Перший національний познайомить з детективами та документальними фільмами німецького каналу MDR

Перший національний познайомить з детективами та документальними фільмами німецького каналу MDR

6 Жовтня 2014
4457
6 Жовтня 2014
18:01

Перший національний познайомить з детективами та документальними фільмами німецького каналу MDR

4457
Перший національний познайомить з детективами та документальними фільмами німецького каналу MDR
Перший національний познайомить з детективами та документальними фільмами німецького каналу MDR

З 13 жовтня по 9 листопада на Першому національному пройдуть Дні німецького телебачення, у рамках якого будуть представлені фільми, серіали та програми виробництва середньонімецького суспільно-правового телеканалу Mitteldeutscher Rundfunk (MDR), який співпрацює з суспільним мовником Німеччини ARD.  Про це йшлося під час прес-конференції 6 жовтня за участі заступниці генерального директора Національної телекомпанії (НТКУ) з питань міжнародного співробітництва Вікторії Романової, керівника відділу преси посольства Німеччини в Україні Крістофера Фукса, заступника головного редактора MDR Вольфганга Фандріха, уповноваженого представника президента MDR Рейнхарда Круга та продюсера Сімон Бауманн.

 

Як повідомив Крістофер Фукс, покази на Першому національному продовжать тему знайомства українців з Німеччиною, якій присвячені «Тижні Німеччини в Україні», що тривають з 26 вересня по 14 жовтня. Організатор «Тижнів» - посольство ФРН у Києві.  Як відзначила Вікторія Романова, цей тритижневий проект - третя нагода для глядачів Першого національного долучитися до перегляду контенту MRD. «Радує той факт, що продукт, який ми отримали, є надзвичайно широким за своїм жанром. Український глядач зможе побачити як ігрові фільми різних жанрів, так і документалістику. До показів заплановані також дитячі програми, музичний концерт. А завершиться наш проект показом серіалу «Прорив у невідоме», присвячений 25-й річниці падіння Берлінської стіни», - повідомила пані Романова.

 

Генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія з представниками MDR

 

У документальній частині Днів німецького кіно глядачі Першого національного зможуть побачити серіал «Шляхами Саксонії» про історію й традиції цього німецького краю, а також фільми про природні багатства Європи виробництва MDR: «У серці Балкан: пелікани з парку "Переспа"» чи «Дикий Схід Європи: національний парк "Шумава" у Чехії».

 

Поціновувачі детективів зможуть переглянути на Першому національному знаний у Німеччині вже 40 років міні-серіал «Місце злочину», а також «Телефон поліції 110».

 

Дитячій аудиторії адресовані короткометражнеі фільми «Карл-супергерой» (німецька версія «Тимура і його команди») та історія про балерину, яка бореться з труднощами на шляху свого розвитку, «Леа танцює».

 

Любителям класичної музики буде запропонований концерт з Магдебурзького собору.

 

Завершить Дні німецького телебачення на Першому серіал, присвячений 25-й річниці падіння Берлінської стіни, «Прорив у невідоме» про історичні події 1989 року.

 

 


Заступник головного редактора MDR Вольфганг Фандріх

 

Увесь контент наданий Першому національному безкоштовно. Представники MDR переклали його українською, адаптувавши до аудиторії. Також ведучі MDR знялися в спеціальних підводках до німецьких серіалів. З одним із таких вступних слів до українців звернеться тележурналістка й ведуча MDR Каміла Сеньо, яка народилася в Західній Україні.

 

 

Уповноважений представник президента MDR Рейнхард Круг

 

Рейнхард Круг розповів, що мультикультурний обмін - один зі стратегічних напрямків роботи суспільно-правового MDR. Як зазначив уповноважений представник президента MDR, який опікується міжнародною діяльністю каналу, MDR було створено понад 20 років як «продукт об'єднання двох Німеччин».  Від початку однією з цілей каналу стала співпраця з країнами Центральної та Східної Європи. За словами пана Круга, MDR встановив зв'язки телеканалами з цього регіону та збільшив кількість відповідних програм. Наприклад, останнім часом MDR посилив співпрацю з польськими та чеськими телеканалами, що є сусідами Східної Німеччини, а також з мовниками з інших країн. «Така співпраця дуже важлива, адже вона дає можливість поглиблювати взаємопорозуміння щодо культури та способу мешкання різних регіонів», - сказав Рейнхард Круг.

 

Як писала «Детектор медіа», у жовтні 2010 року Національна телекромпані України підписала контракт з німецьким телеканалом MDR. Метою співпраці є прагнення «поглиблювати двосторонній українсько-німецький культурний обмін та посилити професійні зв'язки між двома організаціями у сфері телевізійного мовлення». Розпочалася традиція «Тижнів німецького телебачення на Першому каналі у 2007-му.

 

«Детектор медіа»

Фото надані прес-службою Першого національного

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4457
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Віктор
1713 дн. тому
для аудиторії, або для глядачів, а не до.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду