У Херсоні не продаються журнали «Новое время» і «Країна» - журналіст ІМІ

У Херсоні не продаються журнали «Новое время» і «Країна» - журналіст ІМІ

18 Серпня 2014
4440
18 Серпня 2014
15:27

У Херсоні не продаються журнали «Новое время» і «Країна» - журналіст ІМІ

4440
У Херсоні не продаються журнали «Новое время» і «Країна» - журналіст ІМІ
У Херсоні не продаються журнали «Новое время» і «Країна» - журналіст ІМІ

У кіосках з продажу друкованих ЗМІ в центрі і спальних районах Херсона відсутня якісна загальнонаціональна преса. Про це «Детектор медіа» повідомив журналіст Інституту масової інформації (ІМІ) Роман Кабачій.

 

За словами, у Херсоні розповсюджувачі преси про журнали «Новое время» і «Країна» взагалі не чули.

 

«Є "Дзеркало тижня", "Корреспондент". Раніше продавався «Тиждень», тепер його на районах немає зовсім, - розповів журналіст. -  Про "Фокус" у Херсоні знають, але в продажі я його не знайшов. Про "Новое время" і "Країну" тут взагалі не чули. Я у кіоску питаю  «Новое время», а вони мені пропонують «Новий день». Це херсонська обласна газета».

 

Роман Кабачій вважає, що у  відсутності таких видань винні не видавці, а старі корупційні схеми розповсюдження друкованої преси. «Я думаю, що це залежить не лише від інформаційної політики в регіонах, але й від того, що залишилися старі схеми, коли за те, щоб «ввійти» в регіон, треба дати великі хабарі. Тому в деяких регіонах просто не знають про існування якісної преси», - сказав він.

 

За словами головного редактора журналу «Новое время» Віталія Сича, наразі журнал продається здебільшого в містах-мільйонниках. «В інших обласних центрах поки що економічно невигідно завозити у роздріб кілька десятків номерів журналу. Думаю, згодом це все налагодиться. По-перше, з часом журнал  стане відомішим, по-друге, ми проведемо рекламну кампанію», - сказав він.

 

Директор Інституту масової інформації Оксана Романюк розповіла про те, що в Одесі схожа ситуація: там розповсюджують «Вести» і здебільшого проросійські ЗМІ, основну частку преси складають російські та російськомовні ЗМІ.

 

Нагадаємо, обсяг інвестицій у тижневик «Новое время», що стартував 16 травня, становить $ 2,5 млн. Про це на прес-конференції 22 травня повідомив інвестор проекту, співвласник інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала. 17 червня стартувало нове інтнернет-видання «Новое время страны», яке запустила редакція журналу з однойменною назвою, що складається здебільшого з журналістів і редакторів колишнього видання «Корреспондент».

 

Ірина Андрейців для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4440
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду