«Коммерсантъ-Україна» закрили через спроби цензури з боку російських видавців

«Коммерсантъ-Україна» закрили через спроби цензури з боку російських видавців

13 Березня 2014
10156
13 Березня 2014
10:02

«Коммерсантъ-Україна» закрили через спроби цензури з боку російських видавців

10156
«Коммерсантъ-Україна» закрили через спроби цензури з боку російських видавців
«Коммерсантъ-Україна» закрили через спроби цензури з боку російських видавців

Український «Коммерсантъ» закрили не з економічних причин, а через спроби цензури російських видавців. Про це «Детектор медіа» повідомили кілька джерел у редакції.

 

«Справа точно не в грошах - нам у цьому місяці навіть зарплату підняли на 10%, - розповіло одне з джерел. - Можливо, це пов'язано з російсько-українськими подіями. У росіян інша точка зору на них».

 

Інше джерело розповіло, що вчора стався конфлікт з російськими видавцями щодо центрального матеріалу першої шпальти. Українська редакція підготувала матеріал про російсько-українські події, у якому зібрала заяви Андрія Парубія, адмірала Ігоря Тенюха, російського Міноборони, віце-адмірала Ігоря Кабаненка і незалежних експертів. Росіяни, подивившись на матеріал, наказали знімати його і замість цього ставити російський текст, що вийшов у сьогоднішньому номері на першій шпальті. Українська редакція спершу поставила російський текст, а потім вирішила цього не робити і не випускати номер узагалі.

 

«І сьогодні зранку ми побачили заяву Філенкова», - розповіло джерело. Фактично співробітники «Коммерсанта» дізналися про закриття газети з інтернету.

 

Один з колишніх співробітників «Коммерсанта» повідомив «Детектор медіа», що раніше ніколи не траплялося втручання російських видавців у контент українського видання.

 

Головний редактор газети Валерій Калниш утримався від коментарів. «Для мене це було несподіваним», - лише сказав він.

 

Зв'язатися з генеральним директором українського «Коммерсанта» Андрієм Гоголєвим не вдається - у його телефоні вмикається автовідповідач.

 

Нагадаємо, зранку 13 березня генеральний директор російського видавничого дому «Коммерсанть» Павло Філенков повідомив про закриття газети «Коммерсантъ-Украина». Він пояснив це економічними причинами.

 

Газета видавалася з літа 2005 року.

 

 

 

Колектив «Коммерсантъ-Украина» 13 березня. Фото - Сергія Горбачова

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10156
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду