detector.media
18.03.2014 16:25
Сайти УНІАН продовжують DDoS-атакувати через події у Криму
Сайти УНІАН продовжують DDoS-атакувати через події у Криму

На сервери, де розміщуються веб-сайти інформагентства УНІАН, продовжуються потужні DDoS-атаки, які зазнали свого піку 16 березня, у день неконституційного референдуму у Криму.Цю інформацію «Детектор медіа» повідомив генеральний директор інформаційної агенції УНІАН Артем Ковальов.

 

Пан Ковальов розповів, що атаки на сайт УНІАН здійснюються з комп'ютерів по всьому світу. «Атаки тривають вже майже два тижні. На минулих вихідних, 15 і 16 березня, вони були особливо сильними, сайт УНІАН не працював доволі довго, або ж працював з перебоями. Масові DDoS-атаки йшли зі всього світу, вони були настільки серйозні, що наш внутрішній канал «1+1» не витримував таке навантаження», - розповів гендиректор УНІАН.

 

Потужну хакерську атаку в УНІАН пов'язують з подіями у Криму та російською агресією проти України.

 

«Наразі ми маємо підстави пов'язувати активність кібер-терористів проти УНІАН з подіями у Криму та російською агресією проти України. Ми докладаємо усіх можливих зусиль для відновлення нормальної роботи наших інформаційних ресурсів та перепрошуємо за тимчасові незручності», - йдеться у повідомленні на сайті УНІАН.

 

Як розповів Артем Ковальов, наразі технічним працівникам вдалося стабілізувати роботу сайту.

 

«Силами наших спеціалістів ми знайшли технічні можливості зменшити ефект від DDoS-атак, підстрахувались у технічному та програмному планах. На даний момент атаки продовжуються, але вони не настільки масові, як були до цього», - пояснює пан Ковальов.

 

Нагадаємо, 16 березня, у день так званого «референдуму» у Криму потужні DDoS -атаки здійснювались також на сайти «Сегодня», «Укрінформ» та НАТО.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY