Екс-видавець і голова Адміністрації президента Борис Ложкін торік офіційно заробив 1,2 млн грн

Екс-видавець і голова Адміністрації президента Борис Ложкін торік офіційно заробив 1,2 млн грн

17 Червня 2014
3449
17 Червня 2014
13:37

Екс-видавець і голова Адміністрації президента Борис Ложкін торік офіційно заробив 1,2 млн грн

3449
Екс-видавець і голова Адміністрації президента Борис Ложкін торік офіційно заробив 1,2 млн грн
Екс-видавець і голова Адміністрації президента Борис Ложкін торік офіційно заробив 1,2 млн грн

Новопризначений голова Адміністрації Президента України, колишній власник медіахолдингу UMH group Борис Ложкін оприлюднив декларацію про доходи за 2013 рік. Про це повідомляє журнал «Фокус».

 

За цими даними, пан Ложкін у минулому році офіційно заробив 1,2 млн грн. З них понад 1,1 млн грн надходжень із зарплати, 29 тис. грн - авторська винагорода і майже 16 тис. - страхові виплати. 

 

Керівник президентської канцелярії володіє 17 сотками землі, квартирою площею 290 кв. м., дачним будинком (534 кв. м), а також двома місцями на автомобільних парковках (10,3 і 10,4 кв.м).

 

У гаражі Бориса Ложкіна стоять два позашляховики: Lexus CX460 (2010 р.в.) і Lexus LX570 (2013 р.в.), придбаний минулого року за 1,1 млн. грн.

 

Колишній видавець зберігає 456 тис. грн. і 637 тис. грн. у двох українських банках.

 

Також Борис Ложкін володіє цінними паперами на суму 3,6 млн. грн., випущених інвестиційним фондом «БЛ-Інвест», який перебуває в управлінні компанії «Атлантіс капітал». Разом з тим політик має внесок в статутному фонді ТОВ «Українська медіа група» у розмірі 2,8 тис. грн. Понад 2 млн. грн. минулого року він витратив на погашення кредиту.

 

Члени його сім'ї - дружина Надія Шаломова і мати Лариса Ложкіна - в 2013-му заробили більше 8 млн. грн. 7,7 млн ​​грн склали дивіденди і майже 300 тис. грн - зарплата. Вони мають 2 га землі, на них записані дві квартири площею 170 кв.м. і 33 кв.м.

Торік родина Ложкіна вклала 190,6 тис. грн у цінні папери ПрАТ «Медтехсервіс», яке спеціалізується на ремонті та обслуговуванні медичного обладнання. Понад 10 тис. грн вони внесли в статутний фонд мережі магазинів «Виноманія», а також вклали гроші в підприємства, пов'язані з медичною оптикою. Зокрема, в «Ві-Оптикс» (18,4 тис. грн), «Плюс-Оптика» (8,5 тис. грн), «Інтероко» (майже 4 тис. грн), «Люксоптика Холдинг» (14, 1 тис. грн), «Оптика-голд» (більше 25 тис. грн) і «Оптичний дім» (91,5 тис. грн).

 

Даних про доходи, отримані від продажу медіахолдингу UMH group бізнесмену Сергію Курченку, декларація не містить. За словами юристів фірми «Василь Кисіль і партнери», які представляли сторону продавців в угоді з продажу UMH group, дохід від цієї операції надійшов частково в заснований Борисом Ложкіним фонд, а частково - іншим акціонерам холдингової компанії UMH group. Як пише «Фокус», сума угоди, за експертними оцінками, коливається в межах $ 300-500 млн.

 

Нагадаємо, у листопаді минулого року власник групи компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергій Курченко і засновник, президент UMH group Борис Ложкін оголосили про дострокове закриття угоди з купівлі компаніями пана Курченка 99,9% акцій UMH group. Зі своїх посад у медіахолдингу пішли сам Борис Ложкін, і його дружина, керівник сегменту ділових медіа UMH Надія Шаломова, директор з маркетингуОлена Мартинова, перший віце-президент UMH Group Григорій Шверк та інші.

 

UMH group видає журнали Forbes, Vogue, «Кореспондент», газети «Теленеделя», «Комсомольська правда», «Аргументи і факти», а також володіє радіостанціями «Ретро FM», «Наше радіо», Europa Plus, «Авторадіо».

 

«Детектор медіа»

Фото - http://focus.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3449
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду