У цифровому мультиплексі замість Star TV мовитиме Dobro

У цифровому мультиплексі замість Star TV мовитиме Dobro

26 Листопада 2013
10565
26 Листопада 2013
12:12

У цифровому мультиплексі замість Star TV мовитиме Dobro

10565
А компанія-власник бренду Dobro TV змінила логотип на «A-One Україна»
У цифровому мультиплексі замість Star TV мовитиме Dobro
У цифровому мультиплексі замість Star TV мовитиме Dobro

ТОВ «Телерадіокомпанія "Нові комунікації"», що володіє ліцензіями на мовлення в загальнонаціональному цифровому мультиплексі МХ-3 та на супутнику, змінила логотип і програмну концепцію Star TV на Dobro. Відповідні зміни до ліцензій компанії внесла Національна рада з питань телебачення та радіомовлення на засіданні 25 листопада.

 

У програмній концепції мовлення змінено формат із розважально-інформаційного з фільмопоказом на просвітницько-інформаційний з фільмопоказом.

 

У зв'язку із цим збільшено частку програм власного виробництва і національного продукту. Натомість майже удвічі зменшується максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва, обсяг інформаційно-аналітичних, публіцистичних, розважально-музичних програм, дитячих програм, фільмопоказу.

 

Обсяг науково-просвітницьких програм зростає з 2 годин до 8 годин 2 хвилин на добу.

 

За словами заступника голови Нацради Лариси Мудрак, яка доповідала це питання, з ефіру зникнуть культурно-мистецькі програми. Також у програмній концепції мовлення з'являються 2 години телеторгівлі.

 

Як повідомляє прес-служба каналу, відтепер Dobro буде здійснювати мовлення в загальнонаціональному цифровому мультиплексі МХ-3 у форматі DVB-T2, із супутника Astra 4A та в усіх кабельних мережах.

 

Також було змінено склад редакційної ради - до неї увійшли Анна Коляда й Ольга Савенко. Вони входять до редакційної ради ТОВ «Реал Естейт ТВ» (екс-канал Dobro TV, а нині - «A-One Україна»), а Ольга Савенко також входить до редакційної ради ТОВ «ТРК "Погода ТБ"» (канал Business).

 

У червні Нацрада анулювала ліцензію на супутникове мовлення ТОВ «Дитячий канал» (логотип Dobro TV). Однак Dobro TV залишилось в ефірі, оскільки ліцензією на мовлення з таким логотипом володіє ТОВ «Реал Естейт-ТВ», яке відповідним чином переоформило свою ліцензію у квітні 2013 року.

 

На засіданні 25 листопада ТОВ «Реал Естейт-ТВ» знову переоформило ліцензію і змінило логотип з Dobro TV на «A-One Україна». У програмній концепції має зрости частка програм власного виробництва та національний продукт, однак змінюється частка іноземних програм. За словами пані Мудрак, замість просвітницько-розважального з фільмопоказом формат каналу буде розважально-просвітницьким з фільмопоказом. З'являться інформаційно-аналітичні та культурно-мистецькі програми. Також збільшиться розважально-музичний контент. Дитячі програми будуть відсутні.

 

Логотип «A-One Україна» належав ТОВ «Телеканал А1», ліцензію якого на цьому ж засіданні Нацрада анулювала на прохання самої компанії, яка нібито була змушена припинити мовлення з фінансових питань.

 

Нагадаємо, раніше телеканали Business, Ukrainian Fashion, «A-One Україна», Dobro TV і Z входили у групу UBG Руслана Демчака, однак після того, як він потрапив у СІЗО були виставлені на продаж. За непідтвердженою інформацією, канал Business увійшов до медіахолдингу, який пов'язують із Сергієм Арбузовим. Присутність у редакційних радах каналів Dobro і «A-One Україна» одних і тих самих людей може свідчити про те, що ці два канали також увійшли до цього медіахолдингу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10565
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду