Газета «Параска-інфо» виходить у продаж і співпрацюватиме з «Інфопорном»

24 Березня 2008
19390
24 Березня 2008
14:42

Газета «Параска-інфо» виходить у продаж і співпрацюватиме з «Інфопорном»

19390
Газета «Параска-інфо» виходить у продаж і співпрацюватиме з «Інфопорном»
Сатирично-політичне видання «Параска-інфо», яка дотепер поширювалась безкоштовно серед політиків і журналістів, незабаром з’явиться у продажу. Після оформлення товариства з обмеженою відповідальністю газета, яка вже зареєстрована як засіб масової інформації, продаватиметься уроздріб на розкладках преси.
 
«Ми вже домовлялися з деякими мережами, - розповіла «ТК» шеф-редактор газети Богдана Бабич. – Але поки що процес іде туго, тому що в нас немає часу цим займатися. Ми не можемо знайти людину, яка б займалася цим серйозно. Ми вже зявляємося в продажу: минулого тижня з’явилися в книгарнях, крім того, до нас приходять просто розповсюджувачі газети – вони мають право це робити, ми платимо всі податки на загальних засадах». 1 квітня має відбутись велика презентація газети.
 
Також «Параска-інфо» започаткувала спільний проект із колективним блоґом «Інфопорн», ідейним натхненником якого є адвокат Тетяна Монтян. У 7 числі «Параски-інфо» міститься кольорова вкладка із дайджестом матеріалів «Інфопорна». Богдана Бабич вважає, що читачам «Параски» матеріали сайту будуть цікавими. «Редактор вкладки «Інфопорна» у «Парасці-інфо» Тетяна Монтян – юрист, і вона може пояснювати людям речі, які вони не можуть прочитати в Інтернеті або збагнути без спеціальних посібників. Газета виходить у маси, постійно збільшуючи тираж, тож їхні матеріали стають доступними для іншої категорії читачів», - каже вона. За словами Тетяни Монтян, вкладка у «Парасці-інфо» має сприяти додатковій промоції сайту «Інфопорн», оскільки творці сайту «не мають грошей на дорогі банери». Вкладка «Інфопорна» у «Парасці» матиме окреме фінансування. Окрім зростання читацького інтересу, від цієї співпраці «Параска» сподівається на додаткові переваги у випадку, якщо на газету подаватимуть до суду, адже її адвокатом буде Тетяна Монтян. «Судитися з газетою, по-перше, з такою назвою, по-друге, з таким іміджем, по-третє, у демократичній країні, по-четверте, проти такого адвоката ніхто не ризикне. Знаючи Тетяну і нашу специфіку, навіть ті хто хотів би судитися з нами, розуміє, що для нас це буде великим піаром, а позивачі матимуть смішний вигляд», - пояснює Богдана Бабич.
 
Різниця форматів «Параски» та «Інфопорна» не перешкоджатиме співпраці, адже, за словами Богдани Бабич, «Параска» «зачіпає серйозні теми, хоча і є гумористичним виданням». «Не всі люди можуть читати аналітику, серйозні дослідження та інтерв’ю, а ось формат коміксу та карикатури зрозумілий практично всім. Наша мова зрозуміла всім, і ця подача інформації є дуже впливовою», - пояснює Богдана Бабич вибір формату видання. Вона стверджує, що «Параска» «не намагається нікого покусати, а лише у гумористичній формі подає проблеми, які є у суспільстві».
 
На запитання, яке хвилює дуже багатьох читачів «Параски-інфо» - «хто їх фінансує?» - Богдана Бабич відповіла: «Зараз цим займаюся я. Плюс нам перепадають невеликі гроші від сим патиків. Це можуть бути люди, абсолютно не дотичні до політики, яким просто цікаво, і вони по дружбі дають нам гроші. Це, наприклад, бізнесмени із сфери нерухомості. Або є варіант: багато хто хоче посміятись зі своїх конкурентів та опонентів і з задоволенням проплачує карикатури і статті, щоб у смішному стилі подати проблему. Такі замовлення є, і ми від них не відмовляємось. Але при цьому газета залишається об’єктивною, бо ми вирівнюємо позиції: сьогодні це зробить один політик, завтра прийде його обсміяний опонент і зробить у відповідь те саме».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19390
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тетяна Монтян
5884 дн. тому
Ви знаєте, люди сприймають "Інфопорн" нормально. Особливо - його зміст ;) А про Цушка ще багато людей змінять свою думку, ось побачите.
МК
5884 дн. тому
Монтян дуже цікава особистість. Варта поваги за багато речей. Але перехльости любить. Занадто. От "Параска-інфо" - класна ідея. А "Інфопорн"... Не знаю. Я б не радив "Парасці" писати цю назву великими літерами на вкладці. Вона може видатися цікавою завсігдатаям форуму "УП", але не людям, які купують персу в кіосках. Дарма так назавали свій ресурс, Тетяно. Прямий негатив і дероґативний контекст, який на все накладається. Не знаю. Я себе й цнотливою людиною не назву. Швидше навпаки, але мені не подобається. (А за Цушка Вам респект. Що б там не було. Треба було мати мужність - врубитися за нього. Тоді)
Тетяна Монтян
5885 дн. тому
Ні, ми будемо писати про те, що у нас, на жаль, ще багато зазомбованих, політично схиблених фоннатів. Таких, як ви, Алісо ;) ЗІ. Спробуйте знайти хоч в одній з статей "Інфопорна" хоч одну згадку про Цушка :)
Аліса
5885 дн. тому
Якщо до діла береться Монтян, то газета буде писати про те, що "Цушко -герой".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду