«Радіо Ера» заявляє про припинення співпраці з радіостанцією «Голос России»

«Радіо Ера» заявляє про припинення співпраці з радіостанцією «Голос России»

9 Липня 2014
4457
9 Липня 2014
16:02

«Радіо Ера» заявляє про припинення співпраці з радіостанцією «Голос России»

4457
«Радіо Ера» заявляє про припинення співпраці з радіостанцією «Голос России»
«Радіо Ера» заявляє про припинення співпраці з радіостанцією «Голос России»

ТОВ «Телерадіокомпанія «Радіо Ера» повідомляє, що припинила співпрацювати з радіостанцією «Голос России». Про це йдеться у повідомленні прес-служби радіостанції.

 

Керівництво «Радіо Ера» прийняло рішення достроково розірвати договірні зобов'язання з «Голосом Росии» з огляду на складну політичну ситуацію в Україні, коли однією із сторін конфлікту виступає саме Російська Федерація. «Питання про припинення трансляції спільного проекту постало з перших днів російської агресії проти України, але вимагало певного часу на юридичні процедури, щоб унеможливити правові та матеріальні санкції на адресу «Радіо-Ера»», - інформує радіостанція.

 

«Радіо Ера» запевняє, що у прийнятті рішення враховано численні побажання радіослухачів про зняття з ефіру програм російського виробництва, а також зауваження Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення щодо цього питання. «Але найголовнішим чинником припинення співпраці стала активна проукраїнська  позиція колективу «Радіо-Ера», який не вважає можливим подальшу трансляцію на хвилях своєї радіостанції ворожих до Україні голосів», - повідомляє прес-служба радіостанції.

 

Нагадаємо,  у квітні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до «Радіо Ера» стосовно трансляції спільних з російським державним радіо «Голос Росії» інформаційних програм.

 

За результатами моніторингів телерадіопрограм, проведених представниками Національної ради, в діяльності компанії зафіксовано ознаки порушення статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та статті 110 Кримінального кодексу України. У зазначених статтях ідеться про правопорушення, що стосуються загроз територіальній цілісності та безпеці країни.У листі зазначається про необхідність приведення діяльності компанії у відповідність до норм чинного законодавства України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4457
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3570 дн. тому
Нарешті! "Ведучій "Ери-fm" Ярині Лазько не подобається "Голос Росії" в ефірі її радіостанції" http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/25273 "Голос окупанта" на "Ері-фм": українська радіостанція сприяє російській агресії " http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/24527/_quot_golos_okupanta_quot__na__quot_er%D1%96-fm_quot___ukra%D1%97nska_rad%D1%96ostants%D1%96ia_spriia%D1%94_ros%D1%96ijsk%D1%96ij_agres%D1%96%D1%97 18.03.2014
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду