detector.media
27.06.2014 13:27
Slon.ru запроваджує платний доступ до свого контенту
Slon.ru запроваджує платний доступ до свого контенту

З наступного тижня (з початку липня) російське інтернет-видання Slon.ru закриє частину матеріалів за платним доступом (paywall) і запровадить річну та місячну передплату. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний директор видання Максим Кашулінський.

 

Програма передплати має назву Slon Premium. Передплатники зможуть отримувати доступ до 1-3 статей на день. Восени у вільному доступі залишаться тільки новини, вірусний контент, частина авторських колонок. Всі аналітичні статті, більшість інтерв'ю і розслідувань будуть доступні тільки передплатникам, які також отримають доступ до продуктів і сервісів партнерів Slon.ru - організаторів конференцій, онлайн-курсів тощо.

 

Зі слів пана Кошулінського, Slon.ru пише про бізнес та економіку - єдиний вид журналістики, за який російські читачі готові платити гроші в інтернеті.

 

«У нас хороший трафік, ми робимо красиві спецпроекти і успішно продаємо рекламу: у 2013 році виручка виросла на 17,7%. Приблизно такими ж темпами (17,8% на рік) повинен зростати ринок онлайн-реклами найближчі п'ять років, згідно з прогнозом PwC. Це хороша обіцянка, але ми розуміємо, що левова частка зростання припаде на великі портали, соціальні мережі та пошуковики. Вартість же реклами (CPT) в медіа буде знижуватися під тиском автоматичних систем закупівель та інших факторів. Покладатися тільки на рекламну модель видавцям точно не можна», - пояснює пан Кошулінський перехід на модель продажу контенту.

 

У Росії модель paywall реалізовують «Ведомости», The New Times, «Дождь», низка галузевих видань, пише «Журдом». За словами головного редактора «Ведомостей», Тетяни Лисової, «Ведомости» мають 14 тисяч передплатників і заробляють на paywall понад 1,5 млн доларів на рік.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY