detector.media
18.08.2014 15:27
У Херсоні не продаються журнали «Новое время» і «Країна» - журналіст ІМІ
У Херсоні не продаються журнали «Новое время» і «Країна» - журналіст ІМІ

У кіосках з продажу друкованих ЗМІ в центрі і спальних районах Херсона відсутня якісна загальнонаціональна преса. Про це «Детектор медіа» повідомив журналіст Інституту масової інформації (ІМІ) Роман Кабачій.

 

За словами, у Херсоні розповсюджувачі преси про журнали «Новое время» і «Країна» взагалі не чули.

 

«Є "Дзеркало тижня", "Корреспондент". Раніше продавався «Тиждень», тепер його на районах немає зовсім, - розповів журналіст. -  Про "Фокус" у Херсоні знають, але в продажі я його не знайшов. Про "Новое время" і "Країну" тут взагалі не чули. Я у кіоску питаю  «Новое время», а вони мені пропонують «Новий день». Це херсонська обласна газета».

 

Роман Кабачій вважає, що у  відсутності таких видань винні не видавці, а старі корупційні схеми розповсюдження друкованої преси. «Я думаю, що це залежить не лише від інформаційної політики в регіонах, але й від того, що залишилися старі схеми, коли за те, щоб «ввійти» в регіон, треба дати великі хабарі. Тому в деяких регіонах просто не знають про існування якісної преси», - сказав він.

 

За словами головного редактора журналу «Новое время» Віталія Сича, наразі журнал продається здебільшого в містах-мільйонниках. «В інших обласних центрах поки що економічно невигідно завозити у роздріб кілька десятків номерів журналу. Думаю, згодом це все налагодиться. По-перше, з часом журнал  стане відомішим, по-друге, ми проведемо рекламну кампанію», - сказав він.

 

Директор Інституту масової інформації Оксана Романюк розповіла про те, що в Одесі схожа ситуація: там розповсюджують «Вести» і здебільшого проросійські ЗМІ, основну частку преси складають російські та російськомовні ЗМІ.

 

Нагадаємо, обсяг інвестицій у тижневик «Новое время», що стартував 16 травня, становить $ 2,5 млн. Про це на прес-конференції 22 травня повідомив інвестор проекту, співвласник інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала. 17 червня стартувало нове інтнернет-видання «Новое время страны», яке запустила редакція журналу з однойменною назвою, що складається здебільшого з журналістів і редакторів колишнього видання «Корреспондент».

 

Ірина Андрейців для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY