detector.media
26.11.2013 12:12
У цифровому мультиплексі замість Star TV мовитиме Dobro
У цифровому мультиплексі замість Star TV мовитиме Dobro
А компанія-власник бренду Dobro TV змінила логотип на «A-One Україна»

ТОВ «Телерадіокомпанія "Нові комунікації"», що володіє ліцензіями на мовлення в загальнонаціональному цифровому мультиплексі МХ-3 та на супутнику, змінила логотип і програмну концепцію Star TV на Dobro. Відповідні зміни до ліцензій компанії внесла Національна рада з питань телебачення та радіомовлення на засіданні 25 листопада.

 

У програмній концепції мовлення змінено формат із розважально-інформаційного з фільмопоказом на просвітницько-інформаційний з фільмопоказом.

 

У зв'язку із цим збільшено частку програм власного виробництва і національного продукту. Натомість майже удвічі зменшується максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва, обсяг інформаційно-аналітичних, публіцистичних, розважально-музичних програм, дитячих програм, фільмопоказу.

 

Обсяг науково-просвітницьких програм зростає з 2 годин до 8 годин 2 хвилин на добу.

 

За словами заступника голови Нацради Лариси Мудрак, яка доповідала це питання, з ефіру зникнуть культурно-мистецькі програми. Також у програмній концепції мовлення з'являються 2 години телеторгівлі.

 

Як повідомляє прес-служба каналу, відтепер Dobro буде здійснювати мовлення в загальнонаціональному цифровому мультиплексі МХ-3 у форматі DVB-T2, із супутника Astra 4A та в усіх кабельних мережах.

 

Також було змінено склад редакційної ради - до неї увійшли Анна Коляда й Ольга Савенко. Вони входять до редакційної ради ТОВ «Реал Естейт ТВ» (екс-канал Dobro TV, а нині - «A-One Україна»), а Ольга Савенко також входить до редакційної ради ТОВ «ТРК "Погода ТБ"» (канал Business).

 

У червні Нацрада анулювала ліцензію на супутникове мовлення ТОВ «Дитячий канал» (логотип Dobro TV). Однак Dobro TV залишилось в ефірі, оскільки ліцензією на мовлення з таким логотипом володіє ТОВ «Реал Естейт-ТВ», яке відповідним чином переоформило свою ліцензію у квітні 2013 року.

 

На засіданні 25 листопада ТОВ «Реал Естейт-ТВ» знову переоформило ліцензію і змінило логотип з Dobro TV на «A-One Україна». У програмній концепції має зрости частка програм власного виробництва та національний продукт, однак змінюється частка іноземних програм. За словами пані Мудрак, замість просвітницько-розважального з фільмопоказом формат каналу буде розважально-просвітницьким з фільмопоказом. З'являться інформаційно-аналітичні та культурно-мистецькі програми. Також збільшиться розважально-музичний контент. Дитячі програми будуть відсутні.

 

Логотип «A-One Україна» належав ТОВ «Телеканал А1», ліцензію якого на цьому ж засіданні Нацрада анулювала на прохання самої компанії, яка нібито була змушена припинити мовлення з фінансових питань.

 

Нагадаємо, раніше телеканали Business, Ukrainian Fashion, «A-One Україна», Dobro TV і Z входили у групу UBG Руслана Демчака, однак після того, як він потрапив у СІЗО були виставлені на продаж. За непідтвердженою інформацією, канал Business увійшов до медіахолдингу, який пов'язують із Сергієм Арбузовим. Присутність у редакційних радах каналів Dobro і «A-One Україна» одних і тих самих людей може свідчити про те, що ці два канали також увійшли до цього медіахолдингу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY