detector.media
06.03.2014 16:45
Ефірні частоти «1+1» у Криму захопив телеканал «Россия»
Ефірні частоти «1+1» у Криму захопив телеканал «Россия»

6 березня адміністрація АР Крим відключила ефірне мовлення телеканалу «1+1», і зараз на частотах «1+1» транслюється російський державний телеканал «Россия». Про це йдеться в повідомленні каналу «1+1», який отримав інформацію з власних джерел.

 

«1+1» у Криму залишається доступним у кабельних мережах, на супутнику і в цифровому форматі.

 

За даними «1+1», розпорядження відключити канал від ефіру надійшло безпосередньо від самопроголошеного прем'єра Криму Сергія Аксьонова.

 

«Такими діями і розпорядженнями ті, хто себе називає себе новим керівництвом Кримської АР, відверто демонструють зневагу до законів і понять приватної власності, і як вони насправді ставляться до свободи слова і демократичних цінностей», - заявляє канал «1+1».

 

Крім того, на думку каналу, це свідчить про організовану й послідовну політику самопроголошеного керівництва Кримської АР щодо журналістів і каналу «1+1».

 

Як писала «Детектор медіа», Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення практично втратив контроль над інформаційними простором Криму, оскільки ще 28 лютого озброєні військові захопили державне підприємство «Радіотелевізійний передавальний центр АР Крим», радіопередавальний центр «Севастополь» і радіопередавальний центр «Красноперекопськ».

 

3 березня озброєні особи висловили вимоги вимкнути всі українські канали та вставити в сітку телемовлення інші невідомі канали. Шляхом переговорів про незаконність таких дій, цієї ситуації вдалось уникнути. Однак того дня було вимкнено з ефіру «Чорноморську телерадіокомпанію» - найбільшу кримську приватну ТРК.

 

5 березня на ефірних частотах «Чорноморської ТРК» розпочав мовлення російський державний інформаційний телеканал «Россия 24».

 

6 березня на всій території Автономної Республіки Крим було відключено ефірне мовлення 5-го каналу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY