Slon.ru запроваджує платний доступ до свого контенту

Slon.ru запроваджує платний доступ до свого контенту

27 Червня 2014
3289
27 Червня 2014
13:27

Slon.ru запроваджує платний доступ до свого контенту

3289
Slon.ru запроваджує платний доступ до свого контенту
Slon.ru запроваджує платний доступ до свого контенту

З наступного тижня (з початку липня) російське інтернет-видання Slon.ru закриє частину матеріалів за платним доступом (paywall) і запровадить річну та місячну передплату. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний директор видання Максим Кашулінський.

 

Програма передплати має назву Slon Premium. Передплатники зможуть отримувати доступ до 1-3 статей на день. Восени у вільному доступі залишаться тільки новини, вірусний контент, частина авторських колонок. Всі аналітичні статті, більшість інтерв'ю і розслідувань будуть доступні тільки передплатникам, які також отримають доступ до продуктів і сервісів партнерів Slon.ru - організаторів конференцій, онлайн-курсів тощо.

 

Зі слів пана Кошулінського, Slon.ru пише про бізнес та економіку - єдиний вид журналістики, за який російські читачі готові платити гроші в інтернеті.

 

«У нас хороший трафік, ми робимо красиві спецпроекти і успішно продаємо рекламу: у 2013 році виручка виросла на 17,7%. Приблизно такими ж темпами (17,8% на рік) повинен зростати ринок онлайн-реклами найближчі п'ять років, згідно з прогнозом PwC. Це хороша обіцянка, але ми розуміємо, що левова частка зростання припаде на великі портали, соціальні мережі та пошуковики. Вартість же реклами (CPT) в медіа буде знижуватися під тиском автоматичних систем закупівель та інших факторів. Покладатися тільки на рекламну модель видавцям точно не можна», - пояснює пан Кошулінський перехід на модель продажу контенту.

 

У Росії модель paywall реалізовують «Ведомости», The New Times, «Дождь», низка галузевих видань, пише «Журдом». За словами головного редактора «Ведомостей», Тетяни Лисової, «Ведомости» мають 14 тисяч передплатників і заробляють на paywall понад 1,5 млн доларів на рік.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3289
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду