення, не є пізнавальною та корисною для глядача.

Другий сюжет – про заборону курити в громадських місцях. Спостерігаючи за інформаційним шумом навколо цієї теми, ваш автор віддавна зауважував, як вправно професійні піарники перетворюються на «активістів боротьби за права курців». Загалом матеріал Максима Крапивного збалансований – у тому сенсі, що в ньому наявні різні думки як «за», так і «проти» заборони – одначе маніпуляція міститься у поданні цих самих борців за права як великої та централізованої сили: «Цілком очікувано, що антитютюнові ініціативи аж ніяк не до вподоби самим курцям. В Україні це кожна третя повнолітня людина. Вони вже заявили про утискання своїх прав і об’єдналися в громадську організацію». Даних про громадську ініціативу «Права курців», яку представляє процитований у матеріалі Юрій Палійчук (піарник), – наприклад, про чисельність її учасників, – у матеріалі немає, але говорити про неї як про силу, що представляє інтереси кожного третього українця, немає підстав. Поруч наведено коментар представника тютюнової компанії, який також каже про права людини і повагу до індивідуального вибору. Саме ж ухвалення закону в сюжеті подано як ініціативу… нардепа-комуніста Євгена Царькова, людини вочевидь не найсимпатичнішої для більшості аудиторії. До експертів і громадських організацій, які борються за заборону куріння у громадських місцях, по коментар звернутися забули, хоча не оминули депутата Тараса Чорновола, який критикує законопроект. Таким чином, замість реальної картини – протистояння громадянського суспільства і тютюнових компаній, де кожна зі сторін має своє лобі, як у парламенті, так і серед НЖО – змальовано неправдиву картину «політики проти обмежених у правах громадян-курців».

Тимошенко окремого матеріалу не присвятили, але виділили солідний шматок огляду подій тижня. Інформацію про її відмову лікуватись у залізничній лікарні ретельно збалансували синхронами Турчинова й дочки Євгенії. Стисліше й менш збалансовано подають нові звинувачення з боку Щербаня. Натомість розгорнуто переповідають «свою» (з огляду на підвищений інтерес до катастроф і криміналу) тему – ДТП, в якій постраждав Левко Лук’яненко.

ТРК «Україна», «Події тижня»

Розпочали з іронічного матеріалу про розкіш та податок на неї, показавши всю неоднозначність цього поняття (зокрема, залучивши в ролі героя бабцю з Тернопільщини, яка успадкувала поруйнований замок). Попри, як завжди, видовищну інфотейнментну частину, сюжет несе й важливу інформацію: «Обязать богатых поделиться с бедными – одна из социальных инициатив президента. Но чтобы их реализовать, налога на роскошь не хватит. С владельцев больших квартир и дорогих машин больше миллиарда гривен в год не соберешь, а надо – в несколько раз больше. Поэтому дополнительными налогами обложат не только квадратные метры. Планируется повысить акцизы на алкоголь – почти на 10%, почти в 4 раза увеличить ренту за добычу природного газу, а целевую надбавку к действующему тарифу на электро- и теплоэнергию поднять до 4%. А почти на 2 тысячи товаров ставка на импорт может вырасти на 18%. Удастся ли правительству реализовать масштабные проекты и не нарушить хрупкое финансовое равновесие среднего класса, страна узнает, когда заплатит новые налоги. Как и то, нужно ли будет платить налог на роскошь с предметов искусства». Слід також зазначити елегантний перехід від дорогих машин, які не є розкішшю в Україні, до корів, які ними вже стають. Влучно!

Тему парафування угоди з ЄС продовжують інформацією, не надто приємною для українського МЗС і замовчаною лояльними до влади ЗМІ: «Неделю назад украинские и европейские дипломаты несколько часов заверяли толстые пачки бумаги с текстами этих соглашений. И украинский МИД – на радостях, видимо – заявил, что все окончательно подпишут и ратифицируют чуть ли не после нового года. В четверг стало известно, что думают об этом сами европейцы. МИД Великобритании: "Соглашение об ассоциации вряд ли будет подписано, если лидеры оппозиции не будут освобождены и не смогут принимать участие в политической жизни". МИД Франции добавил: "Франция неоднократно предостерегала Украину против использования судебной системы для достижения политических целей". И МИД Германии тоже высказался: "Соглашение об ассоциации будет подписано только тогда, когда Украина предпримет четкие шаги, подтверждающие верховенство права в этой стране". Ну, еще Джон Теффт, посол США: "То, что сегодня происходит в Украине, является выборочным политическим преследованием". Но это европейские политики говорили на этой неделе. В политике и дипломатии все так быстро меняется, особенно когда идут переговоры, в том числе и Украины с Россией». Тут би, звісно, не завадили коментарі української сторони щодо цих заяв – для балансу.

Новину про свіжі звинувачення на адресу Тимошенко дають у дещо скандалізованому ключі, з історичним екскурсом, але також без балансу. Здавалося б, зовсім не важко знайти когось із адвокатів Тимошенко й узяти коментар щодо штучності спроб пов’язати Юлію Володимирівну із убивствами позаминулого десятиліття…

Верстка підсумкових телетижневиків 8 квітня 2012 року

«1+1», «ТСН. Тиждень»

Російські інспектори перевірили українських сироварів

Урядовці шукають гроші на обіцяне підвищення соціальних виплат

Стара копальня міста Сніжне на Донбасі стала відомою на всю країну

ГПУ підозрює Тимошенко у причетності до трьох убивств

Тиждень за одну хвилину

Національний художній музей України опинився у центрі скандалу

Суд оголосив вирок правоохоронцям, які у безневинної людини вибили зізнання у зґвалтуванні та вбивстві 13-річної дівчинки

За рік після появи спеціального закону про адаптацію колишніх в’язнів нічого не змінилося

Скандально відомий репер і зять легендарного футболіста Олега Блохіна побив пішохода

Село Монастирець називають лелечою столицею України

«Інтер», «Подробиці тижня»

«Подробиці тижня» отримали шокуююче відео поводження з ув’язненими в українських тюрмах

Юлія Тимошенко відмовилася проходити лікування в лікарні «Укрзалізниці»

Соціальні захисники виявилися незахищеними

Влада України шукає можливості збільшити зарплати, пенсії, підвищувати соцстандарти

Чехія зачиняє двері для українських гастарбайтерів

Людей, що в гонитві за тілесним комфортом впадають у крайнощі, психіатри все частіше називають своїми пацієнтами

Перший національний, «Підсумки тижня»

Трагедія в Тюмені змусила придивитись до проблем авіації

Так, як в Україні, не їздять більше ніде в Європі

Маленькому Данилові потрібна допомога

Ціни на київське житло шокували ООН

Неймовірний бруд на вулицях – перше, що впадає в око іноземним гостям столиці України Українська пісня потрапила до Книги рекордів Гіннеса

5 канал, «Час: Підсумки»

До майже десятка звинувачень на адресу Юлії Тимошенко можуть додатися ще три

Огляд подій тижня

У пресу просочилися перші фото інтер’єру резиденції Віктора Януковчиа «Межигір’я»

Історія зі зникненням з Кабміну картин Миколи Глущенка набула нового повороту

Не минає і тижня без скандалу довкола Євро-2012

ICTV, «Факти тижня з Оксаною Соколовою»

Україна вшанувала своїх героїв

Новий законопроект про заборону куріння викликав бурхливі суперечки

Депутати зобов’яжуть українських виробників вказувати на етикетці вміст в продукті харчування глютену

Домінік Стросс-Кан побував у Києві

Рейтинг подій тижня

Уряд заборонив паркувальникам брати гроші з водіїв

ТРК «Україна», «Події тижня»

Уряд почав пошук грошей на виконання соціальних ініціатив президента

За роки незалежності поголів’я крупної рогатої худоби в Україні скоротилося в 6 разів

Європейські країни висловили думку про перспективу підписання угоди про асоціацію з Україною

Тимошенко підозрюють у причетності до вбивства Євгена Щербаня

В Україні почався призов на строкову службу

Українські готелі чекають інспекторів

Моніторинг здійснено громадською організацією «Телекритика» в рамках проекту «Моніторинг дотримання журналістських стандартів у підсумкових інформаційно-аналітичних телепрограмах з навчальним відеокомпонентом» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Засади моніторингу дивіться тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
www.tymoshenko.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1893
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду