Перший національний покаже фільм Олександра Довженка «Іван»

Перший національний покаже фільм Олександра Довженка «Іван»

3 Вересня 2014
5019
3 Вересня 2014
12:27

Перший національний покаже фільм Олександра Довженка «Іван»

5019
Перший національний покаже фільм Олександра Довженка «Іван»
Перший національний покаже фільм Олександра Довженка «Іван»

6 вересня о 15.50 на Першому національному транслюватимуть першу звукову стрічку Олександра Довженка - «Іван». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Показ приурочений до 120 років із дня народження видатного українського письменника і кінорежисера Олександра Довженка. З цієї нагоди Перший національний підготував до ефіру кращі роботи майстра, перша з них - «Іван».

 

Над сценарієм картини Олександр Довженко працював 12 днів і практично відразу, без підготовчого періоду, розпочав зйомки. Фільм оповідає історію становлення нової людини - від простого селянина до комуніста, провідного будівельника Дніпрогесу. Після виходу на екрани у 1932 році стріку було показано в рамках першого міжнародного кінофестивалю у Венеції. Її зустріли гучними оваціями й нагородили призом за найкращу програму, представлену СРСР. 

 

В Україні ж «Івана» зустріли неприязно. Після жорсткої критики фільму Олександр Довженко письмово звертається за допомогою до Йосипа Сталіна, і той його підтримує - режисер переїжджає до Москви і влаштовується за фахом на «Мосфільм». Однак невдовзі тісний зв'язок з вищою владою обертається зворотнім боком: між особистим поглядом художника на творчість і офіційною ідеологією накопичуються протиріччя. Олександр Довженко мріяв повернутися на Батьківщину, але дозволу на це так і не отримав.

 

Нагадаємо,  Перший національний презентує цикл програм, присвячених Олександру Довженку - художні й документальні фільми, міжпрограмні ролики. Усе це можна буде побачити в ефірі з 1 по 14 вересня.


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5019
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду