Керівництво ЗОДТРК вважає провокацією інформацію про прапор «Новоросії» в ефірі каналу «Запоріжжя»

Керівництво ЗОДТРК вважає провокацією інформацію про прапор «Новоросії» в ефірі каналу «Запоріжжя»

29 Жовтня 2014
3332
29 Жовтня 2014
17:40

Керівництво ЗОДТРК вважає провокацією інформацію про прапор «Новоросії» в ефірі каналу «Запоріжжя»

3332
Керівництво ЗОДТРК вважає провокацією інформацію про прапор «Новоросії» в ефірі каналу «Запоріжжя»
Керівництво ЗОДТРК вважає провокацією інформацію про прапор «Новоросії» в ефірі каналу «Запоріжжя»

Один з глядачів повідомив, що вночі 29 жовтня в ефірі каналу «Запоріжжя» Запорізької обласної державної телерадіокомпанії (ЗОДТРК) нібито з'явилося зображення прапору «Новоросії». Керівництво телекомпанії розцінює такі звинувачення як провокацію. Про це у коментарі «Детектор медіа» заявив заступник генерального директора ЗОДТРК Олександр Смоков.

 

29 жовтня користувач соцмережі виклав на сторінці фотографію свого телевізора з картинкою прапора терористів і підписав «Перепрошую за якість. Побачив на каналі «Запоріжжя» в 01.15 ночі!», повідомляє запорізьке інтернет-видання «IPnews».

 

«Ми розцінюємо це як провокацію чи невдалий жарт. Не будемо на нашому сайті навіть давати офіційний коментар з цього приводу. Не бачимо підстав - один користувач написав у соцмережі. Це несерйозно, таке зображення можна легко зробити у Photoshop», - сказав пан Смоков.

 

Він також повідомив, що ЗОДТРК зараз мовить з 7 ранку до опівночі, вночі трансляції немає у зв'язку зі зменшенням бюджетного фінансування. «Сьогодні ефір закінчився о 00:03, потім ми вимкнулися. У нас в комп'ютері ведеться автоматичний запис усіх програм, які транслюються - ми його продивилися, нічого подібного там не з'являлося вночі», - розповів Олександр Смоков.

 

Однак він додав, що технічно існує можливість подання подібної картинки в ефір існує у провайдерів, які надають ЗОДТРК мережі. «Ми орендуємо цифрові ефірні мережі у «Зеонбуду», аналогові - у РТПЦ, а також кабельних мереж, які покривають понад 80% міста Запоріжжя. Проте довести їх можливу до цього причетність не можна. Однак я не вірю, що це зображення взагалі було в ефірі, тому не бачу підстав звертатися до них із запитаннями»,- заявив заступник генерального директора підприємства.

 

Нагадаємо,у вересні Державний комітет телебачення і радіомовлення України не продовжив контракт з генеральним директором Запорізької обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) Олександром Коваленком. Інформацію про відставку гендиректора  Запорізької ОДТРК підтвердив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

 

8 жовтня холдинг «Медіа Група Україна» висловила офіційний протест у зв'язку з незаконними, на його думку, діями з відключення дніпропетровського 34-го каналу і просить усі компетентні органи розібратися в ситуації і відновити дотримання закону.

 

24 жовтня «Медіа Група Україна» заявила, що 34-й канал втратив доступ до ефіру. Спочатку в його аналоговий сигнал незаконно включили трансляцію передвиборного концерту, а потім він взагалі втратив доступ, а замість нього в ефірі з'явився 9 канал. Водночас в Концерні РРТ заявляють, що 34 канал мовить, а заяви про захоплення ефіру - провокація.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3332
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду