detector.media
01.09.2014 16:16
ZIK відкриє в Києві новинну студію та розширить інформаційне мовлення
ZIK відкриє в Києві новинну студію та розширить інформаційне мовлення

До кінця листопада телеканал ZIK планує відкрити в Києві центральну новинну студію і ньюзрум, у якому працюватиме щонайменше 20-25 журналістів. Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» розповів генеральний директор медіа холдингу ZIK Дмитро Добродомов.

 

Крім цього ZIK планує відкрити корпункти в кожному обласному центрі України, а також мати окремі стрім-групи.

 

У лютому 2015 року канал розширить інформаційне мовлення: в ефірі будуть іти чотири-п'ять випусків новин на день, а також брейк-ньюзи - термінові включення стрімерів.

 

«До кінця листопада ми плануємо створити в Києві центральний ньюзрум. Цей процес означає, що в кожному обласному центрі України в нас буде корпункт (на сьогоднішній день ми повністю покриваємо своїми корпунктами Західну Україну). Буде розширено кількість новинних випусків, плюс ми робимо систему брейк-ньюзів, бо активно розвиваємо відділ стрімінгу. Тобто в кожному обласному центрі корпункт складатиметься із журналістської групи, яка працюватиме в першу чергу на новини, а також допомагатиме нашим проектам. Плюс буде своя окрема стрім-група», - розповів пан Добродомов.

 

Він уточнив, що стрім-трансляції будуть по суті наскрізним проектом каналу: «Стріми будуть включатися в ефір у будь-який момент за принципом висвітлення події «вже і тут», незважаючи на те, чи йде якийсь художній фільм, чи програма. За певною технологією, правильною і зрозумілою для глядача, буде переривання сітки, щоб ми виходили на стрім-трансляцію. Головне - охопити всю Україну і дати глядачеві розуміння того, що на нашому каналі він побачить події в режимі онлайн найпершим».

 

У каналу наразі є певна кількість незаповнених вакансій: ZIK шукає журналістів, монтажерів, режисерів, операторів. Нині тривають перемовини з потенційним шеф-редактором - фахівцем з іншого каналу. «Найближчим тижнем, я сподіваюся, ми успішно їх завершимо, і тоді вже шеф-редактор буде підбирати собі команду. Запуск повноцінних, загальноукраїнських новин вже з київської студії планується на початок лютого наступного року», - сказав пан Добродомов.

 

Нагадаємо, навесні 2014 року ZIK відкрив свою першу студію в Києві, у якій поки що створювалися дві програми - «Наші гроші» та «Гра в класику» із Сергієм Рахманіним. З осені в цю студію також переїдуть іще низка проектів. Нині триває будівництво другої київської студії в тому ж офісі. У лютому канал ZIK планує перейти на загальнонаціональний формат мовлення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY