detector.media
17.03.2014 14:14
Колектив українського «Коммерсанта» запускатиме тижневик та інформаційний сайт
Колектив українського «Коммерсанта» запускатиме тижневик та інформаційний сайт

Видавничий дім «Комерсант-Україна», що видавав щоденну ділову газету «Коммерсантъ-Украина», закривається, а колектив видавничого дому приступає до підготовки нового проекту. Про це за результатами зустрічі колективу повідомили у Facebook співробітники видавничого дому.

 

«"Ъ-Украина" закрито. Всі пишемо заяви про звільнення. Банда зберігається. Із травня почнеться видання нового тижневика і буде робитися інформаційний сайт», - повідомив головний редактор українського «Коммерсанта» Валерій Калниш.

 

«Колектив ВД "Комерсант-Україна" приступає до підготовки нового проекту. Запуск заплановано на червень 2014 року», - повідомила директор з реклами видавничого дому «Комерсант-Україна» Ірина Науменко.

 

Пан Калниш уточнив, що назви проект наразі не має, а його інвестора команда поки не розголошує.

 

«Детектор медіа» намагається зв'язатися з паном Калнишем, щоб дізнатися подробиці.

 

Нагадаємо, зранку 13 березня генеральний директор російського видавничого дому «Коммерсанть» Павло Філенков повідомив про закриття газети «Коммерсантъ-Украина». Він пояснив це економічними причинами.

 

Водночас кілька джерел в українській редакції повідомили «Детектор медіа», що український «Коммерсантъ» закрили не з економічних причин, а через спроби цензури російських видавців. Зокрема, 12 березня, російські видавці наказали зняти з першої шпальти ппідготовлений українською редакцією матеріал про російсько-українські події і замість цього поставити російський текст. Українська редакція відмовилася і вирішила не випускати номер узагалі. Після чого зранку з'явилася заява пана Філенкова про закриття проекту.

 

Згодом Павло Філенков в інтерв'ю телеканалу «Дождь» сказав, що російський видавничий дім «Коммерсантъ» помітив у матеріалах українського «Коммерсанта» певний тренд у висвітленні нещодавніх подій в Україні, який насторожував Москву, оскільки в українській газеті не повністю доносилася російська точка зору.

 

Пан Філенков повідомив, що весь колектив української газети «Коммерсантъ-Украина», що складає близько 100 осіб, буде скорочено у зв'язку із закриттям проекту.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY