Екс-видавець «Инвестгазеты» звернувся до власника телеканалів Пінчука з проханням більше показувати Майдан

Екс-видавець «Инвестгазеты» звернувся до власника телеканалів Пінчука з проханням більше показувати Майдан

20 Лютого 2014
4689
20 Лютого 2014
13:45

Екс-видавець «Инвестгазеты» звернувся до власника телеканалів Пінчука з проханням більше показувати Майдан

4689
Екс-видавець «Инвестгазеты» звернувся до власника телеканалів Пінчука з проханням більше показувати Майдан
Екс-видавець «Инвестгазеты» звернувся до власника телеканалів Пінчука з проханням більше показувати Майдан

Засновник і екс-видавець «Инвестгазеты»,  delo.ua, акціонер ТОВ видавництва «Економіка» Ігор Ляшенко звернувся з відкритим листом до власника медіагрупи StarLightMedia Віктора Пінчука з проханням більше  ефірного часу на телеканалах приділяти подіям на Майдані. Про це йдеться у листі пана Ляшенка, який надійшов на адресу «Детектор медіа».

 

У листі видавець підкреслює, що журналісти новинних програм на ICTV, СТБ, Новому каналі об'єктивно висвітлюють події на Майдані, проте ці програми займають у ефірі не так багато часу.

 

«Чому ж телеканали ICTV, СТБ, Новий - популярні, з великою аудиторією - до цих пір основний ефірний час віддають серіалам і передачам про зірок шоу-бізнесу? Хіба є сьогодні щось більш важливе, ніж оперативна інформація з місць, де ллється де кров ?», - йдеться у відкритому листі.

 

Також пан Ляшенко зауважує, що він розуміє, від кого на цих каналах залежить переформатування сіток мовлення, тому і вирішив звернутись до Віктора Пінчука.

 

«Всі розуміють, що виключно від Вашого слова залежить зміна формату трансляцій на Ваших телеканалах», - написав видавець.

 

Далі «Детектор медіа» подає повний текст звернення Ігоря Ляшенка до Віктора Пінчука:

 

«Відкритий лист Віктору Пінчуку.

Шановний Вікторе Михайловичу!

Ми з вами партнери у видавничому бізнесі з 2008 року.

 

Наше видавництво «Економіка» весь цей час (як і раніше) дотримується принципів журналістської незалежності та об'єктивності. Редактори і журналісти сайту delo.ua, «Инвестгазеты» вільні у виборі тем і способів їх подачі. Ось і зараз на цих ресурсах основне - це висвітлення подій, що відбуваються в країні. У той час, коли вирішується доля демократії в Україні, а, може бути, і доля самої України, всі інші теми стають другорядними.

 

Чому ж телеканали ICTV, СТБ, Новий - популярні, з великою аудиторією - до цих пір основний ефірний час віддають серіалам і передачам про зірок шоу-бізнесу? Хіба є сьогодні щось більш важливе, ніж оперативна інформація з місць, де ллється де кров ? Хіба 26-38 серії старого серіалу «Не родись вродливою», які сьогодні , 20 лютого,  транслюються 8-30 до 19-00 по «Новому» важливіше того, що відбувається на Майдані?

 

Всі розуміють, що виключно від Вашого слова залежить зміна формату трансляцій на Ваших телеканалах. Журналісти та редактори чесно роблять свою роботу. Новинні та інформаційні випуски ICTV об'єктивні й актуальні. Але зараз цього мало - необхідно постійне, цілодобове об'єктивне висвітлення того, що відбувається. Потрібно замінити серіали та інший розважальний контент прямою трансляцією з місць, де вирішується доля країни. Потрібна цілодобова робота студій, де мають обговорюватися шляхи виходу з кризи.

 

І це не заклик втручатися в роботу редакцій телеканалів. Можна формально виправдатися «роботою для цільової аудиторії», але саме «цільова аудиторія» зараз отримує кулі і удари кийками на майданах міст, саме її таранять важкою технікою.

 

«Настав час для всіх сторін здійснити навіть ті сміливі кроки в напрямку компромісу , до яких, можливо, ще сьогодні вранці вони не були готові. Для кожного з нас любов до України повинна бути набагато важливіше, ніж будь-які інші почуття та інтереси,  - пишете ви у своїй заяві.

 

Зробіть ці сміливі кроки.

 

Ви колись сказали, що вдячні Україні як країні за те, що ви в ній відбулися і досягли успіху. Саме час допомогти країні та українському народу».

 

Як писала «Детектор медіа», Ігор Ляшенко був президентом видавництва преси ООО «Видавництво "Економіка"»,  засновником і видавцем видань «Инвестгазета», «Дело» у 1995-2009 роках.  На загальних зборах ООО «Економіка» його було знято з посади через розбіжності з інвестором компанією EastOne, власником  якої є Віктор Пінчук. За словами Ігоря Ляшенка, конфлікт не пов'язаний з фінансовими результатами видавництва і викликаний прагненням інвестора контролювати редакційний процес. Він залишився власником 14,5%-ої частки ООО «Видавництво "Економіка"» і заснував власну компанію «Горизонт-медіа».

 

Нагадаємо, 19 лютого українські бізнесмени Віктор Пінчук і Рінат Ахметов, власники, відповідно, великих медіагрупStarLightMedia та «Медіа Група Україна», засудили застосування сили та закликали до мирного вирішення конфлікту між протестувальниками і владою, зупинення кровопролиття і знайдення компромісу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4689
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду