Сергій Воропаєв йде з УНІАН і розвиватиме інтернет-проект «ЄС - плюс»

Сергій Воропаєв йде з УНІАН і розвиватиме інтернет-проект «ЄС - плюс»

7 Жовтня 2013
5506
7 Жовтня 2013
14:17

Сергій Воропаєв йде з УНІАН і розвиватиме інтернет-проект «ЄС - плюс»

5506
Сергій Воропаєв йде з УНІАН і розвиватиме інтернет-проект «ЄС - плюс»
Сергій Воропаєв йде з УНІАН і розвиватиме інтернет-проект «ЄС - плюс»

Власкор інформаційного агентства УНІАН у Брюсселі Сергій Воропаєв вирішив залишити роботу у штаті агенції. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

«Я вирішив піти з УНІАН. Заяву за власним бажанням відправив ще в п'ятницю ввечері (4 жовтня - Ред.) і вже отримав схвалення генерального директора. Прощаючись з агентством, в якому я (зізнаюсь, до свого чималого здивування) відпрацював неповних 10 років, я хочу подякувати всім тим, з ким мені пощастило працювати за цей час», - пише пан Воропаєв.

 

За його словами, більшість професіоналів пішли з УНІАН. «У період з 2004 по 2012 рік (і ще півроку до того - у 2003) мені пощастило працювати в справжній команді», - зазначає Сергій Воропаєв.

 

Своє звільнення журналіст пов'язує із рішенням керівництва УНІАН відкликати його з посади у Брюселі й призначити власкором у Мінську. За словами пана Воропаєва, він з недовірою поставився до пропозицій керівництва агенції щодо нової посади, оскільки йому не запропонували прилетіти за трудовою, а попросили тільки прислати заяву про звільнення поштою.

 

Сергій Воропаєв також повідомив, що наразі залишається в Брюсселі і продовжуватиме займатися журналістикою - зокрема, працюватиме над власним інтернет-проектом новин ЄС «ЄС - плюс».

 

Нагадаємо, керівництво інформаційної агенції УНІАН ухвалило рішення провести планову ротацію серед кореспондентів. Власкора УНІАН у Брюсселі Сергія Воропаєва вирішили перевести на іншу посаду, водночас запросили колишнього шеф-редактора Української служби BBC в Лондоні Ростислава Хотина очолити офіс у Брюсселі, який має стати шеф-кореспондентським офісом по Західній і Центральній Європі. Керівництво УНІАН запропонувало Сергію Воропаєву посаду шеф-кореспондента з питань СНД, Митного союзу і Єдиного економічного простору.

 

НМПУ розцінила дії керівництва УНІАН щодо свого кореспондента в Брюсселі, як ще один приклад «розправи над журналістами, які не бояться відстоювати право на професію та дотримання професійних стандартів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5506
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду