detector.media
03.09.2014 17:31
Восени «Інтер» покаже три історичні документальні стрічки власного виробництва
Восени «Інтер» покаже три історичні документальні стрічки власного виробництва

До нового осіннього сезону телеканал «Інтер» підготував три  проекти  історичної документалістики - в ефір вийдуть фільми власного виробництва «Звільнення», «Стіна» та «Столітня війна. Справа Принципа». Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

28 жовтня в ефір вийде стрічка «Звільнення». Фільм приурочено до 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників. Історія звільнення в проекті опиратиметься на розповіді учасників боїв Другої світової війни та мирних жителів, які перебували в окупації, пережили бомбардування та ін.

 

«У фільмі буде використаний художній прийом реконструкції подій. Актори гратимуть героїв в молодості. Причому, відео реконструкцій буде стилізоване під архівні кадри, і вплітатиметься в хроніку. Таким чином, сам архів не буде від різнятися від драматичних оповідань героїв», - повідомляє прес-служба «Інтера».

 

У проекті будуть використані матеріали Центральногодержавного кінофотофоноархіву України імені Г.С.Пшеничного. Автором сценарію «Звільнення» став Михайло Колесніков, а режисером - Олексій Лябах.

 

9 листопада телеканал презентує фільм «Стіна», який було підготовлено до 25-річниці падіння Берлінської стіни. «Цей проект - розповідь про те, як німці впродовж чверті століття заново вчаться жити в одній країні, долати розбіжності і працювати на благо об'єднаної Німеччини. Героями фільму стануть відомі політики та громадські діячі ФРН і НДР, а також прості німецькі сім'ї, які 40років жили по різні сторони стіни», - повідомляє прес-служба.

 

У фільмі «Стіна» використано унікальні кадри зведення та падіння стіни, тривимірна конструкція якої пояснює, «чому її досі вважають одним з найбільш смертоносних споруд в історії людства і як ці загородження вдавалося долати втікачам».

 

Автором сценарію документального фільму «Стіна» став Олександр Лук'яненко, а режисером - Олександр Ракоїд. Як повідомляла «Детектор медіа», промо-дирекція телеканалу «Інтер» на чолі з Олексієм Пасічником підготувала ролик-анонс, який уже транслюється в ефірі «Інтера».

 

 

11 листопада, у день закінчення Першої світової війни, «Інтер» покаже ще один історичний документальний фільм «Столітня війна. Справа Принципа», який телеканал позиціонує як «документальне розслідування минулого,візуально інтегроване в нашу реальність». У стрічці йдеться про 19-річного студента Гаврила Принципа, який увійшов в історію через те, що 28 червня 1914 року убив австрійського престолонаслідника Франца Фердинанда та його дружину.

 

Цей постріл змінив хід історії і став приводом для початку Першої світової війни, в результаті якої пали чотири імперії: Австро-Угорська, Російська, Османська, Німецька та утворилася Ліга Націй - перша міжнародна організація, покликана стежити за дотриманням миру та якістю життя. Образ Гаврила Принципа з часом змінювався - від терориста до героя і навпаки.

 

«Саме після Першої світової війни людство вперше серйозно задумалося про нові принципи співіснування, з'явилися поняття та цінності, наприклад, права людини, які в наші дні є аксіомою для цивілізованих країн і часом здається, що вони існували завжди. По суті, ми зараз живемо в світі, сформованому в результаті Першої світової війни, а події столітньої давності в чомусь зумовлюють хід історії і причини нових конфліктів вже в наш час», - повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Телеканал акцентує, що фільм «Столітня війна. Справа Принципа» знятий в столітню річницю початку Першої світової війни і вийде на екрани в день її закінчення. Автор сценарію стрічка - Олена Єлагіна, режисер - Оксана Струтинська.

 

Виробництвом всіх трьох стрічок займався «07 Продакшн».

 

Нагадаємо, у новому осінньому сезоні телеканал «Інтер» разом з партнером проекту клінікою «Надія» запускають новий документальний проект про штучне запліднення «Щастя з пробірки». 30 серпня «Інтер» показав документальний фільм власного виробництва «Поки станиця спить. Фільм про фільм».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY