«Медіа Група Україна» продаватиме провайдерам чотири платних канали за 2,88 грн з абонента

«Медіа Група Україна» продаватиме провайдерам чотири платних канали за 2,88 грн з абонента

9 Грудня 2013
6608
9 Грудня 2013
14:12

«Медіа Група Україна» продаватиме провайдерам чотири платних канали за 2,88 грн з абонента

6608
До пакету каналів для чоловічої аудиторії увійдуть «Футбол 1», «Футбол 2», Перший автомобільний та «Охотник и рыболов HD»
«Медіа Група Україна» продаватиме провайдерам чотири платних канали за 2,88 грн з абонента
«Медіа Група Україна» продаватиме провайдерам чотири платних канали за 2,88 грн з абонента

З початку 2014 року медіахолдинг «Медіа Група Україна» буде дистрибутувати на телекомунікаційному ринку України чотири платних телеканали для чоловічої аудиторії, а саме власні телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2», а також Перший автомобільний та «Охотник и рыболов HD». Про це йдеться в повідомленні медіахолдингу.

 

Формування ціни пакету для провайдера здійснюватиметься з урахуванням сформованої політики знижок, які залежать від:

- кількості телеканалів холдингу «Медіа Група Україна» , придбаних для ретрансляції в найбільш доступному пакеті для абонента (аналоговий базовий пакет);

- розміру абонентської бази;

- кількості абонентів «соціального пакету» (універсальної програмної послуги).

 

При цьому прайсова вартість одного телеканалу в пакеті буде на 20% нижчою, ніж його вартість при «поштучному» придбанні. Таким чином, при формуванні вартості зазначеного пакета телеканалів застосована уніфікована знижка, повідомляють у холдингу.

 

Номінальна вартість пакету становить 2,88 грн у перерахунку на одного абонента (в дану вартість також включені права для спеціалізованих абонентів - бари, ресторани, кафе, готелі і т.п., що дає можливість провайдеру отримати додатковий дохід і, отже, відшкодувати частину витрат на придбання контенту).

 

Пакетна ціна двох каналів - «Футбол 1» і «Футбол 2» - становить близько 2 грн у перерахунку на одного абонента. Однак, після застосування знижок (на соціальний пакет, на абонентську базу платного пакета) фактична вартість двох каналів для провайдера в середньому буде на 30-40 % нижче, наголошують у холдингу.

 

Нагадаємо, що програмування телеканалів «Футбол 1» і «Футбол 2» буде рівнозначним: матчі всіх чемпіонатів і присвячені ним програми будуть розділені в паритетному співвідношенні. Тому, починаючи із січня 2014 року, «Футбол 1» і «Футбол 2» будуть доступні для кабельних і супутникових операторів виключно в єдиному дистрибуційному пакеті (тобто відтепер не буде можливості купувати виключно один канал). Джерела «Детектор медіа» на ринку стверджують, що для операторів, які передплачували цього року лише один канал «Футбол», ціна зростає практично втричі.

 

Однак у холдингу «Медіа Група Україна» заявляють, що подорожчання телеканалів «Футбол 1» і «Футбол 2» є незначним і пов'язують його з поліпшенням їх контентного наповнення, а саме:

- збільшено кількість прямих трансляцій футбольних матчів до 2000 за рік;

- придбано права на трансляцію Чемпіонату світу в Бразилії 2014 (усі матчі будуть поділені в рівній кількості між цими телеканалами);

- придбано права на трансляцію кваліфікації до Чемпіонату Європи 2016 року, у тому числі на каналах будуть показані і найбільш популярні серед глядачів матчі національної збірної України;

- збільшено географію трансляцій матчів українських клубів як у національних першостях (Прем'єр-ліга України; Кубок України; Перша ліга), так і в міжнародних турнірах (Ліга чемпіонів і Ліга Європи).

 

«Медіа Група Україна» також наголошує, що при виявленні андеррепортингу чи піратства холдинг прийматиме рішення не вступати в будь-які договірні відносини з компаніями, що негативно впливають на розвиток ринкових відносин у сфері платного телебачення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6608
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду