detector.media
27.11.2013 09:27
Ложкін хоче купити частку російського Sanoma Independent Media
Ложкін хоче купити частку  російського  Sanoma Independent Media

Колишній власник українського медіахолдингу UMH group Борис Ложкін зацікавлений у купівлі часток у російському видавничому домі Sanoma Independent Media у фінської Sanoma. Про це з посиланням на власны джерела повідомляє агентство «Прайм».

 

Борис Ложкін підтвердив, що він і його партнер Вадим Горяїнов зацікавлені у цьому активі і проінформувати про це Sanoma.

 

«Нам потрібна інформація, щоб сформувати пропозицію. Поки складно зрозуміти, на яку суму розраховує Sanoma. У будь-якому випадку, кошти у нас є. Якщо знадобиться, можемо залучити інших партнерів, наприклад, Леоніда Макарона», - зазначив пан Ложкін.

 

Гендиректор Sanoma Харрі - Пекка Кауконен на запит агентства щодо цієї пропозиції не відповів.

 

За словами пана Горяїнова, вільні гроші у них з партнером з'явились після продажу UMH, і тепер вони готові вкладати їх в інші активи.

 

Наприкінці жовтня Sanoma оголосила, що на ринках Фінляндії та Нідерландів, та в інших країнах , у тому числі у Росії, проведе стратегічну переоцінку свого бізнесу.

 

«Ми готові продати їх, якщо отримаємо правильну ціну» , - цитували пана Кауконена «Ведомости». Чистий борг Sanoma зростає, а виручка знижується: у 2011 році ці показники склали відповідно 1,6 мільярда євро і 2,4 мільярда євро (на підрозділи у Східній та Центральній Європі може припадати менше 10 % виручки).

 

У Росії фінам належать частки у видавничому домі Sanoma Independent Media: «Фешн прес» (журнали Cosmopolitan , «Домашний очаг» , Esquire тощо; власником 50 % цієї компанії є американський Hearst ), «Юнайтед прес» (журнали Men's Health , National Geographic тощо; на 100 % належить Sanoma), «Бізнес ньюс медіа» (газета «Ведомости» ; на паритетних умовах компанією володіють Sanoma , FT Group і Dow Jones) тощо.

 

«Реальним конкурентом (у переговорах з Sanoma . - Prime) є , по суті, тільки російська «дочка» Hearst - Hearst Shkulev Media, що видає журнали Elle і Maxim. Іншим інвесторам ця покупка навряд чи буде цікава - в медіабізнесі не так багато фахівців» , - вважає Вадим Горяїнов.

 

Нагадаємо, 5 листопада власник групи компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергій Курченко і засновник, президент UMH group Борис Ложкін оголосили про дострокове закриття угоди з купівлі компаніями пана Курченка 99,9% акцій UMH group. Зі своїх посад у медіа холдингу вже пішли сам Борис Ложкін, і його дружина, керівник сегменту ділових медіа UMH Надія Шаломова, директор з маркетингу Олена Мартинова, перший віце-президент UMH Group Григорій Шверк та інші.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://focus.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY