Канал «Культура» розпочинає у новому сезоні чотири циклові проекти

Канал «Культура» розпочинає у новому сезоні чотири циклові проекти

4 Вересня 2014
2569
4 Вересня 2014
11:32

Канал «Культура» розпочинає у новому сезоні чотири циклові проекти

2569
Канал «Культура» розпочинає у новому сезоні чотири циклові проекти
Канал «Культура» розпочинає у новому сезоні чотири циклові проекти

Державна телерадіокомпанія «Культура» готує для нового сезону чотири оригінальні циклові проекти - «Народна пам'ять, «Україна - єдина родина», «Відлуння історії» та «Позиція». Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Проект «Народна пам'ять» - спільна робота телеканалу з Всеукраїнським громадським об'єднанням пошукових організацій.

 

«Це товариство згуртувало навколо себе  громадські пошукові організації  більшості областей України, які несуть вахту пам'яті про загиблих у Першій та Другій світових війнах. Здійснюють розкопки у місцях боїв, виявляють останки героїв, шукають їхніх нащадків», - повідомляє прес-служба.

 

Зйомки пілотного випуску заплановані на 4-10 вересня і відбудуться у Закарпатті.

 

Цикл «Україна - єдина родина» присвячено національним меншинам, які існують на в Україні. «У фокусі уваги творчої групи - здобутки в царині права культури, науки та спорту представників національних меншин, які знайшли в Україні свою Батьківщину. Пілотний проект - розповідь про чеченську діаспору в Україні», - йдеться в повідомленні прес-служби.

 

Метою ще однієї програми «Відлуння історії» є з'ясування наслідків світової економічної та геополітичної історії у розвитку нашої держави. Два пілотних випуски будуть присвячені початку Першої світової війни та її трагічних наслідків для українського народу. Вони називатимуться «Хроніка київського пострілу» (про замах на життя прем'єр-міністра Російської  імперії Петра Столипіна у Києві 1 вересня 1911 року) та  «Дмитро Дорошенко. Мої спомини про недавнє минуле (1914-1920)».

 

«Ці роботи доводять необхідність такого циклу для  розуміння та осмислення сучасних подій як для молоді, так і людей старшого віку», - зазначають у прес-службі.

 

Проект  «Позиція» висвітлюватиме «погляди героїв програми на світ і мистецтво, пошук гармонії та активну життєву позицію». З першого випуску глядачі дізнаються про Державний академічний естрадно-симфонічний оркестр України та його диригента Миколу Лисенка - правнука видатного українського композитора.

 

Нагадаємо, два роки тому Кабінет міністрів України затвердив план заходів з реалізації Концепції діяльності та розвитку Державної телерадіокомпанії «Культура». Згідно нього передбачалося виконання ремонтних робіт та закупівлю нового телевізійного технологічного обладнання в обсязі 90 млн. гривень протягом 2013-2014 років.  Держкомтелерадіо, Мінкультури і ДТРК «Культура» повинні впровадити нову програмну концепцію мовлення «Культури» і відповідно до неї до кінця 2014 року розробити нову сітку мовлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2569
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду