detector.media
09.07.2014 16:02
«Радіо Ера» заявляє про припинення співпраці з радіостанцією «Голос России»
«Радіо Ера» заявляє про припинення співпраці з радіостанцією «Голос России»

ТОВ «Телерадіокомпанія «Радіо Ера» повідомляє, що припинила співпрацювати з радіостанцією «Голос России». Про це йдеться у повідомленні прес-служби радіостанції.

 

Керівництво «Радіо Ера» прийняло рішення достроково розірвати договірні зобов'язання з «Голосом Росии» з огляду на складну політичну ситуацію в Україні, коли однією із сторін конфлікту виступає саме Російська Федерація. «Питання про припинення трансляції спільного проекту постало з перших днів російської агресії проти України, але вимагало певного часу на юридичні процедури, щоб унеможливити правові та матеріальні санкції на адресу «Радіо-Ера»», - інформує радіостанція.

 

«Радіо Ера» запевняє, що у прийнятті рішення враховано численні побажання радіослухачів про зняття з ефіру програм російського виробництва, а також зауваження Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення щодо цього питання. «Але найголовнішим чинником припинення співпраці стала активна проукраїнська  позиція колективу «Радіо-Ера», який не вважає можливим подальшу трансляцію на хвилях своєї радіостанції ворожих до Україні голосів», - повідомляє прес-служба радіостанції.

 

Нагадаємо,  у квітні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до «Радіо Ера» стосовно трансляції спільних з російським державним радіо «Голос Росії» інформаційних програм.

 

За результатами моніторингів телерадіопрограм, проведених представниками Національної ради, в діяльності компанії зафіксовано ознаки порушення статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та статті 110 Кримінального кодексу України. У зазначених статтях ідеться про правопорушення, що стосуються загроз територіальній цілісності та безпеці країни.У листі зазначається про необхідність приведення діяльності компанії у відповідність до норм чинного законодавства України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY