Власники найбільших телеканалів Пінчук та Ахметов засудили застосування сили і закликали до мирного вирішення конфлікту

18 Лютого 2014
12242
18 Лютого 2014
00:53

Власники найбільших телеканалів Пінчук та Ахметов засудили застосування сили і закликали до мирного вирішення конфлікту

12242
Власники найбільших телеканалів Пінчук та Ахметов засудили застосування сили і закликали до мирного вирішення конфлікту

Українські бізнесмени Віктор Пінчук і Рінат Ахметов, власники, відповідно, великих медіагруп StarLightMedia та «Медіа Група Україна», засудили застосування сили та закликали до мирного вирішення конфлікту між протестувальниками і владою, зупинення кровопролиття і знайдення компромісу.

 

Віктор Пінчук заявляє, що «конфлікт має бути вирішено мирним шляхом, імперативом має бути незастосування сили». Про це йдеться в заяві пана Пінчука, поширеній його прес-службою 18 лютого увечері.

 

«Має бути знайдено компроміс. Україні за часи незалежності вдавалося уникати кровопролиття. Ми повинні відновити цю традицію негайно. З цієї хвилини величезна відповідальність лягає на кожного - на владу, опозицію, громадянське суспільство, бізнес», - йдеться в заяві.

 

«Настав час для всіх сторін зробити настільки сміливі кроки в напрямку досягнення компромісу, до яких, можливо, вони ще не були готові навіть сьогодні вранці. Для кожного з нас, любов до України повинна бути безмежно важливішою, ніж будь-які інші почуття та інтереси», - заявив пан Пінчук.

 

Рінат Ахметов переконаний, що «немає таких обставин, які виправдовують застосування сили щодо до мирного населення». Про це йдеться в заяві пана Ахметова, поширеній його прес-службою 18 лютого увечері.

 

«Мирні люди не повинні страждати в жодному разі. Це повинно стати головним завданням і влади, й опозиції, всіх протиборчих сил. Людські жертви і постраждалі з боку протестувальникыв і правоохоронців у ході вуличних зіткнень - неприпустима ціна за політичні помилки», - йдеться в заяві.

 

У заяві також наголошується що пан Ахметов закликає «зупинити кровопролиття на вулицях Києва, усі протиборчі сили терміново повернутися до переговорного процесу й ані на хвилину не припиняти роботу доти, доки не буде знайдено рішення щодо виходу України з глибокої політичної кризи».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12242
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду