detector.media
17.10.2013 16:48
Лариса Мудрак хоче перевірити Новий канал через «недитячі» програми за участі дітей
Лариса Мудрак хоче перевірити Новий канал через «недитячі» програми за участі дітей

Заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак ініціює позапланову перевірку Нового каналу, а саме програм для дорослих, в яких беруть участь діти. Про це вона сказала «Детектор медіа», коментуючи інформацію сайту «Дуся» про те, що в скетч-шоу «Дорослі як діти» на Новому каналі малолітні діти розповідають дорослі непристойні анекдоти.

 

«З точки зору члена Національної ради я буду ініціювати позапланову перевірку з приводу цих передач, і безпосередньо підходів і бачень, яким чином це може існувати. Тому що на етапі розвитку і дорослішання дитячого і підліткового мовлення в Україні, ми робимо жахливі помилки, і замість того, щоб розвиватися до європейських стандартів ми вже повертаємося в провінційне, бульварне, невиховне мовлення, яке занижує стандарти і підходи. Я сподіваюся, що мої колеги мене підтримають, і ми перевіримо Новий канал щодо контенту саме цих програм», - зазначила Лариса Мудрак.

 

Члена Нацради дивує нинішня позиція молодіжних каналів, і не лише Нового каналу, в контексті підходів до дитячого мовлення. «Чому ми хочемо здаватися гіршими, ніж ми є, чому ми постійно хочемо говорити лише про найінтимніші сторони свого життя, і зовсім забуваємо про цікаве, інтелектуальне і освітнє, і таким чином сприяємо тому, що майбутнє нинішнього молодого покоління, очевидно, має стати таким же популістським, бульварним і абсолютно нецікавим», - зазначила пані Мудрак.

 

Незважаючи на те, що існує багато європейських практик щодо захисту дітей від негативного контенту, Україна все більше відмовляється від будь-якого цивілізованого дитячого мовлення, вважає Лариса Мудрак.

 

«Я, чесно кажучи, вражена тим, яким чином канали приваблюють свого потенційного глядача. Ми абсолютно втрачаємо норми, як треба говорити з молодим поколінням. Очевидно, що ми хочемо, щоб воно споживало лише те, що їм цікаво. Я абсолютно переконана, що такого роду підходи, які зараз демонструються на прикладі Нового каналу - це не підняття рейтингів, а це заниження інтелектуального рівня як дітей, так і підлітків, а відтак - і знищення майбутнього глядача», - сказала пані Мудрак.

 

«Як співголова міжвідомчої робочої групи по створенню національного проекту позначок по захисту дітей від потенційно шкідливого контенту, я знаю, що у сьогоднішнього індустріального медіасередовища є великі застереження по впровадженню цих позначок. Ми розуміємо галузь і готові працювати далі над проектом створення національної системи вікових позначок, які мають коригувати, що і коли має звучати для дітей, який віковий ценз має бути рекомендований. Проект буде продовжено, і я сподіваюся, що ми виробимо спільно хоча б якісь застереження з приводу телеперегляду», - зауважила член Нацради.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY