НТКУ надаватиме 60% знижку українським компаніям на розміщення реклами та спонсорства

НТКУ надаватиме 60% знижку українським компаніям на розміщення реклами та спонсорства

13 Серпня 2014
5248
13 Серпня 2014
17:42

НТКУ надаватиме 60% знижку українським компаніям на розміщення реклами та спонсорства

5248
НТКУ надаватиме 60% знижку українським компаніям на розміщення реклами та спонсорства
НТКУ надаватиме 60% знижку українським компаніям на розміщення реклами та спонсорства

Національна телекомпанія України (НТКУ) прийняла рішення про надання 60% знижки українським компаніям на розміщення реклами в ефірі каналів, які входять в НТКУ: Перший національний, «Перший Ukraine» і Перший Т2. Про це «Детектор медіа» повідомили в прес-службі компанії.

 

Рішення було ухвалено з огляду на складну економічну ситуацію, коли рекламодавцям доводиться переглядати бюджети, пояснюють у прес-службі та зауважують, що НТКУ вирішила підтримати національного виробника.

 

В НТКУ уточнили, що пропонують знижку рекламодавцям на рекламу в межах власної квоти, а також на спонсорство. Нагадаємо, що значну частину реклами на НТКУ продає сейлз-хаус групи «1+1 медіа» «Плюси», який отримав 75% квоту на розміщення реклами в ефірі телеканалу Перший національний за аудиторією 18+, вибірка «50 тис. +». Решту реклами, а також усе спонсорство НТКУ реалізує сама. При цьому сейлз-хаус «Плюси» самостійно визначає свою політику продажів на всіх каналах, з якими співпрацює.

 

«Ринок телереклами в Україні в цьому році скоротився майже на 40% і найбільше помітно скорочення реклами продукції українських виробників. Це пояснюється економічною ситуацією в країні. Таким чином, частка української реклами активно заміщується іноземними корпораціями. Ми ж розробили програму, яка повинна підтримати рекламні можливості національних компаній. У першу чергу цей крок стосується виробників товарів, також є пільги для виробників послуг. Це дозволить зберегти частку українських брендів в інформаційному полі», - зазначає перший заступник генерального директора НТКУ Олександр Лієв.

 

Щоб уникнути подальшого скорочення бюджетів, у вересні канал запропонував українському бізнесу рекламний пакет «Підтримай українське». В НТКУ вважають, що ця програма буде успішною ще й у зв'язку з тим, що кількість глядачів, які дивляться українське телебачення, істотно зросла.

 

«Телебачення, і наш канал у тому числі, показує зростання аудиторії. У порівнянні з минулим роком воно становить 24%. На сьогодні кількість людей, які дивляться телебачення, досягла рекордного рівня - майже 7 млн, у порівнянні з минулорічними 5,6 млн», - пояснює пан Лієв.

 

Він також звернув увагу на те, що в ефірі Першого національного стартувала низка нових проектів, які зацікавлять не лише глядачів, а й рекламодавців. У тому числі, тому що формат нових проектів відповідає формату суспільного мовлення.

 

Як писала «Детектор медіа», сейлз-хаус StarLight Sales телегрупи StarLightMedia прогнозує за підсумками 2014 року падіння ринку телевізійної реклами на 10% і ринку телевізійного спонсорства на 20%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5248
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду