detector.media
07.02.2014 17:36
Автор газети «Параска-інфо» запустив політико-сатиричний проект «ПерецЪ»
Автор газети «Параска-інфо» запустив політико-сатиричний проект «ПерецЪ»

Колишній головний редактор сатиричної газети «Параска-інфо» та автор інтернет-видання «Обозреватель» Сергій Кривуля запустив політико-сатиричний інтернет-проект «ПерецЪ». Про це у Facebook повідомила дружина пана Кривулі Ірина Тиран.

 

Як розповів «Детектор медіа» шеф-редактор «Перця» Сергій Кривуля, новий сайт покликаний відродити політичну сатиру в Україні. Назву інтернет-проекту запозичено в закритого у вересні 2013 року сатиричного журналу «Перець», який, на думку пана Кривулі, був класним проектом політичного гумору. До назви свого сайту пан Кривуля додав твердий знак, щоб не наражатися на звинувачення в плагіаті.

 

«Наша команда - це майже всі колишні працівники "Параски-інфо" та кілька людей із сайту "Обозреватель": карикатуристи, журналісти, письменники та інші, - говорить пан Кривуля у коментарі «Детектор медіа». - У новому проекті ми плануємо випускати більше карикатур, коміксів і "фото жаб", а також обов'язково робити пародію на stream-TV - невеликі відеоролики, які будемо викладати на сайт».

 

За словами пана Кривулі, фінансують «ПерецЪ» поки що самі автори. На запитання «Детектор медіа» про план розвитку проекту, шеф-редактор відповів, що телеверсію «Перця» вони не робитимуть, адже це дуже затратно. А журнал може з'явитися лише у тому випадку, якщо сам інтернет-проект стане прибутковим.

 

Наразі працює чорнова версія сайту, а також Facebook-сторінка проекту. Але вже з понеділка, 10 лютого, Сергій Кривуля планує запустити остаточну версію, яка буде оновлюватися щодня.

 

 

Нагадаємо, що Сергій Кривуля був головним редактором політико-сатиричного проекту «Параска-інфо», що закрився чотири роки тому. Шеф-редактором «Параски-інфо» була Богдана Бабич, яка нині займається інтернет-телебаченням «Спільнобачення», а заступником головного редактора - Ірина Тиран. Проект «Параска-інфо» складався із сатиричної газети, яка з'явилася під час Помаранчевої революції та спершу поширювалася безкоштовно, а з 2008 року виходила у вільний продаж, та сайту. За словами Ірини Тиран, на замовлення каналу «1+1» було створено пілотний випуск телепрограми «Параска-інфо», але він так і не вийшов в ефір. До речі, сайт «Параска-інфо» останній раз оновлювався 21 листопада 2013 року.

 

Лада Голубєва для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY