detector.media
30.10.2013 13:05
ICTV готує другий сезон «Четвертої вежі»
ICTV готує другий сезон «Четвертої вежі»

Телеканал ICTV готує другий сезон соціального реаліті «Четверта вежа» за власним форматом. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Другий сезон вийде в ефір наприкінці зими. У ньому розкажуть про розслідування журналістами нових справ і завершення вже розпочатих.

 

Остання програма першого сезону вийшла в ефір цього понеділка, 28 жовтня. «Ми взялися за абсолютно унікальний формат. Він не куплений. І не змальований із закордонних каналів. Він народжений у нашій редакції, напрацьований з власного досвіду. Звісно, я переживала за результат і була дещо шокована, коли після перших ефірів нас просто накрило хвилею телефонних дзвінків та листів. Ми переконалися, що формат дійсно працює!» - каже керівник редакції публіцистичних name="_GoBack">програм Оксана Соколова.

 

За словами журналістів, те, що в програмі не просто показують розслідування, а добиваються конкретних результатів, спонукало людей приїжджати під телеканал і чекати репортерів «Четвертої вежі».

 

За даними каналу, особливий резонанс викликав третій випуск «Четвертої вежі», у якому йшлося про історію в Артемівську, коли пітбуль напав на п‘ятирічну дитину, а його господар тримав в страху всю вулицю. Команді програми вдалося змусити виконавчі служби вилучити небезпечного бійцівського собаку. А прокуратуру - відновити кримінальну справу щодо його господаря, яку до цього закрила міліція.

 

У Житомирській історії «Четвертій вежі» вдалося домогтися того, аби повернули рідній бабусі чотирирічну онуку, яку забрали в притулок соціальні служби.

 

«Жодна історія, про яку розповідала програма, не залишається без уваги і після ефіру. Ми продовжуємо працювати з юристами, відстежувати обіцянки чиновників та правоохоронців. Скажімо, у справі з мешканкою Запоріжжя, у якої аферисти обманом відібрали квартиру, нам вдалося відмінити рішення усіх попередніх судів. Дівчину тепер не викидають на вулицю. Але попереду  ще завершальний крок у суді. І ми працюємо над цим разом із адвокатами», - каже ведучий проекту Олександр Пабат.

 

На початку програми у розробці команди було десять тем. Нині їх уже десятки, зауважують у прес-службі каналу. «Справ стало настільки багато, а процедура ухвалення чиновницьких та судових рішень виявилася настільки повільною, що одного дня перед нами постало питання: видавати в ефір просто розслідування без вирішення проблеми, або все-таки зосередитися на результаті. Ми обрали останнє, бо працюємо не для красивої картинки. Хоч ми і телевізійники. Але вона для нас - лише форма. А суть у тому, що ми хочемо довести: справедливість таки існує», - каже виконавчий продюсер проекту Олександр Ільїних.

 

ICTV закликає потенційних учасників проекту розповідати свої історії в листах і надсилати їх за адресою: help.ictv @ gmail.com.

 

Нагадаємо, перший сезон «Четвертої вежі» стартував на ICTV 9 вересня. Программа створена за оригінальним форматом каналу ICTV. Виробництво проекту здійснює відділ публіцистичних програм каналу, який очолює Оксана Соколова. Ведучий проект - депутат Київради Олексанр Пабат.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY