ICTV готує другий сезон «Четвертої вежі»

ICTV готує другий сезон «Четвертої вежі»

30 Жовтня 2013
4974
30 Жовтня 2013
13:05

ICTV готує другий сезон «Четвертої вежі»

4974
ICTV готує другий сезон «Четвертої вежі»
ICTV готує другий сезон «Четвертої вежі»

Телеканал ICTV готує другий сезон соціального реаліті «Четверта вежа» за власним форматом. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Другий сезон вийде в ефір наприкінці зими. У ньому розкажуть про розслідування журналістами нових справ і завершення вже розпочатих.

 

Остання програма першого сезону вийшла в ефір цього понеділка, 28 жовтня. «Ми взялися за абсолютно унікальний формат. Він не куплений. І не змальований із закордонних каналів. Він народжений у нашій редакції, напрацьований з власного досвіду. Звісно, я переживала за результат і була дещо шокована, коли після перших ефірів нас просто накрило хвилею телефонних дзвінків та листів. Ми переконалися, що формат дійсно працює!» - каже керівник редакції публіцистичних name="_GoBack">програм Оксана Соколова.

 

За словами журналістів, те, що в програмі не просто показують розслідування, а добиваються конкретних результатів, спонукало людей приїжджати під телеканал і чекати репортерів «Четвертої вежі».

 

За даними каналу, особливий резонанс викликав третій випуск «Четвертої вежі», у якому йшлося про історію в Артемівську, коли пітбуль напав на п‘ятирічну дитину, а його господар тримав в страху всю вулицю. Команді програми вдалося змусити виконавчі служби вилучити небезпечного бійцівського собаку. А прокуратуру - відновити кримінальну справу щодо його господаря, яку до цього закрила міліція.

 

У Житомирській історії «Четвертій вежі» вдалося домогтися того, аби повернули рідній бабусі чотирирічну онуку, яку забрали в притулок соціальні служби.

 

«Жодна історія, про яку розповідала програма, не залишається без уваги і після ефіру. Ми продовжуємо працювати з юристами, відстежувати обіцянки чиновників та правоохоронців. Скажімо, у справі з мешканкою Запоріжжя, у якої аферисти обманом відібрали квартиру, нам вдалося відмінити рішення усіх попередніх судів. Дівчину тепер не викидають на вулицю. Але попереду  ще завершальний крок у суді. І ми працюємо над цим разом із адвокатами», - каже ведучий проекту Олександр Пабат.

 

На початку програми у розробці команди було десять тем. Нині їх уже десятки, зауважують у прес-службі каналу. «Справ стало настільки багато, а процедура ухвалення чиновницьких та судових рішень виявилася настільки повільною, що одного дня перед нами постало питання: видавати в ефір просто розслідування без вирішення проблеми, або все-таки зосередитися на результаті. Ми обрали останнє, бо працюємо не для красивої картинки. Хоч ми і телевізійники. Але вона для нас - лише форма. А суть у тому, що ми хочемо довести: справедливість таки існує», - каже виконавчий продюсер проекту Олександр Ільїних.

 

ICTV закликає потенційних учасників проекту розповідати свої історії в листах і надсилати їх за адресою: help.ictv @ gmail.com.

 

Нагадаємо, перший сезон «Четвертої вежі» стартував на ICTV 9 вересня. Программа створена за оригінальним форматом каналу ICTV. Виробництво проекту здійснює відділ публіцистичних програм каналу, який очолює Оксана Соколова. Ведучий проект - депутат Київради Олексанр Пабат.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4974
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду