Колектив українського «Коммерсанта» запускатиме тижневик та інформаційний сайт

Колектив українського «Коммерсанта» запускатиме тижневик та інформаційний сайт

17 Березня 2014
5648
17 Березня 2014
14:14

Колектив українського «Коммерсанта» запускатиме тижневик та інформаційний сайт

5648
Колектив українського «Коммерсанта» запускатиме тижневик та інформаційний сайт
Колектив українського «Коммерсанта» запускатиме тижневик та інформаційний сайт

Видавничий дім «Комерсант-Україна», що видавав щоденну ділову газету «Коммерсантъ-Украина», закривається, а колектив видавничого дому приступає до підготовки нового проекту. Про це за результатами зустрічі колективу повідомили у Facebook співробітники видавничого дому.

 

«"Ъ-Украина" закрито. Всі пишемо заяви про звільнення. Банда зберігається. Із травня почнеться видання нового тижневика і буде робитися інформаційний сайт», - повідомив головний редактор українського «Коммерсанта» Валерій Калниш.

 

«Колектив ВД "Комерсант-Україна" приступає до підготовки нового проекту. Запуск заплановано на червень 2014 року», - повідомила директор з реклами видавничого дому «Комерсант-Україна» Ірина Науменко.

 

Пан Калниш уточнив, що назви проект наразі не має, а його інвестора команда поки не розголошує.

 

«Детектор медіа» намагається зв'язатися з паном Калнишем, щоб дізнатися подробиці.

 

Нагадаємо, зранку 13 березня генеральний директор російського видавничого дому «Коммерсанть» Павло Філенков повідомив про закриття газети «Коммерсантъ-Украина». Він пояснив це економічними причинами.

 

Водночас кілька джерел в українській редакції повідомили «Детектор медіа», що український «Коммерсантъ» закрили не з економічних причин, а через спроби цензури російських видавців. Зокрема, 12 березня, російські видавці наказали зняти з першої шпальти ппідготовлений українською редакцією матеріал про російсько-українські події і замість цього поставити російський текст. Українська редакція відмовилася і вирішила не випускати номер узагалі. Після чого зранку з'явилася заява пана Філенкова про закриття проекту.

 

Згодом Павло Філенков в інтерв'ю телеканалу «Дождь» сказав, що російський видавничий дім «Коммерсантъ» помітив у матеріалах українського «Коммерсанта» певний тренд у висвітленні нещодавніх подій в Україні, який насторожував Москву, оскільки в українській газеті не повністю доносилася російська точка зору.

 

Пан Філенков повідомив, що весь колектив української газети «Коммерсантъ-Украина», що складає близько 100 осіб, буде скорочено у зв'язку із закриттям проекту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5648
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Yuri Svirko
3685 дн. тому
сегодня в 15 часов к судье Шевченковского суда Малиновской с доверенностью от директора ООО "Коммерсант-Украина" Гоголева явился некто Войтов, который с аудиофиксацией судебного процесса заявил, что данное ООО работает в нормальном режиме, никакого решения о его ликвидации не принято, а закрытие газеты "Коммерсант-Украина" ничем не подтверждается. так что невыход киевской газетки "Коммерсант" -- исключительно личное решение гражданина России Гоголева и его местного прихвостня Калныша, которых почему-то представляют борцами за свободу слова. и новую работу сотрудникам ООО "Коммерсант-Украина" искать не надо, товарищ Порошенко. они работают в своем нормальном (лживом) режиме.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду