Концерн РРТ звинувачує керівництво Держспецзв’язку у відсутності охорони об’єктів від нападів сепаратистів (ОНОВЛЕНО)

Концерн РРТ звинувачує керівництво Держспецзв’язку у відсутності охорони об’єктів від нападів сепаратистів (ОНОВЛЕНО)

23 Квітня 2014
8716
23 Квітня 2014
12:54

Концерн РРТ звинувачує керівництво Держспецзв’язку у відсутності охорони об’єктів від нападів сепаратистів (ОНОВЛЕНО)

8716
Концерн РРТ звинувачує керівництво Держспецзв’язку у відсутності охорони об’єктів від нападів сепаратистів (ОНОВЛЕНО)
Концерн РРТ звинувачує керівництво Держспецзв’язку у відсутності охорони об’єктів від нападів сепаратистів (ОНОВЛЕНО)

Об'єднана профспілка Концерну радіомовлення радіозв'язку та телебачення (Концерн РРТ) звернулась з відкритим листом до Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України та Служби безпеки України (СБУ), у якому заявляє, що «нове керівництво Держспецзв'язку має намір своїми діями підірвати інформаційну безпеку в Україні, сприяє загарбницьким діям Російської Федерації, ставить під загрозу проведення виборів Президента України». Про це йдеться у відкритому листі підприємства, який надійшов на адресу «Детектор медіа».

 

У своєму зверненні профспілка Концерну РРТ зазначила, що саме об'єкти Концерну у першу чергу зазнають нападів сепаратистів і використовуються ними для увімкнення на території України російських каналів. Профспілка наголошує, що загроза для підприємства  полягає не тільки у озброєних сепаратистах, але й у діях Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України. Нове керівництво  Держспецзв'язку, як стверджують у Концерні РРТ, саботує звернення Концерну про забезпечення охорони і оборони об'єктів критичної інфраструктури силами внутрішніх військ. Через відсутність охорони об'єкти захоплюють невідомі зі зброєю.

 

«Коли ворог з автоматом, то зрозуміло, де він і хто він. Гірше, коли той, що поруч, робить все, щоб віддати цей ключ, це вікно до інформації в приватні комерційні руки з кремлівським акцентом, використовуючи час змін, аби привласнити державне підприємство», - йдеться у відкритому листі профспілки Концерну РРТ.

 

Також профспілка Концерну РРТ додала, що керівництво Держспецзв'язку втручається в господарську діяльність Концерну та призначає перевірку фінансово-господарської діяльності підприємства, намагається відсторонити від обов'язків генерального директора Концерну РРТ Костянтина Захаренка.

 

У відкритому листі члени об'єднаної профспілки Концерну РРТ просять РНБО, АПУ, ВРУ, КМУ та СБУ зупинити свавілля посадових осіб Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

 

Далі «Детектор медіа» подає текст відкритого листа об'єднаної профспілки Концерну РРТ повністю:

 

«Секретарю Ради національної безпеки і оборони України

Парубію А.В.

Голові Верховної ради України – в.о. Президента України

Турчинову А.В.

Прем’єрміністру України

Яценюку А.П.

Голові Служби безпеки України

Наливайченку В.О.

Голові Державної служби спеціального зв’язку та захисту

інформації України

Звєрєву В.П.

 

Відкритий лист

 

В цей непростий для нашої держави час керівництво, весь колектив Концерну радіомовлення радіозв’язку та телебачення, фахова та небайдужа громадськість робить все можливе для забезпечення інформаційної безпеки в Україні. Російська Федерація вже веде інформаційну війну з українським народом, розповсюджуючи брехливу та викривлену інформацію про події що відбуваються в Харківській, Донецькій, Луганській областях. Саме об’єкти Концерну РРТ, які забезпечують трансляцію телевізійних каналів та радіопрограм, є головною зброєю, яку має використати Україна в цій інформаційній війні.

 

Десятиліттями створювалася унікальна і єдина мережа трансляції телерадіомовлення Концерну РРТ. Це сукупність об’єктів, які розміщені в кожному обласному, в кожному районному центрі. Тільки Концерн РРТ дає телебачення в села, міста та мегаполіси України. Поки що в руках держави знаходиться гарантія громадян на доступ до інформації. Тому російські диверсанти захоплюють об’єкт за об’єктом, телевежу за телевежею.

 

Коли ворог з автоматом, то зрозуміло де він і хто він. Гірше, коли той, хто поруч використовуючи час змін намагається привласнити державне підприємство та робить все, щоб віддати цей ключ, це вікно до інформації в приватні комерційні руки з Кремлівським акцентом.

 

Ці наміри стали зрозумілі, коли Концерн заявив про готовність розвивати цифрове телебачення на заміну аналогового мовлення. Це звичайно не входило у плани ТОВ «Зеонбуд», яке через 1 рік планує взяти під свій контроль все телебачення України. Наступний крок банкрутство Концерну РРТ та передача державних об’єктів у власність ТОВ «Зеонбуд». І після цього може початися ера іншого телебачення, червона кнопка якого буде знаходитись в офшорній зоні, де й зареєстроване ТОВ «Зеонбуд». Нам відомо, що ця компанія обіцяє великі хабарі можновладцям, які готові захищати її інтереси. 

 

Всі наші сили направлені на забезпечення охорони і оборони об’єктів критичної інфраструктури Концерну РРТ, які є ключовими у забезпеченні інформаційної безпеки. Здійснюються заходи по поверненню під державний контроль цифрового мовлення, яке зараз контролює приватна структура ТОВ «Зеонбуд».

 

Сьогодні є всі підстави стверджувати, що нове керівництво Держспецзв’язку має намір своїми діями підірвати інформаційну безпеку в Україні, сприяє загарбницьким діям Російської Федерації, ставить під загрозу проведення виборів Президента України оскільки:

 

- саботується звернення Концерну РРТ про забезпечення охорони і оборони об’єктів критичної інфраструктури силами внутрішніх військ, в результаті ці об’єкти захоплюються російськими військовими;

 

- здійснюється втручання в господарську діяльність Концерну РРТ та безпідставно призначається перевірка фінансово-господарської діяльності Концерну РРТ, що відволікає ключових співробітників від виконання своїх обов’язків й гальмує всю роботу установи;

 

- відбуваються спроби відсторонити від обов’язків генерального директора Концерну РРТ Захаренка К.В. й таким чином внести збій в налагоджену роботу Концерну РРТ, деморалізувати колектив організації;

 

- зупинено виконання Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні, яка затверджена Постановою КМУ від 26.11.2008 р. №1085 , де визначено, що саме Концерн РРТ має бути провайдером програмної послуги цифрового мовлення;

 

В цій ситуації ми не можемо бути байдужими і просимо зупинити неправомірні рішення направлені проти Концерну, проти  інтересів нашої держави та проти народу України. 

 

Прийнято одноголосно

 

Конференція трудового колективу Концерну РРТ від 23.04.2014»

 

Раніше в інтерв'ю «Детектор медіа» генеральний директор РРТ Костянтин Захаренко розповів, що Концерн РРТ хоче отримати ліцензію провайдера цифрового телебачення, щоб конкурувати з компанією «Зеонбуд» і розбудувати два цифрових мультиплекси за 300 млн грн у кредит від Світового банку. Також очільник підприємства нагадав, що спроби доведення Концерну РРТ до банкрутства були здійснені у 2013 році через відсутність фінансування трансляцій програм за державним замовленням.

 

Також у інтерв'ю пан Захаренко повідомив, що протягом кінця березня - початку квітня було зафіксовано шість спроб проникнення на об'єкти Концерну РРТ в різних регіонах України. Однак під посилену охорону було взято лише один об'єкт Концерну РРТ.

 

Як писала «Детектор медіа» 17 квітня озброєні нападники захопили телевежу Концерну РРТ у Краматорську, яка забезпечує телевізійним сигналом не лише Краматорськ, а й Слов'янськ, Горлівку та Макіївку. Загарбники вимкнули українські телеканали і розпорядилися почати трансляцію російських каналів. Вночі 17 квітня СБУ та Концерт РРТ знеструмили передавальну станцію, після чого сепаратисти залишили захоплений об'єкт. Але 18 квітня озброєні нападники, схожі на російських військових, знову захопили об'єкт. Цього разу вони привезли із собою обладнання, яке технічно не дозволить знову знеструмити телевежу. Загарбники телевежі включили російські канали на частотах українських.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8716
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду