Нацрада анулювала ліцензію екс-телеканалу «Добро-ТВ» (ОНОВЛЕНО)

19 Червня 2013
8757
19 Червня 2013
19:29

Нацрада анулювала ліцензію екс-телеканалу «Добро-ТВ» (ОНОВЛЕНО)

8757
Нацрада анулювала ліцензію екс-телеканалу «Добро-ТВ» (ОНОВЛЕНО)

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 19 червня анулювала ліцензію на супутникове мовлення ТОВ «Дитячий канал» (логотип Dobro TV). Підставою для анулювання стала відповідна заява, підписана директором компанії Іриною Нікітаєвою.

 

У своїй заяві керівник каналу не вказує причин бажання анулювати ліцензію.

 

Власником каналу була Компанія з управління активами та адміністрування пенсійних фондів «Ініціатива», що діє за рахунок Пайового закритого недиверсифікованого венчурного інвестиційного фонду «Венчурний капітал», м. Київ.

 

Однак телеканал Dobro TV залишається в ефірі, оскільки ліцензією на мовлення з таким логотипом володіє ТОВ «Реал Естейт-ТВ», яке відповідним чином переоформило свою ліцензію 17 квітня 2013 року. Юрист ТОВ «Реал Естейт-ТВ» пояснила «Детектор медіа», що ТОВ «Дитячий канал» продало права на бренд і подало заяву на анулювання ліцензії ще в березні 2013 року.

 

Нагадаємо, що «Добро-ТВ» - це просвітницько-розважальний канал про здоровий спосіб життя, який отримав ліцензію влітку 2011 року. Канал стартував 1 січня 2012 року і входив до медіанапряму корпорації UBG. Планувалося, що програми створюватимуться на базі медичної клініки «Добробут», що належить корпорації UBG. Восени 2012 року, коли власник UBG Руслан Демчак потрапив до СІЗО, корпорація виставила на продаж свої телеканали Business, Ukrainian Fashion, «A-One Україна», Dobro TV і Z.

 

Навесні 2013 року телеканал Business, за неофіційною інформацією, придбав Сергій Арбузов (він заперечує, що є власником медіахолдингу), а власником 61% каналу Ukrainian Fashion став Юрій Корж.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8757
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду