Юлія МакГаффі залишає «Корреспондент.net» «за взаємною згодою сторін»

Юлія МакГаффі залишає «Корреспондент.net» «за взаємною згодою сторін»

22 Листопада 2013
6259
22 Листопада 2013
16:37

Юлія МакГаффі залишає «Корреспондент.net» «за взаємною згодою сторін»

6259
Юлія МакГаффі залишає «Корреспондент.net» «за взаємною згодою сторін»
Юлія МакГаффі залишає «Корреспондент.net» «за взаємною згодою сторін»

Головний редактор сайту «Корреспондент.net» Юлія МакГаффі залишає видання. Її звільнення співпало із завершенням об'єднання редакцій друкованої версії і інтернет-видання проекту «Корреспондент». Про це повідомляє прес-служба UMH group.

 

Пані МакГаффі у проекті замінить Максим Мінін, який буде працювати на позиції випускового редактора Корреспондент.net. До цього він працював заступником головного редактора проекта bigmir)net.

 

«Я покидаю проект «Корреспондент.net» за взаємною згодою сторін. Я прийшла працювати на сайт більше 13-ти років тому. З цього терміну сім років пропрацювала редактором. За цей час, впевнена, було зроблено багато, щоб вам з нами було цікаво, і число наших читачів, що постійно зростає,  говорить саме за себе. З сьогоднішнього дня я не відповідаю за оперативну діяльність сайту і до кінця місяця буду передавати справи новому головреду . Знаю Максима Мініна ще по роботі в KP Media , як гарного і якісного новинаря і бажаю йому успіхів» - зазначила Юлія МкГаффі.

 

Раніше керівник медіахолдингу «ВЕТЕК-медіа» Юрій Ровенський не підтверджував «Детектор медіа» інформацію про те, що пані МакГаффі залишає проект. Сама Юлія МакГаффі відмовилась з від коментарів.

 

Одночасно UMH group заявляє про завершення об'єднання двох редакцій проекту «Корреспондент» у єдиний колектив, який працюватиме на новій технологічній платформі. Остаточний процес злиття редакцій відбудеться за 1-2 тижні .

 

Керівником об'єднаної редакції стане Андрій Овчаренко, який наразі очолив журнал «Корреспондент» замість звільненого головреда Віталія Сича.

 

«Ми починаємо процес об'єднання редакцій журналу і сайту. Перед обома проектами стоять дуже амбіційні цілі, тому ми будемо зміцнювати команду», - сказав пан Овчаренко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 18 листопада журнал «Корреспондент» залишив  головний редактор Віталій Сич, який очолював видання більше 10 років. Йому на зміну призначили  екс-керівника редакції «Аргументи і факти в Україні» Андрія Овчаренка.

 

У слід за головним редактором видання залишають інші журналісти.  Про своє звільнення вже заявили Христина Бердинських та Анастасія Береза.

 

Нагадаємо, 5 листопада власник групи компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергій Курченко і засновник, президент UMH group Борис Ложкін оголосили про дострокове закриття угоди з купівлі компаніями пана Курченка 99,9% акцій UMH group. Зі своїх посад у медіа холдингу вже пішли сам Борис Ложкін, його дружина, керівник сегменту ділових медіа UMH Надія Шаломова, директор з маркетингу Олена Мартинова, перший віце-президент UMH group Григорій Шверк та інші.

 

12 листопада з'явилася інформація про те, що 14 працівників сайту й журналу «Forbes Украина» подали заяви про звільнення через спроби змінити редакційну політику видання.

 

19-го листопада колишній редактор розділу «Політика» журналу «Forbes-Україна» Максим Каменєв  в ефірі 5-го каналу  заявив, що  журналістам українського видання Forbes пропонували  великі компенсації, аби вони звільнилися з редакції за власним бажанням, не піднімаючи галасу.  Пан Каменєв також заявив, що журналістам повідомили, що деякі теми на сторінках видання висвітлюватися не будуть.

 

Як відомо, редакцію «Forbes Украина» влітку після інформації про зміну власника залишили головний редактор Володимир Федорін, кореспондент журналу Севгіль Мусаєва, заступник головного редактора Forbes.ua Олександр Акименко, восени - редактор iPad-версії журналу Юлія Белінська.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6259
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Хворбес
3801 дн. тому
Пусть возглавит Хворбес. Сделает из него вторую фабрику копипаста.
журналист
3801 дн. тому
черт!!! ну тихий же шок уже от всего этого бреда! какой-то слошной исход лучших профи. канал за каналом, издание за изданием. Юля, ты - молодчага! респект, искренний респект! все будет ок!)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду