Соціальне реаліті «Четверта вежа» на ICTV виходитиме по понеділках у пізньому праймі

Соціальне реаліті «Четверта вежа» на ICTV виходитиме по понеділках у пізньому праймі

4 Вересня 2013
11626
4 Вересня 2013
16:22

Соціальне реаліті «Четверта вежа» на ICTV виходитиме по понеділках у пізньому праймі

11626
Соціальне реаліті «Четверта вежа» на ICTV виходитиме по понеділках у пізньому праймі
Соціальне реаліті «Четверта вежа» на ICTV виходитиме по понеділках у пізньому праймі

Соціальне реаліті «Четверта вежа» за оригінальним форматом каналу ICTV виходитиме по понеділках о 22:10, перший випуск програми вийде в ефір 9 вересня. Про це повідомила керівник редакції публіцистичних проектів ICTV Оксана Соколова на прес-конференції з нагоди старту проекту.

 

«Четверта вежа» показуватиме журналістські розслідування, які порушуватимуть тему справедливості. Форматом проекту передбачено, що програма буде побудована навколо редакційної наради журналістів «Четвертої вежі». Троє журналістів ICTV під керівництвом ведучого програми Олександра Пабата (на фото) збиратимуться щотижня у четвертій вежі старого замку та вирішуватимуть у який спосіб будуть розслідувати проблеми героїв ріаліті. Локацію зйомок канал не розкриває.

 

Пошуки ведучого для проекту тривали з квітня. Канал отримав багато заявок та провів чимало кастингів, на місце ведучого пробувались журналісти, правозахисники, але кандидатуру так і не затвердили, розповіла пані Соколова. Спробувати себе в ролі ведучого «Четвертої вежі» Олександру Пабату запропонувала саме пані Соколова, яка побачила в новинах сюжет про його повернення на роботу в Київраду після втрати зору.

 

«Ми хотіли, щоб це був не просто ведучий, а людина зі своєю історією, з особистим ставленням до несправедливості та бажанням довести, що безвихідних ситуацій у житті не існує. Такою людиною у нашому проекті став Олександр Пабат, який показав на власному прикладі, що з будь-якої ситуації можна знайти вихід», - сказала Оксана Соколова.

 

Однією з вимог, яку поставив пан Пабат до формату реаліті, коли погоджувався стати ведучим, було доведення розслідування програми до кінця та досягнення конкретного результату.

 

«Я відразу сказав, що не буду брати участь у шоу типу клоунади й не хочу, щоб у програмі стояли три крапки, які ведуть в нікуди. У проекті не повинно бути чогось недосказаного чи непоказаного. Трапляється, що герої сюжетів не такі вже й жертви системи й не такі вже ображені, як про себе пишуть. Ми це також покажемо», - розповів пан Пабат.

 

Автором ідеї «Четвертої вежі» є журналіст і ведучий ICTV Олександр Ільїних, який зараз є виконавчим продюсером проекту. За його словами, програма відмовиться від стандартних репортажів та спробує ввести нові репортажні форми.

 

«У наших сюжетах не буде підводок, натомість у кадрі буде більше репортера та живих розмов. Ми покажемо глядачам репортерську кухню, проблеми, з якими зіштовхуються журналісти, виконуючи завдання. За нашим форматом, зустрічаючись із труднощами, репортери контактуватимуть з ведучим і радитимуться з приводу того, що робити далі. Всі ці наради глядачі будуть бачити», - пояснює пан Ільїних.

 

Відповідаючи на запитання журналістів ICTV, виконавчий продюсер зізнався, що назва «Четверта вежа» може читатися як «Четверта влада», але така назва проекту була б занадто пафосною, вважає пан Ільїних.

 

Наразі каналом відзнято шість програм, ще чотири в розробці, кожен випуск буде присвячений одній історії. Спеціально для пошуку героїв своїх програм ICTV створив електронну адресу help.ictv@gmail.com, на яку глядачі можуть відправити свої історії та стати героями «Четвертої вежі».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», виробництво проекту «Четверта вежа» здійснює відділ публіцистичних програм каналу, який очолює Оксана Соколова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11626
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду