detector.media
04.09.2014 11:32
Канал «Культура» розпочинає у новому сезоні чотири циклові проекти
Канал «Культура» розпочинає у новому сезоні чотири циклові проекти

Державна телерадіокомпанія «Культура» готує для нового сезону чотири оригінальні циклові проекти - «Народна пам'ять, «Україна - єдина родина», «Відлуння історії» та «Позиція». Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Проект «Народна пам'ять» - спільна робота телеканалу з Всеукраїнським громадським об'єднанням пошукових організацій.

 

«Це товариство згуртувало навколо себе  громадські пошукові організації  більшості областей України, які несуть вахту пам'яті про загиблих у Першій та Другій світових війнах. Здійснюють розкопки у місцях боїв, виявляють останки героїв, шукають їхніх нащадків», - повідомляє прес-служба.

 

Зйомки пілотного випуску заплановані на 4-10 вересня і відбудуться у Закарпатті.

 

Цикл «Україна - єдина родина» присвячено національним меншинам, які існують на в Україні. «У фокусі уваги творчої групи - здобутки в царині права культури, науки та спорту представників національних меншин, які знайшли в Україні свою Батьківщину. Пілотний проект - розповідь про чеченську діаспору в Україні», - йдеться в повідомленні прес-служби.

 

Метою ще однієї програми «Відлуння історії» є з'ясування наслідків світової економічної та геополітичної історії у розвитку нашої держави. Два пілотних випуски будуть присвячені початку Першої світової війни та її трагічних наслідків для українського народу. Вони називатимуться «Хроніка київського пострілу» (про замах на життя прем'єр-міністра Російської  імперії Петра Столипіна у Києві 1 вересня 1911 року) та  «Дмитро Дорошенко. Мої спомини про недавнє минуле (1914-1920)».

 

«Ці роботи доводять необхідність такого циклу для  розуміння та осмислення сучасних подій як для молоді, так і людей старшого віку», - зазначають у прес-службі.

 

Проект  «Позиція» висвітлюватиме «погляди героїв програми на світ і мистецтво, пошук гармонії та активну життєву позицію». З першого випуску глядачі дізнаються про Державний академічний естрадно-симфонічний оркестр України та його диригента Миколу Лисенка - правнука видатного українського композитора.

 

Нагадаємо, два роки тому Кабінет міністрів України затвердив план заходів з реалізації Концепції діяльності та розвитку Державної телерадіокомпанії «Культура». Згідно нього передбачалося виконання ремонтних робіт та закупівлю нового телевізійного технологічного обладнання в обсязі 90 млн. гривень протягом 2013-2014 років.  Держкомтелерадіо, Мінкультури і ДТРК «Культура» повинні впровадити нову програмну концепцію мовлення «Культури» і відповідно до неї до кінця 2014 року розробити нову сітку мовлення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY