Автор газети «Параска-інфо» запустив політико-сатиричний проект «ПерецЪ»

Автор газети «Параска-інфо» запустив політико-сатиричний проект «ПерецЪ»

7 Лютого 2014
5128
7 Лютого 2014
17:36

Автор газети «Параска-інфо» запустив політико-сатиричний проект «ПерецЪ»

5128
Автор газети «Параска-інфо» запустив політико-сатиричний проект «ПерецЪ»
Автор газети «Параска-інфо» запустив політико-сатиричний проект «ПерецЪ»

Колишній головний редактор сатиричної газети «Параска-інфо» та автор інтернет-видання «Обозреватель» Сергій Кривуля запустив політико-сатиричний інтернет-проект «ПерецЪ». Про це у Facebook повідомила дружина пана Кривулі Ірина Тиран.

 

Як розповів «Детектор медіа» шеф-редактор «Перця» Сергій Кривуля, новий сайт покликаний відродити політичну сатиру в Україні. Назву інтернет-проекту запозичено в закритого у вересні 2013 року сатиричного журналу «Перець», який, на думку пана Кривулі, був класним проектом політичного гумору. До назви свого сайту пан Кривуля додав твердий знак, щоб не наражатися на звинувачення в плагіаті.

 

«Наша команда - це майже всі колишні працівники "Параски-інфо" та кілька людей із сайту "Обозреватель": карикатуристи, журналісти, письменники та інші, - говорить пан Кривуля у коментарі «Детектор медіа». - У новому проекті ми плануємо випускати більше карикатур, коміксів і "фото жаб", а також обов'язково робити пародію на stream-TV - невеликі відеоролики, які будемо викладати на сайт».

 

За словами пана Кривулі, фінансують «ПерецЪ» поки що самі автори. На запитання «Детектор медіа» про план розвитку проекту, шеф-редактор відповів, що телеверсію «Перця» вони не робитимуть, адже це дуже затратно. А журнал може з'явитися лише у тому випадку, якщо сам інтернет-проект стане прибутковим.

 

Наразі працює чорнова версія сайту, а також Facebook-сторінка проекту. Але вже з понеділка, 10 лютого, Сергій Кривуля планує запустити остаточну версію, яка буде оновлюватися щодня.

 

 

Нагадаємо, що Сергій Кривуля був головним редактором політико-сатиричного проекту «Параска-інфо», що закрився чотири роки тому. Шеф-редактором «Параски-інфо» була Богдана Бабич, яка нині займається інтернет-телебаченням «Спільнобачення», а заступником головного редактора - Ірина Тиран. Проект «Параска-інфо» складався із сатиричної газети, яка з'явилася під час Помаранчевої революції та спершу поширювалася безкоштовно, а з 2008 року виходила у вільний продаж, та сайту. За словами Ірини Тиран, на замовлення каналу «1+1» було створено пілотний випуск телепрограми «Параска-інфо», але він так і не вийшов в ефір. До речі, сайт «Параска-інфо» останній раз оновлювався 21 листопада 2013 року.

 

Лада Голубєва для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5128
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду