Нацрада 13 березня збереться на засідання, щоб прийняти рішення щодо російських каналів (ДОПОВНЕНО)

Нацрада 13 березня збереться на засідання, щоб прийняти рішення щодо російських каналів (ДОПОВНЕНО)

12 Березня 2014
6136
12 Березня 2014
16:23

Нацрада 13 березня збереться на засідання, щоб прийняти рішення щодо російських каналів (ДОПОВНЕНО)

6136
Нацрада 13 березня збереться на засідання, щоб прийняти рішення щодо російських каналів (ДОПОВНЕНО)
Нацрада 13 березня збереться на засідання, щоб прийняти рішення щодо російських каналів (ДОПОВНЕНО)

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення завтра, 13 березня, збереться на засідання, щоб ухвалити рішення про тимчасове припинення ретрансляції на території України чотирьох російських каналів - «Россия 24», «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета» та «НТВ-Мир». Про це повідомили на брифінгу 12 березня члени Нацради.

 

Членів Нацради відкликано з їхніх відпусток - відповідний наказ сьогодні підписав голова Нацради Володимир Манжосов. У Нацраді сподіваються, що на засіданні 13 березня буде кворум і буде можливість ухвалити рішення.

 

Сьогодні, 12 березня, в Нацраді відбулася нарада з провайдерами програмної послуги. Захід проходив у закритому режимі без преси. На ньому, зі слів членів Нацради, було висловлено різні пропозиції, зокрема - обмежити ретрансляцію російських каналів не на всій території України, а в окремих регіонах. У Нацраді не виключають, що можуть підтримати таку пропозицію.

 

Також було обговорено терміни відключення та можливий територіальний підхід до вирішення цього питання. «Рішення про відключення каналів може бути безстроковим або, як пропонує індустрія, - на певний період. Пропозиції які звучали - один місяць», - уточнив пан Манжосов.

 

Також Володимир Манжосов зауважив, що сьогоднішня нарада була зібрана, щоб виконати рішення Ради національної безпеки й оборони від 1 березня.

 

«Мета нашої сьогоднішньої народи полягала в тому, щоб у правовому полі виконати рішення РНБО від 1 березня про тимчасове припинення мовлення деяких російських каналів. Обговорення на засіданні було дуже бурхливим. Ми почули глос індустрії і зі Сходу, і з Центру, і з Заходу. Пропозиції були різні. Позиція Нацради базується на рішенні РНБО, рішення якої є обов'язковим і вводяться в дію указом Президента України», - сказав голова Нацради.

 

Зі слів заступника голови Нацради Лариси Мудрак, якщо рішення буде ухвалено, воно буде обов'язковим для виконання провайдерами одразу.

 

«Формула того, яким чином має виконуватись рішення Нацради, також буде визначати Нацрада. Сьогодні була зустріч з індустрією, щоб знайти правильні рішення у правовій площині, щоб потім можна було рухатися далі. Як експерт можу сказати, що це рішення непросте і за мирних умов я була б категорично проти, але враховуючи ситуацію, в якій зараз знаходиться інформаційне поле України і як це впливає на національну безпеку, вважаю, що це важке тимчасове рішення потрібно прийняти, щоб знайти позиції стабільності і рухатися далі»,- прокоментувала пані Мудрак.

 

Президент компанії «Воля-кабель» Сергій Бойко на брифінгу заявив, що всі провайдери готові виконати будь-яке рішення Нацради, якщо воно буде законним.

 

Нагадаємо, 11 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення висловила вимогу до провайдерів програмної послуги до 19.00 11 березня припинити ретрансляцію у своїх мережах передач російських телеканалів «Россия 24», ОРТ («Первый канал. Всемирная сеть»), «РТР Планета», «НТВ-Мир». Втім, офіційного рішення з цього приводу Нацрада поки що не приймала, оскільки не проводила засідання.

 

Увечері 11 березня найбільший кабельний провайдер країни «Воля» заявив, що вирішив призупинити ретрансляцію російських телеканалів ОРТ («Первый канал. Всемирная сеть»), «РТР Планета» і «НТВ-Мир». 12 березня «Воля» має намір повідомити про це рішення своїх партнерів - представників цих російських каналів. А з моменту офіційної публікації такого рішення Національною радою почне повідомляти абонентів кожного міста.

 

Натомість у Севастополі 9 березня «Воля» вимкнула всі українські канали в аналогових пакетах кабельного телебачення, посилаючись на вимогу в. о. голови міської адміністрації, на підставі внутрішніх політик із забезпечення безпеки своїх співробітників.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6136
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду