Радіо «Вести FM» буде російськомовним

Радіо «Вести FM» буде російськомовним

1 Листопада 2013
7451
1 Листопада 2013
17:38

Радіо «Вести FM» буде російськомовним

7451
Радіо «Вести FM» буде російськомовним
Радіо «Вести FM» буде російськомовним

На радіо «Вести FM», яке запускає холдинг «Мультимедіа-інвест груп», новини виходитимуть російською мовою. Про це під час чату на «Детектор медіа» повідомив керівник холдингу Ігор Гужва.

 

«Розмовне радіо - це радіо великих міст, які в Україні, як відомо, говорять російською. Тобто ми йдемо від потреб аудиторії», - пояснив свої бізнес-міркування пан Гужва.

 

«Якщо, наприклад, ми приймемо рішення роздаватися безкоштовно у Львові і робити там свій локальний випуск газети "Вести", то цей випуск звичайно ж буде українською мовою - тією мовою, якою говорять наші львівські читачі», - додав він.

 

У планах радіо «Вести» - розширення мовлення на всі обласні центри країни, у тому числі і Львів. Поки що холдинг пана Гужви володіє чотирма частотами в Києві, Харкові, Дніпропетровську та Севастополі.

 

«Якщо ми з часом прийдемо до локалізації радіо (тобто будемо в кожному регіоні випускати місцеві новини і програми), то, звичайно ж, у Львові вони будуть українською. Але поки ми почнемо з єдиної загальнонаціональної сітки мовлення. Хоча своя мережа репортерів по всій країні у нас буде відразу», - додав пан Гужва.

 

Що стосується телевізійного мовлення, то новини на каналі UBR, на базі якого запускатимуть «Вести TV», зараз виходять українською, сказав пан Гужва, але не уточнив, чи залишаться українська мова після пере форматування.

 

Нагадаємо, влітку стало відомо, що компанія «Мультимедіа-інвест груп» Ігоря Гужви готується до купівлі активів на ринку радіо. У вересні «Мультимедіа-інвест груп» викупила в медіахолдингу UMH group (УМХ) три компанії, що володіють чотирма частотами: у Києві (104,6 МГц), Харкові (100,5 МГц), Дніпропетровську (107,7 МГц) і в Севастополі (87,7 МГц). На цих частотах мовило «Радіо 24» - проект ТРК «Люкс», який у деяких містах розвивався в партнерстві з УМХ.

 

Інформаційно-розмовну (news talk) радіостанцію запускає команда з Росії на чолі з двома екс-керівниками радіостанції «Коммерсант FM» - Дмитром Солоповим та Олексієм Воробйовим. Шеф-редактором служби інформації майбутнього «Вести FM» став Сакен Аймурзаєв, а ведучим ранкового ефіру - Матвій Ганапольський (обидва - з російського «Эха Москвы»).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7451
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лёха
3851 дн. тому
Всё логично. Вещать станция будет в русскоязычных городах, а следовательно и язык вещания должен быть русский! ;)
санітар
3851 дн. тому
Якийсь у цього Гужви постійно дебільний вигляд. Це впало в око ще тоді, як він милувався Проффесором, що стрибав по пеньках, як той зайчик. І тепер на фото те саме. За що йому тільки в Кремлі гроші дають?
Вася
3853 дн. тому
А Гужві не здається, що він ображає українську націю? Державна мова в Україні - українська і крапка. А щодо того, що в українських містах хтось розмовляє російською... Так в українських містах і матюкаються іноді, і горілку дудлять, і травичку курять - чи це означає, що в ефірі радіо Вести ФМ ведучі будуть матюкатиися, пиячити і травичку курити? Думаю, після зміни влади в Україні ці "Вести" разом з Гужвою емігрують кудись під Москву.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду