Лариса Мудрак хоче перевірити Новий канал через «недитячі» програми за участі дітей

Лариса Мудрак хоче перевірити Новий канал через «недитячі» програми за участі дітей

17 Жовтня 2013
9476
17 Жовтня 2013
16:48

Лариса Мудрак хоче перевірити Новий канал через «недитячі» програми за участі дітей

9476
Лариса Мудрак хоче перевірити Новий канал через «недитячі» програми за участі дітей
Лариса Мудрак хоче перевірити Новий канал через «недитячі» програми за участі дітей

Заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак ініціює позапланову перевірку Нового каналу, а саме програм для дорослих, в яких беруть участь діти. Про це вона сказала «Детектор медіа», коментуючи інформацію сайту «Дуся» про те, що в скетч-шоу «Дорослі як діти» на Новому каналі малолітні діти розповідають дорослі непристойні анекдоти.

 

«З точки зору члена Національної ради я буду ініціювати позапланову перевірку з приводу цих передач, і безпосередньо підходів і бачень, яким чином це може існувати. Тому що на етапі розвитку і дорослішання дитячого і підліткового мовлення в Україні, ми робимо жахливі помилки, і замість того, щоб розвиватися до європейських стандартів ми вже повертаємося в провінційне, бульварне, невиховне мовлення, яке занижує стандарти і підходи. Я сподіваюся, що мої колеги мене підтримають, і ми перевіримо Новий канал щодо контенту саме цих програм», - зазначила Лариса Мудрак.

 

Члена Нацради дивує нинішня позиція молодіжних каналів, і не лише Нового каналу, в контексті підходів до дитячого мовлення. «Чому ми хочемо здаватися гіршими, ніж ми є, чому ми постійно хочемо говорити лише про найінтимніші сторони свого життя, і зовсім забуваємо про цікаве, інтелектуальне і освітнє, і таким чином сприяємо тому, що майбутнє нинішнього молодого покоління, очевидно, має стати таким же популістським, бульварним і абсолютно нецікавим», - зазначила пані Мудрак.

 

Незважаючи на те, що існує багато європейських практик щодо захисту дітей від негативного контенту, Україна все більше відмовляється від будь-якого цивілізованого дитячого мовлення, вважає Лариса Мудрак.

 

«Я, чесно кажучи, вражена тим, яким чином канали приваблюють свого потенційного глядача. Ми абсолютно втрачаємо норми, як треба говорити з молодим поколінням. Очевидно, що ми хочемо, щоб воно споживало лише те, що їм цікаво. Я абсолютно переконана, що такого роду підходи, які зараз демонструються на прикладі Нового каналу - це не підняття рейтингів, а це заниження інтелектуального рівня як дітей, так і підлітків, а відтак - і знищення майбутнього глядача», - сказала пані Мудрак.

 

«Як співголова міжвідомчої робочої групи по створенню національного проекту позначок по захисту дітей від потенційно шкідливого контенту, я знаю, що у сьогоднішнього індустріального медіасередовища є великі застереження по впровадженню цих позначок. Ми розуміємо галузь і готові працювати далі над проектом створення національної системи вікових позначок, які мають коригувати, що і коли має звучати для дітей, який віковий ценз має бути рекомендований. Проект буде продовжено, і я сподіваюся, що ми виробимо спільно хоча б якісь застереження з приводу телеперегляду», - зауважила член Нацради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9476
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду