detector.media
02.12.2013 15:45
Курченко вів переговори про придбання російського Forbes – «Газета.Ru»
Курченко вів переговори про придбання російського Forbes – «Газета.Ru»

Медіахолдинг «ВЕТЕК-медіа», підконтрольний олігарху Сергію Курченко, хоче придбати франшизу на видання російської версії Forbes. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє російське інтернет-видання «Газета.Ru».

 

У листопаді відбулась зустріч представників «ВЕТЕК-медіа» і компанії Axel Springer Russia , якій належить франшиза на видання Forbes в Росії, повідомили « Газеті.Ru» джерела, знайомі з ходом переговорів. За їх інформацією, обговорювалося питання продажу російської франшизи Forbes , але сторони не змогли домовитися.

 

За словами іншого джерела на медіаринку, Axel Springer Russia давно шукає покупця на російську версію Forbes , але безуспішно. Російські медіакомпанії не розглядаються в якості потенційних покупців - в пріоритеті продаж видання іноземному гравцеві . У німецькому холдингу Axel Springer «Газеті.Ru» спростовують чутки про продаж російського підрозділу.

 

На думку видання, інформація про переговори щодо продажу російського  Forbes олігарху  з України виглядає ймовірною через те, що медіахолдинг Сергія Курченка вже володіє франшизою на видання українського варіанту Forbes, придбавши незалежний київський медіахолдинг UMH у його власника і топ-менеджера Бориса Ложкіна.

 

«Ідея придбати російський Forbes з'явилася у оточення Курченко теж влітку. Наприкінці липня Курченко активно спілкувався з представником сім'ї Форбс - Мігелем Форбсом, відповідальним за продаж франшизи. Вони літали на літаку Курченко в Монако, ходили на матч "Металіста" в Харкові, потім був активний показ київських пам'яток. Головною проблемою було заспокоїти Форбса з приводу нового власника української франшизи, але російська франшиза теж, можливо, обговорювалася», - говорить знайоме з ситуацією джерело «Газеті.Ru».

 

Тим часом, як повідомляв  MediaSapiens, російський Forbes залишає його головний редактор Єлизавета Осетинська.

 

Журнал Forbes видається з 1917 року і належить родині Форбс, відомої своїми претензіями на роль ідеологів американського капіталізму, пише «Газеті.Ru».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY