Восени «Інтер» покаже три історичні документальні стрічки власного виробництва

Восени «Інтер» покаже три історичні документальні стрічки власного виробництва

3 Вересня 2014
5650
3 Вересня 2014
17:31

Восени «Інтер» покаже три історичні документальні стрічки власного виробництва

5650
Восени «Інтер» покаже три історичні документальні стрічки власного виробництва
Восени «Інтер» покаже три історичні документальні стрічки власного виробництва

До нового осіннього сезону телеканал «Інтер» підготував три  проекти  історичної документалістики - в ефір вийдуть фільми власного виробництва «Звільнення», «Стіна» та «Столітня війна. Справа Принципа». Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

28 жовтня в ефір вийде стрічка «Звільнення». Фільм приурочено до 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників. Історія звільнення в проекті опиратиметься на розповіді учасників боїв Другої світової війни та мирних жителів, які перебували в окупації, пережили бомбардування та ін.

 

«У фільмі буде використаний художній прийом реконструкції подій. Актори гратимуть героїв в молодості. Причому, відео реконструкцій буде стилізоване під архівні кадри, і вплітатиметься в хроніку. Таким чином, сам архів не буде від різнятися від драматичних оповідань героїв», - повідомляє прес-служба «Інтера».

 

У проекті будуть використані матеріали Центральногодержавного кінофотофоноархіву України імені Г.С.Пшеничного. Автором сценарію «Звільнення» став Михайло Колесніков, а режисером - Олексій Лябах.

 

9 листопада телеканал презентує фільм «Стіна», який було підготовлено до 25-річниці падіння Берлінської стіни. «Цей проект - розповідь про те, як німці впродовж чверті століття заново вчаться жити в одній країні, долати розбіжності і працювати на благо об'єднаної Німеччини. Героями фільму стануть відомі політики та громадські діячі ФРН і НДР, а також прості німецькі сім'ї, які 40років жили по різні сторони стіни», - повідомляє прес-служба.

 

У фільмі «Стіна» використано унікальні кадри зведення та падіння стіни, тривимірна конструкція якої пояснює, «чому її досі вважають одним з найбільш смертоносних споруд в історії людства і як ці загородження вдавалося долати втікачам».

 

Автором сценарію документального фільму «Стіна» став Олександр Лук'яненко, а режисером - Олександр Ракоїд. Як повідомляла «Детектор медіа», промо-дирекція телеканалу «Інтер» на чолі з Олексієм Пасічником підготувала ролик-анонс, який уже транслюється в ефірі «Інтера».

 

 

11 листопада, у день закінчення Першої світової війни, «Інтер» покаже ще один історичний документальний фільм «Столітня війна. Справа Принципа», який телеканал позиціонує як «документальне розслідування минулого,візуально інтегроване в нашу реальність». У стрічці йдеться про 19-річного студента Гаврила Принципа, який увійшов в історію через те, що 28 червня 1914 року убив австрійського престолонаслідника Франца Фердинанда та його дружину.

 

Цей постріл змінив хід історії і став приводом для початку Першої світової війни, в результаті якої пали чотири імперії: Австро-Угорська, Російська, Османська, Німецька та утворилася Ліга Націй - перша міжнародна організація, покликана стежити за дотриманням миру та якістю життя. Образ Гаврила Принципа з часом змінювався - від терориста до героя і навпаки.

 

«Саме після Першої світової війни людство вперше серйозно задумалося про нові принципи співіснування, з'явилися поняття та цінності, наприклад, права людини, які в наші дні є аксіомою для цивілізованих країн і часом здається, що вони існували завжди. По суті, ми зараз живемо в світі, сформованому в результаті Першої світової війни, а події столітньої давності в чомусь зумовлюють хід історії і причини нових конфліктів вже в наш час», - повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Телеканал акцентує, що фільм «Столітня війна. Справа Принципа» знятий в столітню річницю початку Першої світової війни і вийде на екрани в день її закінчення. Автор сценарію стрічка - Олена Єлагіна, режисер - Оксана Струтинська.

 

Виробництвом всіх трьох стрічок займався «07 Продакшн».

 

Нагадаємо, у новому осінньому сезоні телеканал «Інтер» разом з партнером проекту клінікою «Надія» запускають новий документальний проект про штучне запліднення «Щастя з пробірки». 30 серпня «Інтер» показав документальний фільм власного виробництва «Поки станиця спить. Фільм про фільм».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5650
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду