У Криму запустили російське цифрове телебачення – обладнання відібрали в українського «Зеонбуду»

У Криму запустили російське цифрове телебачення – обладнання відібрали в українського «Зеонбуду»

2 Липня 2014
2991
2 Липня 2014
16:42

У Криму запустили російське цифрове телебачення – обладнання відібрали в українського «Зеонбуду»

2991
У Криму запустили російське цифрове телебачення – обладнання відібрали в українського «Зеонбуду»
У Криму запустили російське цифрове телебачення – обладнання відібрали в українського «Зеонбуду»

Із 1 липня в Криму починається трансляція російського ефірного цифрового телебачення в складі трьох цифрових мультиплексів. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на прес-службу «Російської телевізійної і радіомовної мережі» (РТРМ). Водночас український провайдер цифрового телебачення «Зеонбуд» заявив «Детектор медіа» про експропріацію свого обладнання росіянами.

 

«З 1 липня в Криму та Севастополі розпочинається ефірна трансляція трьох цифрових мультиплексів, у тому числі й пакетів обов'язкових загальнодоступних російських телеканалів», - йдеться в повідомленні прес-служби.

 

До першого мультиплексу увійшли російські «Первый канал», «Россия-1», «Россия-2», НТВ, «Пятый канал», «Россия-Культура», «Россия 24», «Карусель», ОТР і ТВЦ. У другому мультиплексі - телеканали РЕН ТВ, «Спас», СТС, «Домашний», ТВ3, «НТВ+ Спорт», «Звезда», «Мир», ТНТ і «Муз-ТВ».

 

Одночасно з початком трансляції першого та другого мультиплексів у Криму і Севастополі розпочнеться мовлення третього - так званого «регіонального» мультиплексу, до якого увійшли російські телеканали «Пятница», LifeNews, «Перец», «Москва-24», «Мир-24» та інші.

 

Раніше оголошувалося про плани Росії запустити 1 липня в Криму два цифрові мультиплекси.

 

За повідомленням прес-служби РТРМ, для поширення сигналу на півострові Радіотелевізійний передавальний центр Криму задіє цифрові передавачі на 18 об'єктах, зокрема в Алупці, Алушті, Євпаторії, Керчі, Севастополі, Сімферополі, Феодосії та Ялті. Із цією метою в Криму пройшли як підготовка передавального обладнання для переходу на російське телебачення, так і навчання спеціалістів.

 

Натомість, у прес-службі компанії «Зеонбуд», яка є провайдером ефірного цифрового телебачення в Україні та до початку військової окупації надавала свої послуги і в Криму, заявили про незаконну експропріацію їхнього обладнання задля впровадження інформаційної політики Росії.

 

«Наразі наше обладнання на території Криму є незаконно захопленим та самовільно використовується особами, які відмовляються врегульовувати ситуацію до прийняття нового російського закону про зв'язок. Поки ж ми не маємо доступу до нашого обладнання на півострові, всі канали, як фізичні, так і дистанційні, обірвані», - повідомили «Детектор медіа» в компанії.

 

У прес-службі «Зеонбуду» також заявили, що не виключають можливості звернення до суду з приводу незаконного використання їхнього обладнання і висловили сподівання, що роботу цифрової мережі буде відновлено після повернення Криму до складу України.

 

«Поки ж ми зазнаємо збитків через фактичне порушення контрактів з українськими телеканалами, мовлення яких припинилося на окупованій території», - повідомили в «Зеонбуді».

 

Нагадаємо, у Криму на початку березня цього року захопленим кримським РТПЦ були вимкнені з аналогового ефіру практично всі українські телеканали, а на їхніх частотах розпочали мовлення «Первый канал», «Россия 1», «Россия 24», НТВ, ТНТ, СТС та інші. 10 березня в Сімферополі було відключено цифрове ефірне мовлення українських телеканалів. На їхніх частотах почали мовити російські канали. Тоді ж українські канали почали вимикати і в кабельних мережах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2991
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду