Ефірні частоти «1+1» у Криму захопив телеканал «Россия»

Ефірні частоти «1+1» у Криму захопив телеканал «Россия»

6 Березня 2014
6227
6 Березня 2014
16:45

Ефірні частоти «1+1» у Криму захопив телеканал «Россия»

6227
Ефірні частоти «1+1» у Криму захопив телеканал «Россия»
Ефірні частоти «1+1» у Криму захопив телеканал «Россия»

6 березня адміністрація АР Крим відключила ефірне мовлення телеканалу «1+1», і зараз на частотах «1+1» транслюється російський державний телеканал «Россия». Про це йдеться в повідомленні каналу «1+1», який отримав інформацію з власних джерел.

 

«1+1» у Криму залишається доступним у кабельних мережах, на супутнику і в цифровому форматі.

 

За даними «1+1», розпорядження відключити канал від ефіру надійшло безпосередньо від самопроголошеного прем'єра Криму Сергія Аксьонова.

 

«Такими діями і розпорядженнями ті, хто себе називає себе новим керівництвом Кримської АР, відверто демонструють зневагу до законів і понять приватної власності, і як вони насправді ставляться до свободи слова і демократичних цінностей», - заявляє канал «1+1».

 

Крім того, на думку каналу, це свідчить про організовану й послідовну політику самопроголошеного керівництва Кримської АР щодо журналістів і каналу «1+1».

 

Як писала «Детектор медіа», Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення практично втратив контроль над інформаційними простором Криму, оскільки ще 28 лютого озброєні військові захопили державне підприємство «Радіотелевізійний передавальний центр АР Крим», радіопередавальний центр «Севастополь» і радіопередавальний центр «Красноперекопськ».

 

3 березня озброєні особи висловили вимоги вимкнути всі українські канали та вставити в сітку телемовлення інші невідомі канали. Шляхом переговорів про незаконність таких дій, цієї ситуації вдалось уникнути. Однак того дня було вимкнено з ефіру «Чорноморську телерадіокомпанію» - найбільшу кримську приватну ТРК.

 

5 березня на ефірних частотах «Чорноморської ТРК» розпочав мовлення російський державний інформаційний телеканал «Россия 24».

 

6 березня на всій території Автономної Республіки Крим було відключено ефірне мовлення 5-го каналу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6227
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Qcumber
3697 дн. тому
Щиро вдячний вам за виправлення! :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду